E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Διαδρομές tango...



Μιας και χθες κάναμε μια μικρή παρουσία του online ραδιοφωνικού σταθμού "Night Talker 49", αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε σε ηχόδρομους... Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για ένα δυνατό Tango μουσικό σύνολο: τους Novitango!

Το κουϊντέτο Novitango αποτελείται από τους: Αναστασία Γεωργάκη (ακορντεόν και επιμελείται του μουσικού προγράμματος), Σέρτζιο Ναστάζε (βιολί), Σταύρο Κατηρτζόγλου (κιθάρα, και ενορχήστρωση), Γιάννη Αντωνόπουλο (πιάνο, και ενορχήστρωση), Γιώργο Θεοδωρακάκο (κοντραμπάσο), και τον Πορτογάλο τραγουδιστή και ηθοποιό Andre Maia, που εμφανίζεται πρώτη φορά με το γκρουπ.

Την φετινή σαιζόν τo κουιντέτο Novitango (www.novitango.gr) επανέρχεται δυναμικά με ένα πρόγραμμα που θα παρουσιάζει διαφορετικές διαδρομές του Tango κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα! Από το Buenos Aires στην Ευρώπη, σε ένα μουσικό project που θα αναδεικνύει τις ανθρωπολογικές και μουσικολογικές εξελίξεις του Tango, μέσα από το τρίπτυχο μουσική - χορός - τραγούδι. Για το λόγο αυτό προστίθενται στις παραστάσεις ο Fabien Ballejos και η Τζίνα Νικολίτσα, ένα γνωστό χορευτικό ντουέτο από την Αργεντινή, που θα συνοδεύει χορευτικά τους Novitango...

Στο νέο αυτό ρεπερτόριο περιλαμβάνονται έργα της πρώτης περιόδου του Τango (Lorenz, Gardel), της δεύτερης περιόδου, κατά την δεκαετία του 50 (Pugliese, Delmarco, Disarli) και της τρίτης περιόδου, με το Nuevo Τango του Α.Piazzolla (της δεκαετίας ’60 και ’70). Ακόμη θα παρουσιαστούν έργα Αργεντίνων συνθετών που στις μέρες μας ζουν και διαπρέπουν στο Παρίσι (Sanchez, Μederos).



Τον φίλο το Σταύρο και τους υπόλοιπους του κουϊντέτου Novitango θα μπορούμε να τους απολαύσουμε κάθε Τετάρτη (από τις 9:30 μμ) στον Πολυχώρο Pandou, στου Ψυρρή (Καραϊσκάκη 28)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου