E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

1 ερώτημα, 2 αποχωρήσεις

ΓΣΕΕ των τραπεζιτών και της ολιγαρχίας, ή των εργατών και των εργαζομένων; αναρωτιέται φωναχτά η καλή Σίβυλλα στο blog της.

Βέβαια το κείμενο που μας παρουσιάζει αμέσως κάτω από τον "φωναχτό" της τίτλο, δεν είναι παρά η αναδημοσίευση ενός σύντομου "άρθρου" από ένα άλλο blog, τους "Παπατζήδες" όπου σε ειδησεογραφικό στυλ πληροφορούμαστε:
"Αποχωρήσεις από το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Βροχή από αποχωρήσεις συνδικαλιστικών παρατάξεων της αριστεράς είχαμε στο συνέδριο της ΓΣΕΕ ! Μετά το ΠΑΜΕ αποχώρησαν σήμερα και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπως αναφέρουν θα πάρουν μέρος στις αυριανές εκλογές".



Θα μου πείτε ότι δεν υπάρχει και τόσο άμεση σχέση ανάμεσα στο αγωνιώδες ερώτημα της Σίβυλλας και της είδησης που μας δίνουν "Οι Παπατζήδες", όμως δεν μπορούμε να μην αποπειραθούμε μια έμμεση εξήγηση, ώστε να τη δικαιολογήσουμε. Ότι, δηλαδή, οι καλοί συνδικαλιστές της Αριστεράς αναγκάζονται να φύγουν από τις εργασίες του Συνέδριου, επειδή η παρούσα ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι αργυρώνητη. Αυτό είναι ένα ζήτημα που χρήζει μεγάλης συζήτησης κι εγώ θα το έθετα στο επίπεδο του αν η σημερινή ΓΣΕΕ (αλλά και διαχρονικά) λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που και δημοκρατική είναι και ουσιαστική δουλειά κάνει υπέρ των μελών της.

Τώρα, ως προς τις «αποχωρήσεις» των «αριστερών» παρατάξεων, απλά θα ανατυπώσω εδώ, το σχόλιο που έκανα χθες:
“Ωραίες Συνδικαλιστικές Παρατάξεις μα τον Θεό.
Δίνουν την παράστασή τους (γιουχαΐσματα, προπηλακισμοί, έγγραφες διαμαρτυρίες) και αποχωρούν.
Πρώτα την "κάνει" ταρατατζούμ το σχήμα ΔΑΣ - ΠΑΜΕ - ΚΚΕ, και ακολουθεί με πλάγια πηδηματάκια το σχήμα Α.Π. - ΔΙΚΤΥΟ - ΣΥΡΙΖΑ.
Πως να αντέξουν το σικέ συνέδριο που έχει στήσει ο Παναγόπουλος.
Όμως γλύφουν εκεί που φτύνουν, καθώς τελικά θα συμμετάσχουν (καλού - κακού) στις ψηφοφορίες του κατά τα άλλα νοθευμένου Συνεδρίου.
Είσαστε ανεπανάληπτοι «συντρόφια»!
Τώρα δεν μένει πια παρά να αναμένουμε ότι μετά την πλατεία Ομόνοιας, όπου δρα το ΠΑΜΕ, να δούμε σύντομα και το ΔΙΚΤΥΟ στην πλατεία Ασωμάτων.
Σύντροφοι, το ξέρω, δεν είναι και ότι καλύτερο η ΠΑΣΚΕ του κ. Παναγόπουλου (έτσι όπως την κατάντησε αυτός και η παρέα του) ή η ΔΑΚΕ, αλλά τι να γίνει; ...η αστική δημοκρατία έχει τους κανόνες της και πρέπει να φάτε την πλειοψηφία στη "μάπα".
Έτσι δεν είναι;”

1 σχόλιο:

  1. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του 34ου Τακτικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ με την εκλογή οργάνων διοίκησης. Οι κάλπες άνοιξαν στις 9.00 π.μ. και έκλεισαν στις 14.30. Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΠΑΣΚΕ από τις εκλογές του 34ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Η ΠΑΣΚΕ κέρδισε μία έδρα την οποία έχασε η ΔΑΚΕ. Οι άλλες παρατάξεις διατήρησαν τη δύναμή τους με τις έδρες που κατείχαν. Κατ'αρχήν εγκρίθηκαν οι βασικές αρχές και θέσεις του Προγράμματος Δράσης, όπως κατατέθηκε στο συνέδριο και αφορούν την αγωνιστική διεκδίκηση όλων των οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

    Στις εκλογές πήραν μέρος πέντε παρατάξεις (5), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΔΑΣ, Α.Π, ΠΣΑ

    Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:

    Ψήφισαν 480, έγκυρα 478, άκυρα 2

    Η ΠΑΣΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη αυξάνοντας, κατά μία, τις έδρες της στη διοίκηση, μια έδρα έχασε η ΔΑΚΕ, ενώ σταθερές διατηρήθηκαν οι έδρες των συνδικαλιστικών παρατάξεων της αριστεράς.

    Συγκεκριμένα,
    η ΠΑΣΚΕ απέσπασε 230 ψήφους (ποσοστό 48,2 % ) και καταλαμβάνει 22 έδρες,
    η ΔΑΚΕ 118 ψήφους (24,69 %) και 11 έδρες,
    η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 100 ψήφους (20,92%) και 9 έδρες,
    η Αυτόνομη Παρέμβαση 29 ψήφους (6,08%) και 3 έδρες.
    Μία ψήφο έλαβε η παράταξη «Παρεμβάσεις».

    Στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, η ΠΑΣΚΕ καταλαμβάνει 12 έδρες, η ΔΑΚΕ 6, η ΔΑΣ 5, και η Α.Π. 2 έδρες.

    Στην Ελεγκτική Επιτροπή, από την ΠΑΣΚΕ εκλέχθηκαν 8 εκπρόσωποι, από τη ΔΑΚΕ 4 και από τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή