E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Χαστούκι στον Κουμουτσάκο!



Αναδημοσιεύω κείμενο από ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" (30/9/09)

Επιβεβαίωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής την επίθεση χάκερ σε βάρος της υποψηφίας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ στην Β' Αθηνών, Λούκα Κατσέλη.

Σε σχετική Ανακοίνωση αναφέρεται ότι, "μετά από έρευνα που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα υπολογιστικά συστήματα στο γραφείο της κ. Κατσέλη, διαπιστώθηκε ότι από τις απογευματινές ώρες της 26ης Σεπτεμβρίου άρχισαν προσπάθειες αγνώστων δραστών για την απόκτηση πρόσβασης δικαιωμάτων διαχείρισης στην προσωπική ιστοσελίδα της υποψηφίας βουλευτού www.loukakatseli.gr".

Σύμφωνα πάντα με τη ΓΑΔΑ, "στις 27 Σεπτεμβρίου και από τις 22:28 ώς τις 22:50 οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να αποκτήσουν με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού, πρόσβαση στους κωδικούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός από τους διαχειριστές (administrator) της ιστοσελίδας.
Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τους κωδικούς αυτούς εισήλθαν στη διαχείριση της ιστοσελίδας και δημιουργώντας ένα δικό τους χρήστη, με δικαιώματα διαχείρισης, ανήρτησαν στην ιστοσελίδα το επίμαχο κείμενο, το οποίο μάλιστα δημοσίευσαν την ίδια μέρα, στις 22:49, στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org.
Kατά την ανάλυση των τρόπων και των τεχνικών εισόδου και παράλληλα με την ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών των δραστών, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν διακομιστές με έδρα στο εξωτερικό.
Το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με Αρχές του εξωτερικού, μέσω Interpol, συνεχίζει την έρευνα για την ανακάλυψη των αγνώστων δραστών
".

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει το θέμα ως λήξαν. Λήξαν! Ούτε συγνώμη, ούτε τίποτα! Αλλά αν νομίζετε ότι εδώ τελειώνει η ιστορία, κάνετε λάθος, αφού ο κ. "εκπρόσωπος" έσπευσε να δηλώσει τα εξής αμίμητα: «Αν μη τι άλλο μας χρωστούν χάρη γιατί τους βοηθήσαμε να αντιληφθούν το ζήτημα και να το διορθώσουν»(!)

Τέτοια καραγκιοζηλίκια! Τέτοια πολιτική συμπεριφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου