E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Χημικά επί παραγγελία

Ο Γιώργος ο Κρόγιας, των γνωστών «blogs» Antikrogias και Krogias, κριτικός προς την κυβέρνηση και «διχασμένος» όπως δηλώνει, τις τελευταίες ώρες κάνει χρήση δημοσιευμάτων από άλλα “blogs” (Cyberela, Παραπολιτική, κλπ) για τη χρήση χημικών από την αστυνομία. Θεωρώ ότι στην περίπτωση της χθεσινής απεργίας (11/3/2010) υπερβάλει, ως προς την έκταση της χρήσης δακρυγόνων, επηρεασμένος από τα συναισθήματα του και την υπερβολή των πηγών της πληροφόρησής του. Κατά το παρελθόν στην Αθήνα, έχουμε ζήσει «μπάνια και βροχές χημικών» στην κυριολεξία. Τα χθεσινά, δεν είναι παρά ασήμαντα γεγονότα, αν θέλουμε να μιλήσουμε ειλικρινά. Εκ προοιμίου βέβαια δηλώνω αντίθετος με κάθε χρήση βίας και εν προκειμένω της χημικής. Όμως πρέπει να δούμε κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με τη χτεσινή πορεία, αλλά και με το γενικότερο πρόβλημα. Προσωπικά -αν και στηρίζω τα κυβερνητικά μέτρα- ακολούθησα με φίλους μου την πορεία της ΓΣΕΕ από το πεδίο του Άρεως μέχρι την Ομόνοια, διαμέσου των οδών Ιουλιανού και 3ης Σεπτεμβρίου. Κανένα δακρυγόνο. Όλα ομαλά, με τους απεργούς να διαδηλώνουν ανεμπόδιστα την αντίθεσή τους στα «μέτρα λιτότητας». Η πορεία της ΓΣΕΕ προς το Σύνταγμα δεν ακολούθησε την κλασσική διαδρομή απευθείας μέσω της οδού Πατησίων, είτε εξαιτίας πληροφοριών για πρόθεση επεισοδίων από τους «γνωστούς άγνωστους», είτε επειδή ήδη είχαν αρχίσει οι αψιμαχίες μπροστά στο Πολυτεχνείο. Αυτά μαθαίναμε όσο βαδίζαμε προς την Ομόνοια, αλλά και αυτά διαπιστώναμε από την οπτική επαφή που είχαμε με την οδό Πατησίων, μέσα από τις κάθετες οδούς. Η ρήψη των χημικών ξεκίνησε εναντίον των αναρχικών και των άλλων αριστερίστικων "γκρουπούσκουλων".



Είναι αυτά "τα καλά" παιδιά που μαζεύονται ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ γύρω από το Πολυτεχνείο και στο κηπάκι του Αρχαιολογικού Μουσείου ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ (χοντρορόπαλα, πέτρες, μολότωφ, κλπ) ...και μόλις ξεκινάει η πορεία της ΓΣΕΕ σηκώνουν τα κασκόλ και τις κουκούλες των μπουφάν τους και ξεκινάνε, 1ον για να μας επιβάλουν τις "ιδέες" τους και 2ον να προκαλέσουν την ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ "επέμβαση" των ΜΑΤ. Μπείτε στα websites τους και θα καταλάβετε.

8 σχόλια:

  1. (Δες εδώ ομολογίες... με τα μάτια (και τη συνείδηση" ενός ΣΥΡΙΖά)...

    "Έφτασα μέχρι Τοσίτσα και εκεί μπήκα σε ένα μπλοκ. Έμαθα ότι η ΓΣΕΕ είχε ανακοινώσει από τα μεγάφωνα ότι θα πάει από Ιουλιανού και 3ης Σεπτεμβρίου! ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΟΥΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΓΝΗΤΙΣΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ".

    (Φοβερή ομολογία ενοχής)

    (Και συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖάς)
    "Δεν ξέρω αν πήγαν από εκεί, αλλά θα είχαν πλάκα. Αν δεν τους πάτησε κανένα αυτοκίνητο.
    Με το που ξεκίνησε ο κόσμος και περίπου στην Καποδιστρίου ακούστηκαν τα πρώτα μπαμ, μπουμ και έπεσαν δακρυγόνα. Η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη καθώς ο κόσμος ήταν τόσο πολύς και πυκνός που δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να οπισθοχωρήσει. Από ότι είδα μετά κάποιοι έκαψαν ένα γκάμπριο πολυτελείας.
    Οι μπάτσοι ήταν παντού γύρω σε όλα τα στενά.
    ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Ενώ ο κόσμος μπροστά στην Στουρνάρα ήταν πάρα πολύς και πυκνός, μια διμοιρία ΜΑΤ είχε πάρει προκλητικά θέση στην γωνία με το πολυτεχνείο. ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ. Η πράξη του ήταν φοβερά αντισυντροφική, καθώς ήταν τόσο πυκνός ο κόσμος που παρά τα δακρυγόνα που έπεσαν δεν μπορούσε καν να κουνηθεί από τη θέση του, ενώ υπήρχε διμοιρία και από την κάτω πλευρά της Στουρνάρη. Έλεος. Δεν είναι συνθήκες αυτές για να πας να ρίξεις μολότοφ. Πέραν του ότι ο κόσμος εκεί ήταν και μεγάλων ηλικιών. Δεν ήταν κανένα μπλοκ πιτσιρικάδων…
    Λίγο αργότερα και ενώ προχώρησε η πορεία 3-4 Κνίτες φορτωμένοι με κλειστά πανό, πέρασαν ανάμεσα μας διασχίζοντας την Πατησίων στο ύψος της Χαλκοκονδύλη και φωνάζοντας μας να πάμε με το ΠΑΣΟΚ!!!
    Η Πορεία στο σημείο που ήμουνα συνεχίστηκε γενικά χωρίς προβλήματα, αν και ήταν αντιληπτό ότι πιο μπροστά γινόντουσαν διάφορες αψιμαχίες"...

    Από το http://syrizaeydap.wordpress.com
    "Τεράστια η πορεία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως και να παραπληροφορήθηκα, αλλά επιτέλους, κάποια στιγμή, πρέπει να καταργηθούν όλα αυτά τα χημικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στηρίζεις τα ακραία καπιταλιστικά μέτρα μιας "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης...!!! Πάει... τρελάθηκε ο κόσμος...!!!

    Να σας δώσω ένα απλό παράδειγμα; Η έκτακτη εισφορά του 1% στους "πλούσιους" σημαίνει ότι για κάθε 100 χιλιάδες ευρώ θα δώσουν 1000 ευρώ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ. Αυτοί δεν είναι σίγουρα δημόσιοι υπάλληλοι. ΟΜΩΣ από τους δημοσίους υπαλλήλους, 1000 ευρώ το χρόνο θα χάσουν όσοι έχουν μισθό 1500 ευρώ. Αν είναι δυνατόν!!!

    Δηλαδή η "σοσιαλιστική" και "αριστερή" κυβέρνησης σας δουλεύει ψιλό γαζί και εσείς ζητωκραυγάζετε και ψάχνετε και να τους βρείτε και δικαιολογίες...!!! Βρε να πέσουν τα ΜΑΤ απάνω σας να σας κάνουν μαύρους στο ξύλο μπας και συνετιστείτε...!!!

    Υ.Γ. Λεφτά ΥΠΗΡΧΑΝ. Τα φάγατε όμως... (ή τα χαρίσατε σε "κερδοσκόπους")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοφία Κανελλίδου12 Μαρτίου 2010 στις 12:55 μ.μ.

    Αναυδη απο το θράσος της παραπληροφορησης σου. Επειδή και εγώ ήμουν παρουσα στην χθεσινή διαδηλωση, αν και εγκυος, οι αστυνομικοι έριχναν χημικά στο πλήθος κατα κόρον, ενώ δεν ακουμούσαν καν κάτι μικροπαρεες κουκουλοφόρων.

    Ντροπή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Σοφία Κανελλίδου.
    Φαίνεται ότι βρισκόμασταν σε διαφορετικές συγκεντρώσεις - πορείες. Εγώ στην επίσημη της ΓΣΕΕ (Ιουλιανού-3ης Σεπτεμβρίου - Σταδίου - κλπ) κι' εσύ κάπου αλλού (προφανώς στην Πατησίων, με τους αριστεριστές, τους αναρχικούς και παραφυάδες των ...«συνιστωσών»). Αναρωτιέμαι, τέλος, αν λέγοντας την αλήθεια πρέπει να αισθάνομαι Ντροπή, τότε τι θα πρέπει να νοιώσω όταν θα έχω ελαφρώς παραβατική συμπεριφορά ως προς την ηθική μου και τα κοινώς αποδεκτά ηθικά standards... Ευχαριστώ για το σχόλιο (όπως και να ‘χει)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Vassilis.
    Χαίρομαι που τα λέμε μετά από τόσον καιρό. Τι να σου απαντήσω τώρα μωρέ Vassili; Πίστευα πως η περίοδος του Καταλληλότερου, τα έργα και οι ημέρες του, αλλά και η εντυπωσιακή "πτώση" θα σου είχαν δώσει κάποια πολιτικά και ηθικά μηνύματα. Πολύ νωρίς ξεκίνησες το αντάρτικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ που δεν ανήκω σε κανένα χώρο ήμουν στην πορεία της Πατησίων με τους αναρχικούς όπως λες... Μόνο που δεν ήταν έτσι όπως τα λες. Εγώ είδα εργαζόμενους της ACS και της Speedex, της Nokia, το σωματείο μαγειρων και σερβιτόρων, το Σύλλογο τυφλών κλπ. Ρίξανε δακρυγόνα ξαφνικά την ώρα που ξεκινούσε η πορεία για να μην συμπέσουμε ή περάσουμε μπροστά από την πορεία της ΓΣΕΕ. Υπήρχαν άνθρωποι με τα παιδιά τους και ηλικιωμένοι αλλά σιγά μη νοιαστούνε οι μπάτσοι. Μετά προχωρήσαμε κανονικά περικυκλωμένοι βέβαια απο Ματατζήδες και στο γυρισμό στα Προπύλαια πάλι ρίξανε χημικά και απ'ότι διάβασα έγιναν και στην Ομόνοια συμπλοκές και ρίψη χημικών. Καταλήξαμε Εξάρχεια όπου έσκασαν μύτη διμοιρίες ρίχνοντας πάλι χημικά διώχνοντας τον κόσμο απ'τις καφετέριες. Διάβασα ότι έριξαν δακρυγόνο και μέσα σε καφετέρια. Ο κόσμος στα Εξάρχεια τους γιούχαρε και έφυγαν. Μπορείτε επίσης να θαυμάσετε σε διάφορα site τη φωτο του Ματατζή που κάνει κωλοδάχτυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Forsaken
    Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι: 1) δεν είμαι με τα ΜΑΤ ούτε κανενός είδους Ειδικό Σώμα και 2) δεν ήμουν στα "μπλοκ" της Πατησίων. Όμως συμμετέχοντας επί χρόνια πολλά σε πλήθος όσες πορείες και μάλιστα με διαφορετικά αιτήματα και πολιτικά ζητούμενα, έχω φτάσει σε ένα συμπέρασμα: Τα επεισόδια στήνονται! Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο! Με το άρθρο μου "Χημικά επί παραγγελία" αυτό διατυπώνω, είτε έμμεσα, είτε άμεσα! Τα ΜΑΤ σε θέση επιφυλακής στις κάθετες οδούς της Πατησίων και οι αντιεξουσιαστές (ο θεός να τους κάνει) σε επιχειρησιακό αναβρασμό και με επιθετική διάταξη και πρόθεση. Εγώ σε προκαλώ, κι εσύ μου ρίχνεις δακρυγόνα. Και μετά "οι παίδες παίζουσι" σε βάρος της πόλης, των πολιτών και της δημοκρατίας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή