E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Γράμμα στον Πρωθυπουργό

Κύριε Πρόεδρε

Παρότι υποστηρίζω τη γενικότερη προσπάθειά σας για διάσωση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για τα μέτρα υπέρ της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αναδιοργάνωσης του κράτους, θα ήθελα να σας στείλω το μήνυμα της αγωνίας μου για το μέλλον της οικογένειας μου και ειδικότερα της 17χρονης κόρης μου που φοιτά στη Β’ Λυκείου.



Ξέρω ότι η χώρα είναι στο χώμα και με το μαχαίρι στο λαιμό. Εκεί καταντήσαμε. Προσωπικά είμαι έτοιμος να υπομείνω τα «μέτρα», όμως ποιος θα εγγυηθεί το στεγαστικό μου δάνειο και πιο συγκεκριμένα τη δυνατότητα να πληρώνω τα 800 ευρώ της μηνιαίας δόσης μου στη Eurobank; Ποιός θα καλύψει τη δυνατότητα να συνεχίσω να πληρώνω στην ING την Νοσοκομειακή Ασφάλεια των μελών της οικογένειας που ανέρχονται σε 1.600 ευρώ το 6μηνο; Αυτά όλα τα πληρώνω πολλά χρόνια και τα συμφώνησα - όχι χωρίς κάποιες θυσίες - με βάση το μισθό μου. Κανείς δεν μου είπε: ρε άνθρωπε που πας; Μην το κάνεις αυτό γιατί η χώρα έχει μαϊμού ευημερία και βασίζεται σε greek statistics. Αν κάποιοι με εξαπάτησαν και πρόδωσαν τον όρκο τους προς το Σύνταγμα οφείλουν να πληρώσουν γι’ αυτό. Εσείς είχατε το θάρρος να αναλάβετε τις ευθύνες τις χώρας και να μην την παρατήσετε στο έλεος του Θεού, όμως προστατεύοντας τα θύματα, τους εξαπατημένους που επένδυαν χρήματα (και γιατί όχι και όνειρα) σε χιμαιρικά πράγματα, θα αναγκάσετε αναλογικά να «εξαπατηθούν» και οι Τράπεζες και οι Ασφαλιστικές εταιρείες; Καταλαβαίνετε τι εννοώ! Να μπορώ να συνεχίσω να πληρώνω τις δόσεις μου. Παράλληλα, μη επικροτώντας τακτικές οχλοκρατίας, όπως του ΠΑΜΕ, και κινητοποιήσεις άνευ σημασίας της ΓΣΕΕ, καθώς είναι πράξεις που απλώς επιβαρύνουν τα οικονομικά της πατρίδας μας, θα υποστηρίξω θεσμικές και πρακτικές κυβερνητικές κινήσεις που θα χτυπήσουν όσους έκλεψαν το Κράτος στη βάση του "Πόθεν Έσχες για τους πάντες". Με ενέργειες που επιβάλουν την ισότιμη συνεισφορά στις οικονομικές θυσίες.
Θέλω Κάθαρση. Για τούτο κλείνω το Γράμμα μου με την εξής απαίτηση: Να καθίσουν στο σκαμνί οι υπαίτιοι της Εθνικής Οικονομικής Συμφοράς και όχι να κρύβονται τόσο κραυγαλέα. Είναι μια συμφορά ισότιμη με εκείνη της Μικρασιατικής Καταστροφής!
Λοιπόν...
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΩΡΑ!
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ, ΤΩΡΑ!
ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ, ΤΩΡΑ!

Φ. Χ.



-----------------
Σκίτσο: Stefanos (1988)

5 σχόλια:

  1. θα μπορούσε να το έχει γράψει ο καθένας μας!
    πολύ θα ήθελα να αναρτήσω αυτήν την επιστολή στο μπλογκ μου και μακάρι να το κάναμε όλοι, μα προς το παρόν έχω την δική μου κραυγή προς τον υπουργό πολιτισμού γιατί είμαι εννέα μήνες απλήρωτη!

    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @logia
    Και βέβαια μπορείς να αναδημοσιεύσεις το «Γράμμα στον Πρωθυπουργό»...
    Όσο για την αντίστοιχη επιστολή σου (καλύτερα κραυγή) προς το Υπουργείο Πολιτισμού, τι να πω;
    Άλλο πράγμα να μη σου ανανεώνει τη σύμβαση κι άλλο να μην ανταποκρίνεται στο δικαίωμα σου να πληρωθείς κανονικά το χρόνο εργασίας που προβλέπει η σύμβαση...
    Όλοι ελπίσαμε ότι επιτέλους θα γίνει στην πατρίδα μας μια πραγματική κοινωνική μεταρρύθμιση, αλλά όλα εξελίσσονται αρνητικά κάτω από το βάρος της πρωτοφανούς οικονομικής καταστροφής.
    Φαίνεται ότι χάνουμε, δυστυχώς, την ευκαιρία και αυτό είναι τόσο άδικο…
    Ελπίζαμε σε παλάτια και τώρα παλεύουμε για μια καλύβα του καραγκιόζη…
    Δαντική κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικά του πρωθυπουργού στα τέτοια του για την EUROBANG, παίξατε και χάσατε.
    Επενδύσατε σε φούμαρα, Σιμήτη, Τσουκάτο, Μαντέλη, Κουρή, Πρετεντέρη, Μπόμπολα, Λαμπράκη, Ψυχάρη, Κόκκαλη, νοιώσατε εξουσία (ενώ ήσασταν;), νομίσατε ότι μόνο ο Κωστάκης ο μικρός έφταιξε για όλα, δώσατε λευκή ψήφο στον Γιωργάκη (όπως τον αποκαλούσε το συγκρότημα μέχρι προχτές), βγήκε λέγοντας ψέματα ενώ ήξερε και τώρα μας πάτησε στον λαιμό όλους.
    Όσο για τα οικονομικά σας λυπάμαι αλλά πρέπει να σας πω την αλήθεια ευθέως.
    Η κόση σας θα συνεχίσει στο δημόσιο σχολείο, χωρίς φροντιστήριο όμως (σκληρό και άδικο αλλά...), να μάθει καλά μια ξένη γλώσσα, μπορείτε να επενδύσετε σε αυτό και να την διώξετε από την Ελλάδα για το καλό της.
    Η EUROBANK κάτι θα κατασχέσει και θα τελειώνετε. Αλλά πάλι μπορεί να γίνει "επαναδιαπραγμάτευση" του δανείου, να μειωθεί η δόση, θα μπει κάποιο καπέλο και ο χρόνος αποπληρωμής να φτάσει τα 60 χρόνια, αν δεν ζείτε εσείς μέχρι τότε θα μεταφερθεί το χρέος στην κόρη σας, ή στα εγγόνια σας.
    Όσο τέλος για την ιδιωτική ασφάλεια τι να γίνει στα πλαίσια των θυσιών πάει και αυτή. Όπως και οι λοιλοί συνταξιούχοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα βρεθείτε στο ΙΚΑ σκέτο.
    Αυτά τα κάπως δυσοίωνα με την ελπιδοφόρα προϋποθεση ότι θα έχετε δουλειά και θα συνεχίζετε να εργάζεστε εσείς και η γυναίκα σας μέχρι βαθυτάτου γήρατος.
    Περαστικά σε όλους μας.
    Υ.Γ. 1- Λυπάμαι που δεν έβαλα χέρι σε δημόσιο χρήμα όπως οι κομμματικοδίαιτοι γνωστοί που είχα κατά καιρούς, και αυτό πληρώνω τώρα όπως και εσείς.
    Υ.Γ. 2- Δυστυχώς όλα έχουν παραγραφεί. Ότι φάγανε φάγανε,τα έχουν και τα χαίρονται εις υγείαν των ψηφοφόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην ξεχνάμε ότι ο Γιώργος υπήρξε μέλος των αμαρτωλών κυβερνήσεων τότε.
    Ήξερε και δεν μίλαγε;
    Δεν καταλάβαινε τι παιζόταν;

    Ότι σήμερα τα συγκροτήματα στηρίζουν άκριτα την πολιτική του σημαίνει τι άλλο; συναλλαγή με τους εκδότες κάτω από το τραπέζι.
    Στην Νεα Δημοκρατία έκαναν την υπέρβαση και εκπαραθύρωσαν τους κλώνους των πατεράδων και θείων. Στο ΠΑΣΟΚ πότε;
    ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ.
    ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Giorgos den akouei parakalia.
    Einai poly psila autos.
    Gia tous ftoxous diabazei mono oti tou grafoune stous logous tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή