E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Έπος Προπαγάνδας

Όποιος παρακολουθεί τις δραστηριότητες της δημόσιας τηλεόρασης (ΝΕΤ, ΕΤ3) δεν μπορεί παρά να αγανακτήσει με τά όσα σκαρφίζεται για να βοηθήσει την κυβερνητική παράταξη! Στο μυαλό μου ήρθε ο χαρακτηρισμός του Τηλέμαχου Χητήρη, ο οποίος προ καιρού είχε παρομοιάσει την ΝΕΤ με την χουντική ΥΕΝΕΔ.

Γι' αυτήν τη "δραστηριότητα", η Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (που είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού) κατηγορήθηκε ευθέως από το ΠΑΣΟΚ ότι "γράφει ένα νέο έπος προπαγάνδας"!
Η ΝΕΤ και η ΕΤ3, έχοντας παρουσιαστές και δημοσιογράφους πρόθυμους να υπακούσουν στην αντιδεοντολογική τακτική του Παναγόπουλου, έχουν μετατραπεί σε "βραχίονες της κυβερνητικής προπαγάνδας"!



- Διαχειρίζονται τον τηλεοπτικό χρόνο υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Έκανε μάλιστα αλγεινή εντύπωση ο χρόνος που διατέθηκε αλλά και ο τρόπος που παρουσιάστηκε η προσπάθεια του Εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ στο να αποδομήσει (υποτίθεται) τις εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη. Ο τηλεθεατής μετατράπηκε σε καταναγκαστικώς συμμετέχοντα σε κάποιο σεμινάριο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας!
- Χρησιμοποιούν το Ρεπορτάζ με τρόπο που παραπέμπει σε καθεστώτα τύπου Λατινικής Αμερικής. Πιό συγκεκριμένα παρουσιάζει τη ΝΔ να θέτει ερωτήματα ή να προβάλλει στοιχεία που φαίνεται ότι μένουν αναπάντητα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ!!!
- Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, η ΕΡΤ διαθέτει τεχνικά μέσα για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχηγών, με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ενώ η ΝΕΤ και η ΕΤ3 έχουν επιστρατεύσει νέες μεθόδους (πάντα σύμφωνα με σχετική Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ) για την προβολή των θεμάτων που επιλέγει να δώσει έμφαση η ηγεσία της ΝΔ!!!
- Τα συγκεκριμένα κρατικά κανάλια, πέρα από τις δραστηριότητες των πολιτικών Αρχηγών, προβάλουν σχεδόν αποκλειστικά τις δραστηριότητες υπουργών της ΝΔ που είναι ενταγμένες στην προσωπική και κομματική καμπάνια. Ο Σουφλιάς για παράδειγμα μας δείνει συμβουλές επί παντός επιστητού, σαν περίπου ένας σοφός Νέστορας. Το ίδιο με την κ. Μπακογιάννη, τον κ. Αβραμόπουλο, κλπ, οι οποίοι με πρόφαση τις αρμοδιότητές τους στην Εξωτερική πολιτική ή τα ζητήματα Υγείας, προπαγανδίζουν υπέρ του κόμματός των και αποδοκιμάζουν τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ.
- Τέλος, ουκ ολίγοι δημοσιογράφοι "μπήκαν στο ψυγείο" επειδή, είτε καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ ή δεν είναι αρεστοί στην Κυβέρνηση και τη ΝΔ...

"Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας (λέει η Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ) και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες για την επισήμανση όλων αυτών των προκλητικών ενεργειών, η διοίκηση της ΕΡΤ παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Είναι προφανές ότι, η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης έχει πάρει τις αποφάσεις της και για την προεκλογική περίοδο. Έχει μετατρέψει τη δημόσια τηλεόραση σε βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Κατόπιν όλων αυτών, μόνη οδός είναι η καταγγελία της απαράδεκτης και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της Διοίκησης της ΕΡΤ. Επισημαίνουμε δε ότι, εφόσον συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα προσφύγουμε στο ΕΣΡ και τη Δικαιοσύνη".

3 σχόλια:

  1. Ξέχασα να σας πω ότι έχω και με τον Robert Plant έμεση επαφή μέσω του Peter Dunne.
    Είναι ποιητής και στιχουργός και έχει "βοηθήσει" προσωπικά σε στίχους πολλούς μεγάλους της rock.
    Πριν λίγες μέρες έφυγε από το Μπαλί!
    Τον είχα όλη μέρα στο μαγαζί.... για ένα μήνα και τα λέγαμε.
    Ασχολείται και με τη μουσική.
    Πάρτε και ένα Requiem για τον John Lennon
    http://www.youtube.com/watch?v=D8K187DYUzo

    Αν και δεν πρέπει να τον κρίνετε από τη μουσική του αλλά από τους στίχους που έχει γράψει σε διάφορα γκρουπ.
    Θέλει να του κάμω ένα αφιέρωμα στο blog μου, κάτι που θα γίνει σύντομα...... πιστεύω!

    Να μην σας πω ποιός πιστεύει ότι κάνω το καλύτερο strawberry daiquiri στον κόσμο;
    Έχουμε καιρό μπροστά μας!

    Εδώ η διεύθυνση του Peter Dune στο MySpace:

    http://www.myspace.com/peterdunnemusic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός των άλλων ο Peter Dune και ο Robert Plant είναι και γείτονες.
    Θα με φιλοξενήσει το χειμώνα για ένα διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης ο Peter είναι συγγραφέας.

    http://www.allbookstores.com/author/Peter_Dunne.html

    Από αυτά τα βιβλία το The Geometry of Love: The Marriage of Lord Byron είναι θεατρικό και σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη και στο Σίδνεϋ.

    Πρώτο τραπέζι πίστα στη Νέα Υόρκη η αφρόκρεμα της κλασικής rock.

    ΑπάντησηΔιαγραφή