E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

"Πλυντήρια" φόρων και χρεών



Πριν από 15 ημέρες έφτασε στο Μαξίμου μια επιστολή-καταγελλία
ισχύος 10 δισ. ευρώ! Σε αυτήν περιγράφεται με ποιόν τρόπο,
από το 2006 έως το 2008, το Δημόσιο έχασε έδοδα μαμούθ!

"Φόροι, προσαυξήσεις και πρόστιμα εκατομμυρίων σβήνονταν ως διά μαγείας, όταν οι υποθέσεις έπεφταν στα κατάλληλα χέρια. Ενα κύκλωμα καλοστημένο διέγραφε φόρους και πρόστιμα που είχαν καταλογισθεί σε μεγάλες επιχειρήσεις (ακόμα και εισηγμένες στο Χ.Α.) ακυρώνοντας τις αρχικές εκθέσεις ελέγχου με «σικέ πορίσματα επανελέγχων», τα οποία καθοδηγήθηκαν από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην ιεραρχία της Γεν. Δ/νσης Επιθεώρησης του Υπ. Οικονομικών και υλοποιήθηκαν από συγκεκριμένους επιθεωρητές".

"Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη καταγγελία κοινοποιήθηκε ήδη στους αρμόδιους υπουργούς (τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Φ. Σαχινίδη), στον ειδικό γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Γ. Καπελέρη, ενώ ειδικό χειρισμό της υπόθεσης έχει αναλάβει κυβερνητικό στέλεχος, εκτός του οικονομικού επιτελείου. Πηγές αναφέρουν ότι οι επανέλεγχοι της επίμαχης περιόδου θα επανελεγχούν, με ότι αυτό σημαίνει για το ενδεχόμενο κατά το οποίο προκύψουν ποινικές, πειθαρχικές ή και πολιτικές ευθύνες".

"Πάντως, η υπόθεση του κυκλώματος των επανελέγχων μεγάλων φορολογικών υποθέσεων είχε σκάσει και στα χέρια του προηγούμενου «ενοίκου» του Μαξίμου, του Κων. Καραμανλή, ο οποίος είχε νίψει τας χείρας του".
(Εμ, πώς αλλιώς… χεχεχε)

"Οι τέσσερις -ενδεικτικά- σκανδαλώδεις υποθέσεις στις οποίες αναφέρεται η καταγγελία προς τον σημερινό πρωθυπουργό και οι οποίες «λευκάνθηκαν», περιλαμβάνονται σε λίστα 20 ύποπτων επανελέγχων, για τους οποίους ο βουλευτής της Ν.Δ. Π. Τατούλης είχε ζητήσει με ερώτησή του, τον Μάρτιο του 2004, πλήρη στοιχεία. Αυτά δεν του δόθηκαν ποτέ με την επίκληση του φορολογικού απορρήτου (άρθρο 85 Ν. 2238/94) από τον τότε υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Α. Μπέζα".

Αριστέα Μπουγάτσου
«Σπείρα επιθεωρητών εξαφάνισε 10 δισ.»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 7/3/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου