E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

5 Ψέματα του Καραμανλή

Για πέντε «μεγάλα ψέματα» του Κώστα Καραμανλή έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την παρουσία του πρωθυπουργού στα δύο debates.

Πρώτο Ψέμα. Το ΦΕΚ που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στο δεύτερο debate και το οποίο δήθεν αποδείκνυε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου συνυπόγραψε τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων, δεν ηταν παρά λάσπη. Ο αποχαρακτηρισμος που έγινε στα 2002 αφορούσε αποκλειστικά στην κοινότητα Ανθούσας και όχι σε δασική έκταση. Ο κ.Καραμανλής το αγνοούσε ή επίτηδες επιχείρησε να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες? (Ήδη έχω γράψει άρθρο με τίτλο "Ψεύτης Πρωθυπουργός")

Δεύτερο Ψέμα. Ο Καραμανλής όταν κατηγόρησε τις παλιές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σαν υπεύθυνες για το Δημόσιο Χρέος, είπε ότι “το ΠΑΣΟΚ από 30% το πήγε στο 100%”. Η αλήθεια είναι ότι ο Μητσοτάκης, το 1989, παρέλαβε χρέος στα 23,3 δισ. ευρώ (δηλαδή 65,7% του ΑΕΠ) και μέσα σε τρία χρόνια το παρέδωσε στα 69 δισ. ευρώ (δηλαδή 100,5% του ΑΕΠ)!
Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου απέρριψε το επιχείρημα του πρωθυπουργού, ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους που προστέθηκε τα τελευταία πεντέμισι χρόνια αφορά σε τόκους.

Τρίτο Ψέμα. Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Κ. Καραμανλής για την Ανεργία είναι ψευδή! Είπε ότι η ανεργία “μειώθηκε, από το 11,5% πήγε στο 7% και τώρα αυξήθηκε λίγο παραπάνω”. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση παραποίησε τα στοιχεία για την ανεργία κατά την "περίοδο της Απογραφής". Η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, την υπολογίζει στο 15%.

Τέταρτο Ψέμα. Ο κ. Καραμανλής διαρκώς δείχνει επιμονή στο ότι το "Πρόγραμμα 100 ημερών" του ΠΑΣΟΚ θα στοιχίσει 10 δισ. ευρώ. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι τα 7,8 δισ. αφορούν στην Παιδεία σε βάθος τετραετίας και όχι τριών μηνών και παράλληλα κατηγόρησε τον Γιάννη Παπαθανασίου ότι πέρα απο Υπουργός ανέθεσε στον εαυτό του το ρόλο του συγγραφέα των non papers της Νέας Δημοκρατίας με σκοπό την εξαπάτηση. Κατά τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ το "Πρόγραμμα των 100 ημερών" θα κοστίσει 2.5 με 3 δισ. ευρώ και διερωτήθηκε πως η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι το πάγωμα των μισθών, με όφελος περί τα 500 εκατ. ευρώ, θα μειώσει το έλλειμμα. “Ποιο είναι, λοιπόν, το κρυφό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας; Θα δανειστούν, θα βάλουν φόρους”, διερωτήθηκε.

Πέμπτο Ψέμα. Η “μαγική” φράση Καραμανλή ότι «η μέση οικογένεια σήμερα πληρώνει 50% λιγότερο φόρο απ’ ό,τι πλήρωνε επί ΠΑΣΟΚ” δεν είναι παρα αποκύημα φαντασίας: Είναι ένα ψεύδος! Η αλήθεια είναι πως τα αφορολόγητα όρια έχουν μείνει ίδια εδώ και 4 χρόνια και χωρίς τιμαριθμοποίηση. Αντίθετα με τους ισχυρισμούς Καραμανλή, σε έκθεση του ΟΟΣΑ διαπιστώνεται ότι από το 2004 και μέχρι σήμερα, για έναν χαμηλόμισθο, η φορολογική επιβάρυνση έχει τετραπλασιαστεί. Για έναν άγαμο με μέσο μισθό έχει αυξηθεί κατά 45% και για μία οικογένεια με μέσο μισθό και δύο παιδιά έχει αυξηθεί κατά 42%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου