E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Σεμνά & Ταπεινά (ατελείωτα)

Δεν απομένουν παρά λίγες ημέρες μέχρι τις Εκλογές και οι αποκαλύψεις σκανδάλων πέφτουν σαν βροχή. Νέα σκάνδαλα που έχουν να κάνουν με τον πλήρη κομματισμό και επηρεασμό του αποτελέσματος των εκλογών, μέσα από προσλήψεις, διορισμούς, απαλοιφή χρεών, κλπ, αλλά και παληές υποθέσεις που επανακάμπτουν στη δημοσιότητα με νέες λεπτομέρειες.

Η πρόσφατη 3531/09 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών διάλυσε και τα τελευταία κουρέλια που είχαν απομείνει από το σλόγκαν της "σεμνότητας και ταπεινότητας" του Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για τη δικαίωση του απόστρατου Ταξίαρχου κ. Κ. Καλημερίδη για τα όσα είχε καταγγείλει σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του τότε Υφυπουργού Άμυνας Β. Μιχαλολιάκου στη Βουλγαρία. Τότε ο κ. Καλημερίδης έστειλε επιστολή στο Μαξίμου, αναφέροντας χαρτί και καλαμάρι τη διαγωγή Μιχαλολιάκου στη Σόφια. Σαν επακόλουθο ήρθε η αγωγή Μιχαλολιάκου σε βάρος του καταγγέλλοντα, ενώ "κάποιοι" φρόντισαν (κατά τον κ. Καλημερίδη) για την αποστράτευσή του, ανταμείβοντας έτσι το θάρρος και την εντιμότητα του!

Τα της "ιστορίας Μιχαλολιάκου στη Σόφια" περιέχονται σε απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου:



"«Προκύπτει από το υπάρχον αποδεικτικό υλικό, ότι με την επιστολή αναφέρθηκαν γεγονότα που αφορούσαν τις επισκέψεις του Υφυπουργού, τα οποία ήταν αληθινά..." (!)

"...Επελέγη μάλιστα να παραμείνουν όλα στο πολυτελές ξενοδοχείο “Seraton” με δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου, μολονότι από τη βουλγαρική πλευρά προσφερόταν δωρεάν το κατάλυμα υψηλόβαθμων επισκεπτών «Lozenets»... Στο κατάλυμα αυτό είχαν διανυκτερεύσει σε άλλες επισκέψεις άλλοι Έλληνες προσκεκλημένοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και ο ίδιος ο υπουργός κ. Μεϊμαράκης..." (!)

"...στην ίδια αποστολή περιλαμβανόταν η διερμηνέας Μ.Δ. επ΄ αμοιβή έργου και λοιπών εξόδων μετακίνησης και διαμονής, η οποία μάλιστα δεν γνώριζε βουλγαρικά, αλλά μόνο αγγλικά, τη στιγμή που η βουλγαρική πλευρά προσέφερε δωρεάν μεταφραστή..."

"...στην αποστολή περιλαμβάνονταν δύο κινηματογραφιστές και ένας φωτογράφος από την Αθήνα, ενώ μπορούσε να επιλεγεί τοπικό τηλεοπτικό συνεργείο και φωτογράφος..."

"...την 1.7.2006 στο παραδοσιακό χωριό Αrbanasi, έγινε επίσκεψη σε μία εκκλησία στην οποία υπάρχουν εικόνες αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων καθώς και ένα αστρολόγιο. Όταν η ξεναγός άρχισε να εξηγεί τα ζώδια, και έφτασε στο ζώδιο του Βασιλείου Μιχαλολιάκου, ανέφερε ότι το ζώδιό του έχει ηγετικές ικανότητες, ο δε Βασίλειος Μιχαλολιάκος σχολίασε προς τη σύζυγό του το ενδεχόμενο να γίνει ο ίδιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας..." (!)

"...ο Κων/νος Καλημερίδης αγόρασε, πέραν του εθιμοτυπικού δώρου, ένα ξίφος, για λογαριασμό του Βασιλείου Μιχαλολιάκου, με πιστοποιητικό αυθεντικότητας, αξίας 207,50 ευρώ. Όταν ο Μιχαλολιάκος έμαθε ότι ο Καλημερίδης ζήτησε να πληρωθεί, του πέταξε θυμωμένος 200 ευρώ, λέγοντας ότι τα υπόλοιπα του τα χρωστάει..."

Με τίτλο "Κόλαφος" το κεντρικό χρονογράφημα της Εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (16/9/09) κατακεραυνώνει Μιχαλολιάκο και Μαξίμου! Διαβάστε:

ΕΙΝΑΙ ασφαλώς σπάνιο- αν όχι μοναδικό- δικαστήριο να αποφαίνεται πως ψεύδεται εν γνώσει του πρώην υφυπουργός και εν ενεργεία βουλευτής, ο οποίος μάλιστα είναι από τα κορυφαία στελέχη του κόμματός του.

Η απόφαση αφορά ένα ταξίδι χλιδής που είχε κάνει στη Βουλγαρία ως υφυπουργός Άμυνας ο κ. Μιχαλολιάκος, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας.

ΗΤΑΝ τέτοια η υπερβολή και τόσο κακή η εικόνα για την Ελλάδα που ένας εκ των αξιωματικών είχε καταγγείλει την υπόθεση στο Μαξίμου, με αποτέλεσμα- τι άλλο- να βρει τον μπελά του και να αποστρατευθεί.

ΣΗΜΕΡΑ το δικαστήριο τον δικαιώνει καυτηριάζοντας με εντυπωσιακό τρόπο τη συμπεριφορά του υφυπουργού και της ακολουθίας του.

ΩΣΤΟΣΟ μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η αντίδραση του Μαξίμου: όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις καταγγελίες, αλλά όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο προχώρησε και στην καταστροφή της επιστολής του αξιωματικού!

ΤΟ γιατί, εύκολα μπορεί να το καταλάβει κανείς: για τον κ. Καραμανλή το σεμνά και ταπεινά δεν ήταν ποτέ τίποτα περισσότερο από ένα επικοινωνιακό τρικ.

ΩΣ ένα βαθμό βέβαια αυτό αποτέλεσε και την καταστροφή του. Η συστηματική προσπάθεια να υποβαθμίσει τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του με αποκορύφωμα το Βατοπέδι και η κάλυψη που προσφέρει ακόμα και σήμερα σε εμπλεκόμενους υπουργούς αποτέλεσαν βασικές αιτίες για τη μεταστροφή της κοινής γνώμης εναντίον του.

ΕΙΝΑΙ μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αντιδρούν πια ανοικτά για την απόφασή του να αποκλείσει επιλεκτικά από τα ψηφοδέλτια ορισμένους μόνο από τους πρωταγωνιστές. ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ «καθαρά» ψηφοδέλτια, στο τέλος όμως φάνηκε πως ούτε αυτό μπόρεσε να αντέξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου