Η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της έχουν ΚΑΙ βεβαρυμμένο παρελθόν, ΚΑΙ απουσία προγράμματος. Η ηγεσία της όντας σε απελπιστική κατάσταση και συμπεριφερόμενη ως να υπήρξε αντιπολίτευση από το 2004 και μέχρι το 2009, βυσσοδομεί πολιτικά και ψάχνει παλιές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, προσπαθώντας να βρει λαβράκια… Αυτή είναι η τακτική της τούτες τις μέρες. Αντίθετα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θυσιάζει ώρες και μέρες από την προεκλογική του καμπάνια, συμμετέχοντας σε fora που προωθούν ουμανιστικές λύσεις στην οικονομία για όλη την ανθρωπότητα...
Νεο Ανθρωποκεντρικό οικονομικό σύστημα προτείνει η Επιτροπή Joseph Stiglitz
Την ανάγκη σοβαρών και όχι διακοσμητικών τομών στο νέο οικονομικό σύστημα υπογράμμισε ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος προήδρευσε της Επιτροπής Στίγκλιτς. Το μήνυμα που εστάλη εν όψει της G20 είναι ότι απορρίπτεται το παλαιό σύστημα των ανισοτήτων, το οποίο πρέπει να αντικατασταθεί από ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα.
Μετά το πέρας της σύσκεψης της Επιτροπής Στίγκλιτς ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ.Παπανδρέου δήλωσε: «Το μήνυμα μας είναι καθαρό. Χρειάζονται σοβαρές τομές στο οικονομικό σύστημα, όχι διακοσμητικές.
...Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, ούτε να υποστηρίζουμε, ούτε να επαναδημιουργήσουμε ένα οικονομικό σύστημα, ένα παλιό οικονομικό σύστημα, το οποίο δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, το οποίο κατάφερε να διαμορφώσει μερικούς πολύ πλουσίους, αλλά και πολλούς φτωχούς. Ένα σύστημα, το οποίο καταστρέφει δουλειές, αλλά και το περιβάλλον μας.
...Ένα σύστημα, που δεν προστατεύει τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδήματα. Ένα σύστημα, το οποίο δημιουργεί τεράστιες αδικίες.
...Χρειάζεται, λοιπόν, να πάμε σε ένα σύστημα με επίκεντρο τον άνθρωπο, με επίκεντρο τα δικαιώματά του στην παιδεία, στην υγεία, στην σύνταξη. Και με μία ανάπτυξη, 'πράσινη ανάπτυξη', που είναι και βιώσιμη και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ευημερία, σήμερα αλλά και για τις επόμενες γενιές».
Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς τόνισε ότι στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε εκτενώς η συνάντηση της G20 και επισήμανε: «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, ότι επικεντρωνόμαστε σε κάποιες συγκεκριμένες αιτίες των προβλημάτων. Είναι η συνεχώς αυξανόμενη ανισότητα, οι πιεστικές παγκόσμιες ισορροπίες.
...Οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις πρέπει να αφορούν όχι μόνο στο να αναδείξουμε τα βασικά προβλήματα, αλλά στο όραμά μας για το μέλλον. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην κατάσταση που επικρατούσε πριν το 2007 και πριν από την κρίση. Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο. Λίγοι άνθρωποι βρίσκονταν σε καλή κατάσταση, οι περισσότεροι όμως, όχι».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου