E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Πρόταση με προοπτική

Περιληπτική παρουσίαση των όσων είπε στη Θεσ/νίκη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου κατά τη Συνεντευξη Τύπου προς τους εκπρόσωπους των ΜΜΕ. Πέρα από την άψογη επικοινωνιακά εμφάνισή του, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε με μεστό τρόπο και έδωσε ουσιώδεις πολιτικές απαντήσεις...



Δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν είμαι όμηρος κανενός.
Ο λαός θέλει κυβέρνηση που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον...

«Η χώρα χρειάζεται αποφάσεις. Έχω την βούληση να πάρω δύσκολες αποφάσεις. Δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν είμαι όμηρος κανενός»

Ο ΓΑΠ έθεσε το πολιτικό διακύβευμα της εκλογικής μάχης, λέγοντας ότι το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες είναι: «Ή συνεχίζουμε την παρακμή και τον κατήφορο της χώρας ή θα πάρουμε αποφάσεις για μια νέα πορεία εθνικής ανάτασης;»

Έκανε σαφές ότι στις 4 Οκτώβριου συγκρούονται 2 διαφορετικές αντιλήψεις και υπογράμμισε ότι η παρακμή της χώρας οφείλεται στις επιλογές και τις πολιτικές της κυβέρνησης, που γιγάντωσαν ένα πελατειακό και σπάταλο κράτος.

Το ερώτημα δεν είναι από πού θα βρεθούν τα λεφτά για την υλοποίηση του προγράμματος των πρώτων 100 ημερών, αλλά που πήγαν τα λεφτά.
Σημείωσε ότι τα έσοδα θα προέλθουν από την αναθέρμανση της οικονομίας και από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, στο οποίο δεν θα πληρώνουν η μεσαία τάξη και οι χαμηλόμισθοι, αλλά οι πλουσιότεροι που έχουν φοροδοτική ικανότητα.

«Δεν έχω σκοπό να φορτώσω το δημόσιο με νέα χρέη» είπε, και επανέλαβε ότι θα διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα 3ετές πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν θα προχωρήσει σε απογραφή, καθώς δεν θέλει να πλήξει το κύρος της χώρας.

Σε ερώτηση για το εάν θα προχωρήσει σε εκλογές εάν έχει ισχνή πλειοψηφία, είπε : «Όταν παίρνεις κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι εντολή του λαού να κυβερνήσεις. Θα διαμορφώσω ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές πλειοψηφίες, αλλά ο λαός θα μας δώσει μια ισχυρή αυτοδύναμη πλειοψηφία».

Κάλεσε τη ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες της και να ξεκαθαρίσει την στάση της στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστή για τον Κάρολο Παπούλια.

Έδωσε το στίγμα συγκρότησης του κυβερνητικού σχήματος, λέγοντας ότι θα είναι μικρό ευέλικτο και αποτελεσματικό και ότι θα αξιοποιηθούν στελέχη και εντός και εκτός Βουλής, καθώς και προσωπικότητες που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό.

Δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στην διερεύνηση του σκανδάλου της SIEMENS με την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σύστημα.

«Θέλω ανεξάρτητα ΜΜΕ. Καθαρές σχέσεις και καθαρούς κανόνες» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στον ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης και υπογράμμισε ότι θα ενισχύσει θεσμούς και ανεξάρτητες αρχές, προκειμένου να θωρακίσει την αυτονομία του πολιτικού συστήματος, ενώ θα προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Έστειλε μήνυμα προς την Τουρκιά, σε ότι αφορά την ενταξιακή της πορεία, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας και η όποια απόφαση θα ληφθεί μετά από αξιολόγηση των βημάτων της γείτονος στο Κυπριακό και στα διμερή θέματα. «Εγώ δεν θα φυγομαχήσω, όπως έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου. Όσο για το Σκοπιανό, επέμεινε στην εθνική θέση της κόκκινης γραμμής που έχει χαραχθεί
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου