E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Οι δερβίσηδες του ΣΥΡΙΖΑ



Τελικά εκεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι πολυφωνούντες ηγέτες και οι λοιποί «νόμπιλοι» μοιάζουν σαν τους εκτός τόπου και χρόνου σεληνιασμένους δερβίσηδες. Περιδινούνται στον δικό τους χορό, ψιθυρίζοντας ή μουγκρίζοντας (τις περισσότερες φορές) ξόρκια κατά του ΠΑΣΟΚ.
Περιστρέφονται σε ένα ατέρμονα χορό από «πολιτικές κατάρες» που περισσότερο υποδηλώνουν την αδυναμία τους να επικοινωνήσουν με την πραγματικότητα της χώρας και με τις ανάγκες του ρόλου της Αριστεράς.

«Ημέρα ντροπής» αναφωνεί ο δερβίσης Τσίπρας στο κοινοβούλιο, γιατί ο ΓΑΠ παράδωσε τη χώρα «αμαχητί στην κηδεμονία του ΔΝΤ».

Ο δερβίσης Αλαβάνος ουρλιάζει: «Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί δεν είναι μια εκλεγμένη κυβέρνηση» (Αυτός πρέπει οπωσδήποτε να χτύπησε πιράκι από την επαναλαμβανόμενη μουσική sufi και τις πολλές περιδινήσεις).

Για να έρθει η σειρά του σε πλήρη απογείωση δερβίση Λαφαζάνη να τσιρίξει: «χρειάζεται καθολική λαϊκή εξέγερση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναγεννητικό σήμερα από µια μεγάλη λαϊκή εξέγερση, τη μόνη που μπορεί να αλλάξει ριζικά το κλίμα».

Η μουσική έπαψε να ακούγεται καθώς η βελόνα του πικάπ έχει παγιδευτεί στα τελευταία άηχα αυλάκια του δίσκου, που όμως συνεχίζει τις περιστροφές του ασταμάτητα…
Μαζί περιστρέφονται και οι δερβίσηδες…
Βλέπεις, οι φουκαράδες δεν έχουν άλλες επιλογές πέρα από τους επαναλαμβανόμενους στροβιλισμούς τους…
Δεν σηκώνω το μπράτσο της βελόνας…
Αποφασίζω να αφήσω το δίσκο να γυρίζει σιωπηλά όλη τη νύχτα!
Είναι η καλύτερη λύση:
για μένα (να μην τους ακούω)
και γι αυτούς (να χαίρονται στην «κοσμάρα» τους)

---------------------------------------------
Πηγές:
1) δηλώσεις Τσίπρα στο Κοινοβούλιο
2) δηλώσεις Αλαβάνου σε Πατήσια
3) συνέντευξη Λαφαζάνη στα ΝΕΑ

1 σχόλιο: