E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

"Κρισιολογία"

Ωραία!
Ο πρωθυπουργός τέλειωσε τον κύκλο των ταξιδιών σε Ευρώπη και Αμερική.
Καλά τα αποτελέσματα, αν αναλογιστούμε ότι ήδη έχουμε την αναγγελία δημιουργίας του Μηχανισμού Στήριξης της Ελλάδας και προστασίας από τους κερδοσκόπους.Γυρίζοντας πίσω στην πατρίδα είναι ώρα για να βάλει μερικά πράγματα στη θέση τους:
την ασυδοσία και τα «καπέλα» στην τιμή της βενζίνης, τις μίνι ανταρσίες στο κόμμα του, την αυθαίρετη και ζημιογόνα κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κλπ.
Μα πιο πολύ για να σταματήσει την επιδίωξη κάποιων να μας επιβάλουν την Κρίση ως καθημερινό φρούτο και καθημερινή πραγματικότητα.

Η χώρα έχει και άλλα θέματα για να ασχοληθεί μαζί τους, και τα οποία μπορεί να μας δώσουν ανάσες και αισιοδοξία.

Αντίθετα η «Κρισιολογία» ευνοεί τους καρχαρίες που θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση: οικονομικά και πολιτικά.
Ένα παράδοξο και συνάμα αστείο ερώτημα που σχηματίζεται στο μυαλό μου, πρέπει να τεθεί στην φωνασκούσα «αριστερά»: με την τακτική της πέφτει χωρίς να το θέλει στην παγίδα της «πραγματικότητας της Κρίσης» ή είναι εκ των παραγόντων που την επιδιώκουν για κοντόφθαλμα κέρδη;

Με την ευκαιρία διαβάστε το πολύ καλό άρθρο της καθηγήτριας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Φωτεινής Τσαλίκογλου «Η Κουλτούρα της Κρίσης», που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, την Τρίτη 9 Μαρτίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου