E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Κεφάλαια απο Μηδενικά

Άλλοι τον κριτικάρουν σκληρά, άλλοι τον «πάνε» (όπως κι εγώ) και νοιώθω ότι τον αδίκησα τόσο καιρό που δεν αναδημοσίευσα κείμενά του…
Κυρίες και Κύριοι ο Δημήτρης Δανίκας! …που έχει να σας πει δύο κουβεντούλες, αξίας πολλών μηδενικών…ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΕΙΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ, αγοράζεις και διαρκώς μια άλλη ζωή στο μυαλό σου παρασκευάζεις. Όλα εξωτερικά, όλα για προϊόντα, όλα αναλώσιμα, όλα χωρίς βαθύτερη ουσία καμιά. Η ύπαρξή σου η απροσμέτρητη τραπεζική κατάθεσή σου. Το εξοχικό, το σκάφος, το χρηματιστήριο, η στιγμιαία ηδονή σου. Κι όμως ολοκλήρωση δεν βρίσκεις πουθενά. Κι όμως ικανοποίηση ούτε με τις βίλες, τα οικόπεδα, τις καταθέσεις, τα υλικά. Και όσο περισσότερα συσσωρεύεις τόσο μέσα σου αδειάζεις. Όσο περισσότερα καταναλώνεις τόσο από την αληθινή ζωή βρίσκεσαι μακριά. Όσο περισσότερα εφήμερα και υλικά τόσο πιο κοντά στου ψυχίατρου την αγκαλιά. Τα έχεις όλα και όμως πάθος για τίποτα, ούτε ακόμα για τα οικογενειακά. Ελεύθερος μόνο στα χαρτιά. Η δύναμή σου, η φυλακή σου. Ο πλούτος σου, η ομηρεία και η παράδοσή σου. Μια ζωή για ένα κεραμίδι πάνω από την κεφαλή σου. Μπαγάσα, τα κατάφερες. Έφτιαξες το χρυσό κλουβί σου. Εσύ είσαι όλα αυτά.

Ένας άνθρωπος. Ένα μεγάλο κεφάλαιο με πολλά μηδενικά!


Εγώ θα διευκρίνιζα προς αποφυγή κάθε λάθους ότι πρόκειται για «ένα μεγάλο κεφάλαιο που έχει αποκλειστικά Μηδενικά (0.000.000.000)

-----------------------------------------
Δημήτρης Δανίκας : «Κεφάλαιο»
Τα Νέα, ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ - 29 Ιανουαρίου 2010

2 σχόλια: