E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Το θράσος ...στο σκαμνί

Με πρόλαβε ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ με το σημερινό (10/4/10) άρθρο του «Η Ελλάδα τραβάει κουπί και η Ν.Δ. κάνει κριτική»και ο Γιώργος Κρόγιας που με τίτλο «Κάθονται και απολογούνται!» αναδημοσιεύει στο blog του το άρθρο του Παπαχρήστου.



Ανοίγω το μπλοκάκι με τις σημειώσεις που κρατάω για τα επόμενα θέματα που θα ήθελα να δημοσιοποιήσω στο 1ΚΛΙΚ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, και διαβάζω τον τίτλο: Στείλτε τα λαμόγια στο σκαμνί! Αφορμή μου είχε δώσει το βραδινό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης στο ALTER. Από κάτω γραμμένα βιαστικά 7-8 αράδες που έχουν ακριβώς το ίδιο νόημα με το άρθρο του κ. Παπαχρήστου και κρύβουν την ίδια αγανάκτηση από το θράσος του Παναγιωτόπουλου και του Σαμαρά να ασκούν καθημερινή πλέον κριτική. Μια γιαλαντζί κριτική που ούτε λίγο, ούτε πολύ αποσιωπά τις διαχρονικές και βαρύτατες ευθύνες της ΝΔ στην μαύρη εξαετία του Καραμανλή και που αποκλειστικά κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για την κρίση που προέκυψε μόλις τώρα (ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ) εξαιτίας κάποιου «βαθιού λαρυγγιού»!!!!

Το χαστούκι όμως τους έρχεται από τη δήλωση δύο εκπροσώπων του ΔΝΤ (άρα ουδέτερων, αφού εμείς είμαστε αντί-δεξιοί) και οι οποίοι μετέχουν στην 20μελή ομάδα που ερευνά τα δημοσιονομικά της χώρας. Τι είπαν; Είπαν ότι η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο δράσης και μέτρων, το οποίο το είχανε προτείνει το 2007 αλλά διαπιστώνουν ότι δεν έγινε τίποτα! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ SPREADS! Όπως κι αν έχει, "συμφωνούμε, δε συμφωνούμε» με το σχέδιο που επιλέγει το ΔΝΤ, εκείνο που σίγουρα προκύπτει και δεν μπορεί να υπάρξει διαφωνία είναι Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ (ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ – ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ).

Και πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η πατρίδα μας δεν είναι ένα αυτοκίνητο που το πάμε βόλτα, του τρακάρουμε τον προφυλακτήρα και δεν τρέχει τίποτα: το παρατάμε όπως έχει… Το «αυτοκίνητο" της Ελλάδας έχει μέσα εκατομμύρια ψυχές... και υπάρχει ευθύνη σε αυτόν που το οδηγεί! Όχι το παρατάμε καταμεσής του δρόμου και πάμε Ιταλία διακοπές. Και βγάζουμε και γλώσσα! Η πολιτική ευθύνη δεν τελειώνει ούτε με το «μαύρισμα» της 4ης Οκτωβρίου, ούτε με την εκλογή του κεϋνσιανού κ. Σαμαρά.

Και αφού είναι δεδομένη (έτσι και αλλιώς) η μη ύπαρξη μιας ενιαίας πατριωτικής προσπάθειας για να βγούμε από την Κρίση (...οι σκατάδες! ...οι πραγματικά σκατάδες!) και το μόνο που νοιάζει την «Αριστερά» και τη Δεξιά είναι το ξεκοκάλισμα του ΠΑΣΟΚ και τα ίδια κομματικά οφέλη, γιατί όχι να μη δούμε τους υπεύθυνους της εθνικής οικονομικής καταστροφής ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ; Σε τι θα επηρεάσει αρνητικά την κοινωνική και πολιτική ζωή που ήδη έχει διαρραγεί;
ΝΑ ΤΑ ΚΑΨΩ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ...

2 σχόλια:

  1. Prosypografw.

    (sorry gia ta greeklish, to olokainoyrgio plhktrologio moy ftaiei poy den gyrizei sta Ellhnika. Arneitai ka8e ti Ellhniko....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου grekila Τσαούσα!
    Αν έχουμε δύο υπογραφές
    τότε "τους έχουμε προγραμμένους" τους άνθρωπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή