E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

13,6 και μας καίει...

Το παίζουν εντελώς τρελοί.
Δεν ξέρουν τίποτα.

Και κατσουφιάζουν όταν τώρα τους «την λένε» λιγάκι, γιατί τα παιδιά ήταν και καλομαθημένα. Ο Λαζόπουλος, παραδείγματος χάριν, και η καθ’ ημάς «εμπριμέ αριστερά» (sic), επίσης παραδείγματος χάριν, στα χρόνια της Νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης σιωπούσαν μπροστά στον χοντρούλη και τα έβαζαν μόνο με το Γιώργο λες και ήταν εκείνος ο πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ το κυβερνών κόμμα…

Γίνανε οι εκλογές, τους φασκέλωσε ο ελληνικός λαός, φάγανε την κριτική τους για τα οικονομικά, βγάλανε από το κάδρο τον Καραμανλή (ξέρετε, τουρνέ ανά την ιταλική χερσόνησο, κτλ), εκλέξανε νέο αρχηγό και προσπαθήσανε να τραβήξουν τη διαχωριστική γραμμή της λήθης. Στις δραματικές στιγμές που περνάει η χώρα το απαράμιλλο ντουέτο Σαμαρά – Παναγιωτόπουλου κάνουν σάμπως να μην υπήρξε 6ετία Καραμανλή. Την ξέχασαν λες και έφαγαν σφοδρό χτύπημα στο κεφάλι ή λες κι τους έπιασε αλτσχάϊμερ.

Αντίθετα ασχολούνται με το πιστόλι του ΔΝΤ που εκπυρσοκρότησε μέσα στα χέρια του Παπανδρέου. Όλο το σημερινό πρόβλημα προέρχεται από το κωλοπίστολο: γι’ αυτό έχουν εκτιναχθεί τα spreads! Έτσι μας λέει ο «φιάκας» ο Πάνος, πίσω από τα μικρόφωνα και το βήμα του εκπροσώπου της Ρηγίλλης και ο Αντώνης ο κολοσσός των οικονομικών επιστημών (τύφλα να έχει ο Paul Samuelson)…

Έλα όμως που ο ψεύτης και ο κλέφτης δε χαίρονται και πολύ (κάποιες φορές). Τους την κάθισε η Eurostat πισοκολλήτα (να το πω έτσι, γιατί έχω ως άνθρωπος τις ανάποδες μου), καθώς τα ευρωπαϊκά μαμούνια κάθισαν και ξανατσεκάρισαν το ελληνικό οικονομικό θαύμα Αλογοσκούφη – Παπαναστασίου. (Θα τους θυμάστε τους δύο φωστήρες που μας έλεγαν ότι θα κλείσουμε το 2009 με έλλειμμα 6,2% για να πάει τελικά ο λογαριασμός στο απίστευτο 12,5%)



Ξέρετε λοιπόν τι διαπίστωσε η Eurostat; Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας έφτασε τελικά στο 13,6%. Γι’ αυτό σήμερα χρεοκοπούμε! Εξαιτίας του ψεύδους των Greek Statistics, εξαιτίας της κυβερνητικής ασυνέπεια και ανεπάρκεια του Καραμανλή, εξαιτίας της διαφθοράς και του εκμαυλισμού θεσμών και δικαιοσύνης, εξαιτίας της διόγκωσης του δημόσιου τομέα με κομματικά ρουσφέτια, …



13,6% κύριε Σαμαρά!
Έχετε να μας πείτε τίποτα περί ΔΝΤ και περιστρόφων;
(Καιρός να σταματήσετε τις παπάρες, τα ψέματα και την κάλυψη στον Καραμανλή)
13,6 και μας καίει Αντώνακη μου, θα έλεγε η φουκαριάρα η Μάρω Κοντού…
Γιατί η πλουτοκρατία έχει καβάτζες κύριε Αντωνάκη μου, ενώ οι φτωχολογιά καλή καρδιά και τον Καζαντζίδη…
Αει χάσου, λοιπόν, ρε κύριε Αντωνάκη μας…

------------

α, μιας και αναφερθηκα στο Λαζοπουλο
για διαβαστε λιγο Τσαουσα στο ΙΣΑ ΡΕ ΛΑΚΗ
(για να δειτε αν εχω αδικο)

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία τα λες φιλε μου..
    Έχει και στο Σίβυλλα μια ωραια ανάρτηση
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ! Πως ενας δημοσιογράφος φώναζε από τον Σεπτέμβριο 2009 οτι το γαλάζιο έλλειμμα είναι 12,5% αλλά κάποιοι άλλοι κώφευαν...
    Με διαφωτιστικό ιστορικλό.
    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/04/2009-125.html

    "Σοσιαλιστική Μνήμη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 13,6% δεν είναι το πραγματικό μέγεθος του ελληνικού δημοσιονομικού ελλείμματος το 2009. Στην πραγματικότητα το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 ξεπερνάει το 14,1% του ΑΕΠ και είναι προφανές ότι, ως αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο κομμάτι του έχει να κάνει με τις πολιτικές Καραμανλή - Σουφλιά - Παπαθανασίου, οι οποίοι εγκατέλειψαν το κρατικό σκάφος στην τύχη του, ήδη από τον Απρίλιο του 2009, λόγω της οκνηρίας τους και μπροστά στο αδιέξοδο που βρέθηκαν, αφού ο Καραμανλής και το επιτελείο του ήσαν καλοί στα εύκολα και κάκιστοι στα δύσκολα - όχι μόνον λόγω των περιορισμένων ικανοτήτων τους (ο Αλογοσκούφης ήταν πολύ καλύτερος από αυτούς, παρά το γεγονός ότι και αυτός είναι μια μετριότητα στον χώρο του), αλλά και λόγω των συμφερόντων που εξέφραζαν (αυτά της ελληνικής οικονομικής ελίτ, η οποία πεισμόνως αρνείται να πληρώσει τους φόρους που της αναλογούν).

    Αυτοί τα έκαναν ρόϊδο και πήραν δρόμο, νύχτα, αφού είδαν ότι δεν τα έβγαζαν πέρα, αφήνοντας πίσω τους μια καθημαγμένη οικονομία, όχι επειδή ήσαν υπαίτιοι για την οικονομική ύφεση, η οποία τους ήλθε απέξω, τον Σεπτέμβριο του 2008, αλλά επειδή, ως συντηρητικοί πολιτικοί που ήσαν, δεν έλαβαν γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, για να αντιμετωπίσουν αυτήν την ύφεση και να φέρουν την χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης, με εκτεταμένες δημόσιες επενδύσεις και με αναδιάρθρωση αυτού του σπάταλου, ανοργάνωτου, αναποτελεσματικού, ανίκανου και απελπιστικά μικρού κράτους, το οποίο ουδέποτε επανίδρυσαν, παρά τις διακηρύξεις τους, διότι αυτό συνέφερε τους χρηματοδότες τους και την εκλογική τους πελατεία, έτσι ώστε το κράτος αυτό να παραμένει στα χάλια που έχει, για να μπορούν όλοι αυτοί να κάνουν αυτό που θέλουν, δηλαδή να φοροδιαφεύγουν και να σχηματίζουν ανεξέλεγκτα τεράστιες περιουσίες, σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου.

    Σε αυτό το μοντέλο πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς, άλλωστε, οφείλεται και το διαχρονικό ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα και η κρίση χρέους και δανεισμού του ελληνικού κράτους, αφού όταν δεν χρηματοδοτείς, μέσω της φορολογίας, τα έσοδά σου είναι φυσικό να μην μπορείς να καλύψεις τις δαπάνες σου, όσο μικρές και αν είναι αυτές (και να είστε σίγουροι ότι είναι μικρές), πολύ περισότερο μάλιστα όταν αυτές είναι και αναπρθολογικά κατανεμημένες, λόγω της διαχρονικής τους σπατάλης.

    Δυστυχώς, στην παγίωση αυτού του μοντέλου πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς, που χαρακτηρίστηκε από την επίδειξη μιας τεράστιας ανευθυνότητας, το ΠΑΣΟΚ συνέβαλε καθοριστικά, με τις πολιτικές του διαχρονικά.

    Αλλά και για τα τωρινά μας χάλια η ευθύνη του ΓΑΠ δεν είναι καθόλου μικρή, αφού χειροτέρευσε την ήδη κακή κατάσταση (το 3,5% από το 14,1% του συνολικού δημοσιονομικού ελλείμματος είναι προϊόν της δικής του πολιτικής του τελευταίου τριμήνου του 2009) και υπήρξε απαράσκευος, έχοντας ένα επιτελείο πολύ κατώτερο από τις, όντως, κρίσιμες περιστάσεις, που είχε να αντιμετωπίσει και με αντίπαλους παίκτες (ευρωγραφειοκράτες και "αγορές"), οι οποίοι τον και τους υπερέβαιναν και ως προς το μέγεθος του αναστήματός τους και ως προς τις ικανότητες και ως προς το πεδίο του παιχνιδιού.

    Δείτε και στο μπλογκ μου το θέμα : "Πήραν παραμάζωμα τον ΓΑΠ σε ένα παιχνίδι σκληρού πόκερ, στο οποίο δεν είχε τα προσόντα να πάρει μέρος (Μια συζήτηση με τον καλό φίλο K Frangos)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/03/k-frangos.html , όπως και τα θέματα : «Η διεθνής χρηματοπιστωτική φούσκα, το ελληνικό bailout και οι ανεπάρκειες του απρόβλεπτου ΓΑΠ, που έφεραν την νέα κατοχή» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/04/bailout-gap.html , "Προς ελληνικό bailout, λόγω του φόβου ότι θα σκάσει η βραδυφλεγής βόμβα της φούσκας των προϊόντων (κρατικά ομόλογα, παράγωγα και μετοχές) του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/04/greekbailout.html και "15/2/2010 - 3/3/2010 : Η Ελλάδα υπό μια μοντέρνα μεταναζιστική γερμανική κατοχή" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/03/1522010-332010-seiji-otaku-rebelwork_14.html .

    ΑπάντησηΔιαγραφή