E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ψυχολογικό δράμα



Ήρθε στην εξουσία σαν ο νέος άνθρωπος που θα έβλεπε με έναν νέο τρόπο τη διακυβέρνηση και δημιούργησε προσδοκίες και ελπίδες. Δυστυχώς "βρήκε" σε ξέρα (κατά το κοινώς λεγόμενο).
Πέρα από την ιδεολογική αντίληψη του κόμματός του, που ήταν αναμενόμενο να δημιουργήσει προβλήματα, αυτό που φαίνεται ότι μέτρησε περισσότερο ήταν ο χαρακτήρας του και η αδυναμία να αντιληφθεί τις περιστάσεις.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη που είχε δώσει στην FreeSunday (12/4/09) ανάμεσα στα άλλα λέει: "Αποδείχτηκε ότι έκανε μόνο διαχείριση εξουσίας. Και μάλιστα όχι με βάση τις ανάγκες της χώρας, αλλά τις δημοσκοπήσεις και ορισμένα στενά συμφέροντα. Έγινε σκλάβος των δημοσκοπήσεων".
Δηλαδή αυτές που καθώς τώρα εναντίον του, γίνονται αντικείμενο χλεύης και αμφισβήτησης, και από τον ίδιο και από το κόμμα του!
Και συνεχίζει ο κ. Κοτζιάς προφητικά: "Αυτό πού έπαθε -και είναι κακό για την χώρα, όχι μόνον για κείνον- είναι ότι όταν έσκασαν η Κρίση και τα μεγάλα προβλήματα δεν μπορούσε να τα καταλάβει. Νομίζω ότι -αν τον ψυχολογώ και τον αναλύω πολιτικά σωστά- δεν μπορεί ούτε καν να συνειδητοποιήσει και να καταλάβει γιατί βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις. Ειρωνευόταν και υποτιμούσε τον Γιώργο Παπανδρέου που είναι ένας πολιτικός που αντιλαμβάνεται την Παγκοσμιοποίηση. Και τον ειρωνευόταν γιατί εκείνος δεν καταλάβαινε τις αλλαγές αυτές και τις νέες ανάγκες της χώρας. Επειδή, δε, εξακολουθεί να μην τις καταλαβαίνει, δεν μπορεί να αντιληφθεί πως οι ανάγκες τον ξεπέρασαν και τον φέρνουν δεύτερο... Από αυτήν την πλευρά ζει ένα μεγάλο εσωτερικό ψυχολογικό δράμα".
Θα συμπληρώναμε, με ένα είδος σκωπτικότητας (το οποίο το δικαιούμαστε, τελικά) ότι πέρα από το ψυχολογικό δράμα έχει αναγκαστεί να δώσει την εκλογική μάχη με Κουμουτσάκους και ψέματα! Ας πρόσεχε...

1 σχόλιο:

  1. Ξαναράβουν την παρθενιά του Πασόκ !!!

    Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε
    τις εμμονές μας περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα
    όνειρα ξένα ράκη αλλότρια ζητωκραυγάσαμε
    και τώρα εισπράττουμε απ' την εξέδρα μας βροχή δεκάρικα

    Γιώργο στην αρχαιότητα υπήρχε η Κάναθος Πηγή! Τρέξε! Εκεί η Ήρα ανακτούσε την παρθενιά της!


    Ως παρθένος, αμόλυντος και άχραντος προσπαθεί να εμφανιστεί στο πολιτικό σκηνικό ο Γιώργος!!! Δεν ξέρει τίποτα για το παρελθόν του Πασόκ, ούτε για το παρόν …. Κάτι αλαζονάρες που έχει μαζέψει στο «κίνημα λαού», υπάρχουν και πάλι στο μυαλό μας. Μην πούμε για τις παλιές …… της πράσινης γειτονιάς. Δεν είχε μόνο ο εκσυγχρονισμός τα μπουμπούκια του πρόεδρε. Είχε και το παλιό Πασόκ , αλλά και το νέο που υποτίθεται διαφημίζεις ως παρθένα γη, είναι παντού μπλεγμένο. Μην πούμε πάλι για τον Παπακωνσταντίνου, που ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ όταν έπεφταν οι μίζες σα βροχή αλλά αυτός έβλεπε να περνάνε σαν τραίνα. Δεν καταλάβαινε τι γινότανε και ο πρόεδρος έγινε όμηρος του οικονομικού του συμβούλου!!!!
    Αλήθεια αφού λανσάρεις τον εαυτό σου ως αναμάρτητο γιατί δεν αντέδρασες όταν συνέβαιναν αυτά που τώρα διαπιστώνεις; Γιατί όταν εμείς φωνάζαμε οι δικοί σου με λύσσα υποστήριζαν το παρελθόν και τα σκανδαλώδη αμαρτήματα που αυτό περιλαμβάνει; Δηλαδή τώρα το Πασόκ είναι παρθένο και άσπρη κόλλα; Όλο το παλιό Πασόκ που έχεις μαζέψει στους μηχανισμούς σου γιατί νομίζεις συνωστίζεται «προ των πυλών»; Για τα όμορφά σου μάτια ή το γλυκό χαμόγελό σου;

    Γιώργο να στο πω διαφορετικά, αν και νομίζω ότι για να πιάσεις τα υπονοούμενα θέλεις σύμβουλο :
    «δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό» …. «όπου κι’ αν πας, η πόλη θα σε ακολουθεί!» γιατί πολύ απλά η «πόλη» δεν ξεκούνησε καθόλου. Βρίσκεται εκεί και περιμένει με νύχια γαμψά! Την εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα γυνή, από τα παλιά, του κινήματος. Και η πόλη είναι φυσικά τα μεσαία στελέχη, ο τεράστιος κρατικός μηχανισμός που δεν έπαψε ποτέ να ανήκει στο κίνημα και το παλιό Πασόκ που αντιμετωπίζει «κληρονομικώ διακαιώματι» το κίνημα …. Όπως και εσύ! Αλλά να ξέρεις ότι ο «παλιός», σε περιμένει να ξανάρθεις, σα να μην πέρασε μια μέρα!!!!!!

    Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα
    τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο
    την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα
    την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή