E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η πλάκα τελείωσε, ...λέει...

Η ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Έτσι μας προειδοποιεί (ανάμεσα στ' άλλα) η Νεολαία του ΣΥΝ στην καμπάνια της για την απεργία της ΓΣΕΕ στις 11 Μάρτη. Χρησιμοποιεί μάλιστα ένα κακόγουστο παλαιό αμερικάνικο poster όπου μια γυναίκα (συντροφάκια, δεν είναι κομσομόλα, ούτε καν βιομηχανική εργάτρια) δείχνει το μπράτσο της, λέγοντας: We Can Do It! Τελευταία η "ροζ αριστερά" δεν τα πάει καλά ούτε στο πολιτικό advertisement, αλλά ούτε και στα έξυπνα λογοπαίγνια του παρελθόντος.



Τέλος πάντων... Το ζήτημα είναι ότι μας απειλούν και πραγματικά εντυπωσιάζομαι από που αντλούν αυτό το θράσος:
"Την Πέμπτη στις 11 του μήνα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταλάβει ότι η πλάκα τελείωσε. Ότι δεν μπορεί να σχεδιάζει να κλέψει το μέλλον μίας ολόκληρης γενιάς και να βυθίσει την κοινωνία στην ανεργία και στην ανέχεια. Η κοινωνία δεν αποτελείται μόνο από τρομαγμένους τηλεθεατές αλλά από ανθρώπους με όνειρα και ανάγκες, από ανθρώπους με αξιοπρέπεια. Βυθισμένοι μέσα στους οικονομικούς δείχτες κάποιοι φαίνεται ότι το ξέχασαν. Θα τους το θυμίσουμε όμως με τον καλύτερο τρόπο".

Δηλαδή πως θα δείξουν ότι τελείωσε η πλάκα? Εξαπολύοντας και πάλι τους τραμπούκους που χτύπησαν τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ? Ωραία ανανεωτική αριστερά είσαστε καμάρια μου. Να σας χαίρεται ο Τσίπρας και ο Στρατούλης, "οι σύντροφοι των ευφυολογημάτων και της μπαρούφας". Καμία πρόταση ή λύση έχετε για την κρίση ή το μόνο που σας απόμεινε είναι να ονειρευόσαστε κάποιο είδος ακτιβιστικής εφόδου στα χειμερινά ανάκτορα?
Αυτήν όμως ξεχάστε την! Ανήκει δικαιωματικά στους ΠΑΜΕήτες και το «τιμημένο» (!!!) ΚΚΕ

Α, και κάτι τελευταίο. Οι άνθρωποι με αξιοπρέπεια και όνειρα δεν μιλάνε μόνο για τα θύματα της δικής τους ράτσας. Πρέπει να νοιώθουν συμπάθεια – ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ – για κακοποιημένους συνδικαλιστές όπως ο κ. Παναγόπουλος. Πρέπει να καταδικάζουν τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου