E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

6 χαμένα χρόνια

Δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι πάσχουμε από αμνησία και ότι λησμονήσαμε την "Εποχή Αλογοσκούφη", για την οποία δήλωνε τόσο περήφανος ο πρωθυπουργός και ο περιώνυμος λαός της ΝΔ. Κατά το Μαξίμου και τη Ρηγίλλης πραγματοποιηθήκαν -τότε- τέτοια επιτεύγματα που το όπλο της χώρας ήταν πλέον η εξυγιασμένη και ισχυρή οικονομία, ο δε κ. Αλογοσκούφης περίπου μια ιδιοφυία που άξιζε διεθνή βραβεία... Όμως, η πραγματικότητα επέστρεψε αμείλικτη (πάντα επιστρέφει) με την κατάρρευση του Νεοδημοκρατικού οικονομικού ψευδο-οικοδομήματος, την ομολογία του ίδιου του κ. Αλογοσκούφη ότι "πιάσαμε πάτο" και την προσφυγή στις κάλπες λόγω αδυναμίας σύνταξης του Προϋπολογισμού του κράτους!
Το τι επακολούθησε είναι γνωστό: "μια του κλέφτη (2004), δύο του κλέφτη (2007)" για να έρθει νομοτελειακά το υπόλοιπο της ρήσης "τρείς και η κακή του τύχη (2009)". Οι Ευροεκλογές έδωσαν τα μηνύματά τους αλλά ο πρωθυπουργός τα αγνόησε, είτε λόγω της υπεροψίας του χαρακτήρα του, είτε λόγω της πολιτικής του αδυναμίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την και τυπική κατάρρευση της κυβέρνησής του, και έτσι σήμερα βρισκόμαστε λίγα μέτρα πριν τη σχισμή της κάλπης, και περικυκλωμένοι από μια κρίσιμη δημοσιονομική εκτροπή, από σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα και την έκπτωση των Θεσμών.
Χτές Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, ο κ. Καραμανλής μίλησε στη ΔΕΘ για πολλά, ξέχασε πολύ περισσότερα, και χρησιμοποίησε, τέλος, έναν ιδιαίτερο τρόπο που στην κυριολεξία αποτελεί την επιτομή του Λαϊκισμού. Ακούσαμε στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο λαμπρά πράγματα… Πολλά ΘΑ από έναν πρωθυπουργό που δεν έκανε τίποτα από αυτά εδώ και 5 χρόνια (ή υποστήριζε ακόμη και διαφορετικές επιλογές). Θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει πλήθος αποσπασμάτων από τον «ηλεκτρισμένο» και πλήρη υποσχέσεων λόγο του, όμως αρκεί η αντιπαραβολή με εκείνον του 2008 για να καταλάβουμε ότι είτε ψεύδεται, είτε παρακαλάει για την ψήφο των Ελλήνων μέσα από μια νέα πολιτική «γενναιότητα» που πηγάζει από τη βεβαιότητα ότι θα είναι δεύτερος, άρα δεν θα εφαρμόσει τίποτα από αυτά!
Σήμερα Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου και στη διαδικασία της συνέντευξης προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, εμφανίστηκε αμετανόητος και προκλητικός, είτε αποφεύγοντας ουσιαστικές απαντήσεις, είτε χαρακτηρίζοντας κάθε δημοσιογράφο που αμφισβητούσε την οικονομική πολιτική του, σαν περίπου βλάκα και τον καλούσε να ξαναμελετήσει το οικονομικό «θαύμα» της κυβέρνησης… Η αλήθεια όμως μιλάει συνταρακτικά:
Βιομηχανική παραγωγή -11,4% (μέχρι τον Ιούνιο),
Όγκος Λιανικών πωλήσεων -14,5% (μέχρι τον Ιούνιο),
Οικοδομική δραστηριότητα -39,5 (μέχρι το Μάιο),
Τουριστικό συνάλλαγμα -14,7% (το α’ εξάμηνο)
Ανεργία 9,3% (το α’ τρίμηνο)
Επενδύσεις -6,3% (το α’ τρίμηνο)
Ακάλυπτες Επιταγές 2 δισεκατομμύρια ευρώ (το επτάμηνο Ιανουάριος – Ιούλιος)
Δείκτης Ανάπτυξης 2009: -0.9%, 2008: 2,9%, 2007: 4,0%, 2006: 4,5%, 2005: 2,9%, 2004: 4,9%, 2003: 5,6%
Δημόσιο Χρέος 103,4% το 2009 και αναμένεται να πάει στο 108% κατά το 2010, ενώ το 2003 ήταν 98%...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου