E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Περί πατριωτισμού

Ο Γιώργος Κρόγιας ( antikrogias.blogspot.com ) μας θυμίζει κάποια πραγματάκια για την εθνική συστράτευση που απαιτούν οι στιγμές που ζούμε, ώστε να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη και η Πατρίδα μας να επανακτήσει το χαμένο μέρος της Εθνικής της Ανεξαρτησίας. Εκείνο το κομμάτι ανεξαρτησίας που η ολέθρια διακυβέρνηση Καραμανλή πρόσφερε στους καρχαρίες του Ecofin και του Eurogroup.



Γράφει λοιπόν ο Κρόγιας:
"Ο νέος πατριωτισμός είναι εδώ! Μόνο που δεν είναι τόσο νέος όσο πιστεύουμε oρισμένοι... Υπήρχε. Απλά είχε ξεχαστεί. Δεν βόλευε κάποιους...
Για την ακρίβεια το πλαίσιό του τό είχε θέσει ο ίδιος ο Ανδρέας στην Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974.
Ποιο ήταν; "Πάνω από όλα η Πατρίδα".
Ναι. Όλοι θα βάλουμε πλάτη στη μάχη για την σωτηρία της πατρίδας.
Όμως, όπως σε όλες τις μάχες, έτσι και σ' αυτή, ΠΡΕΠΕΙ να χυθεί αίμα.
Και όλοι συμφωνούν ότι το αίμα που πρέπει να χυθεί είναι αυτό τον λαμογιών που κατέστρεψαν (και συνεχίζουν ακόμα) την χώρα.
Ναι, υπάρχει προβληματισμός για την απόκλιση από την ιδεολογική βάση του Κινήματος.
Ναι, υπάρχει σκεπτικισμός για τα σκληρά μέτρα και κατά πόσο θα αποδώσουν τα αναμενόμενα.
Προτείνονται όμως και λύσεις.
Αυτό που ζητάνε όλοι όμως, είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, για πρώτη φορά (γιατί είναι η φαρμακερή) να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού".

Στη συνέχεια παραθέτει ένα video από σύσκεψη στην πατρίδα του την Ξάνθη, και λέει: "Δείτε τους πολίτες της Ξάνθης (από απλά μέλη ως εκπρόσωπους φορέων που πρόσκεινται στο Κίνημα) πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν τον πόλεμο...
Ειλικρινά, είμαι υπερήφανος για την ωριμότητα, την σωστή κριτική και τον υψηλού επιπέδου διάλογο, παρά τα όσα γίνονται από ορισμένες ομάδες συμφερόντων".

Το πλήρες κειμενο και το video ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου