E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Που πας Τάσο;



Τα πήρα!


Αυτό μας πληροφόρησε ο Τάσος στο ...πολύ αναίσθητο.
Σιγά τα λάχανα για 200 ψωροχιλιάρικα μάρκα... κι αυτά σαν προεκλογικό βοήθημα (χορηγία αν προτιμάτε)...
Τα υπόλοιπα 10 εκατ. μας συμβούλεψε να τα ψάξουμε αλλού.

Τόσο Άνετος μας εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο, έχοντας μαζί του το πλεονέκτημα που του προσέφερε η νύκτωρ ληφθείσα Καραμανλική παραγραφή.

Τα Μέλη της επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο Siemens, δηλώνουν κατάπληκτοι και αηδιασμένοι από τη συμπεριφορά του Μαντέλη και συγκεκριμένα με τον άνετο τρόπο που ομολογούσε μπροστά τους τα όσα ομολόγησε!

Το ίδιο Άνετος ο Τάσος – υπολογίζω – θα επανακάμψει στο εξωτικό Αζερμπαϊτζάν όπου και οι business του, πλέον!

Διερωτωμαι, ΑΝ θα τον αφήσουν να φύγει έτσι άνετα, όταν τούτες τις ημέρες υποτίθεται ότι ψάχνουν το Πόθεν Έσχες ακόμη και του πιο άσημου εφοριακού...

16 σχόλια:

  1. Προσχεδιασμένες αποκαλύψεις και ελεγχόμενες "τιμωρίες" για την εκτόνωση του λαϊκού αισθήματος και για κάποια ικανοποίηση της τριμερούς. Είναι σίγουρο ότι έχει στηθεί ειδικό κονκλάβιο για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και των ευρωπαίων, στο κορυφαίο ζήτημα της κάθαρσης. Τα ίδια πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν τα χρόνια της ρεμούλας, είναι σήμερα στα κόμματα και στις επιτροπές. Είναι δυνατόν να επιδιώξουν κάθαρση; Eίναι δυνατόν να θιχτούν θεσμοί που εξυπηρετούν τεράστια συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας; Διότι η ρεμούλα στην χώρα μας είναι θεσμός.
    Ιστορικά είναι διαπιστωμένο ότι οποιαδήποτε σοσιαλιστική έκφανση της δημόσιας ζωής, είναι στην πραγματικότητα ένας φερετζές στην θέση της μάσκας του ληστή. Εκτρέφει συμμορίες και κυκλώματα, κατεδαφίζει συστήματα αξιών, εξαχρειώνει τα πλήθη, και σε βάθος χρόνου οδηγεί την χώρα-θύμα, στην διάλυση. Η καταστροφή που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Ελλάδα ήταν καθοριστική, η σημιτική συνέχεια ήταν αποτέλεσμα της έκπτωσης της πολιτικής ηθικής του συνόλου του πολιτικού κόσμου αλλά και των επιγόνων τους. Στην πραγματικότητα, μετά τον Ανδρέα ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα ήταν περισσότερο κόσμος μαφιόζων. Εντύπωση προκαλεί σήμερα η ευκολία με την οποία ο Μαντέλης ενήγαγε την Καθημερινή όταν αυτή φωτογράφιζε στο πρόσωπο του, τον Ρόκο.
    Σήμερα στην Ελλάδα διαγράφεται ο κίνδυνος να προσωποποιηθούν τα κόμματα γύρω από νονούς και να επιβάλλονται στον λαό με μεθόδους καμόρα. Ο πολιτικός λόγος εξατμίστηκε, η αξία του ακολουθεί τα ελληνικά ομόλογα. Εύχομαι να βγώ ψεύτης αλλά σύντομα θα μοιάζομε περισσότερο με Σικελία. Όσοι δεν είναι ενταγμένοι στην πολιτική συμμορία κάποιου νονού θα περιθωριοποιούνται μέχρις εξαφάνισης.
    Ο Α. Ρόκο βρέθηκε, οι, Αλ Καπόνε, Λάκι Λουτσιάνο, Φρανκ Κοστέλο, Βίτο Γκενοβέζε, Σάμι Γκραβάνο, Τζόζεφ Μπονάνο, Τζον Γκοτί κλπ κλπ, θα βρεθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος 27-5-2010-5:22
    Θαρρώ πως δεν μου είσαι και τόσο «άγνωστος» αν κρίνω από το στυλ που γράφεις, όμως αυτό έχει μικρή σημασία.
    Στην ουσία τώρα…
    Όντως στην ιστορία της ανθρωπότητας έχουν στηθεί σκευωρίες και σενάρια, αλλά δεν μπορεί σε κάθε βήμα, σε κάθε γεγονός να προβάλουμε τέτοιες υποψίες και ακυρώσεις.
    Έλεος, δηλαδή…
    Προσωπικά δεν μπορεί να με αποπροσανατολίσει μια τέτοια ιστορία. Όσοι «αποπροσανατολιστούν» είναι από πάντα έτοιμοι για κάτι τέτοιο, άρα δε μετράνε! Ούτε βέβαια οι ευρωπαίοι «μασάνε» πια μαζί μας.
    Σε αυτό που μπορεί να συμφωνήσω είναι το αποτέλεσμα ως προς το αιτούμενο: θα υπάρξει ουσιαστική Κάθαρση και κυρίως όσοι εισέπραξαν ή οικειοποιήθηκαν παράνομο χρήμα – εκτός από εγκλεισμό – θα επιστρέψουν τα κλεμμένα ή σε κάθε περίπτωση θα τους κατασχεθεί η περιουσία;
    Βλέπω ότι μιλάς για μια ελληνική παράδοση στο ζήτημα αυτό που έχει βαθιές ρίζες και στο χρόνο και στην ιστορία. Θα συμφωνήσω μόνο επί της αρχής καθώς τα όσα αναφέρεις στη συνέχεια δεν μπορούν να συζητηθούν λόγω της μονομέρειας στην κριτική σου, την επιλεκτική παράλειψη άλλων (πρόσωπα, κόμματα) με μεγαλύτερη ευθύνη και - δυστυχώς - μια φανερή εμπάθεια προς το ΠΑΣΟΚ.
    Φτάνεις μάλιστα να γενικεύεις τις «ευθύνες» και στο ιδεολογικό επίπεδο όπου ο Σοσιαλισμός είναι ας πούμε χειρότερος του Φασισμού ή του Κομμουνισμού!
    Τέλος, δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχει η αγωγή Μαντέλη κατά της εφημερίδας «Καθημερινή». Εδώ ο Παλαιοκώστας και κάνει αποδράσεις με ελικόπτερα, γιατί να μην πουλήσει «τσαμπουκά» και ο βρωμιαράκος ο Τάσος, αφου μια χαρά τον κάλυψε ο Καραμανλής με τις παραγραφές.
    Α, με την ευκαιρία σου υπενθυμίζω ότι μιλώντας για τόσο ωραία πράγματα είναι πελώρια παράλειψη η μη αναφορά ΣΟΥ στον Καραμανλή (ελπίζω ότι απλά τον …ξέχασες).
    Θέλω να κλείσω την απάντηση μου με:
    1ον τη βεβαιότητα πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι αν εκμεταλλευτούμε τις διαδικασίες που έθεσε το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ ως προσωπικό όραμα, και
    2ον ότι η μετάβαση σε μια νέα κοινωνία και σε ένα νέο κράτος δεν μπορεί να γίνει με παρθενογένεση. Ούτε με την εξορία 10 εκατ. νεοελλήνων. Όσοι εκ των «αμαρτωλών» καταλαβαίνουν ότι δεν πάει άλλο με το σάπιο μοντέλο που κουβαλάμε από την εποχή του 1850, με αυτούς θα πάμε ταξίδι στα Κύθηρα…
    Καλό απόγευμα και να προσέχεις το «σολ δίεση» στο κούρδισμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειμαι πραγματικά χαρουμενη. Επιτέλους βρεθηκαν τα λεφτά. Τα ειχαν πάρει ο Ρόκο και τα αδελφια του. Και ειχε τόσα αδελφια ο Ρόκο, μα τόσα αδέλφια!!!!
    Εμεις το λέμε εδώ και πολύ καιρό, ότι πρέπει αν πληρώσουν την κριση τους, αλλά επεμεναν ότι τα φάγαμε ...όλοι. Και δνε εννοω μόνο τις μίζες, εννοώ όλα αυτα που το δημοσιο χρημα, οι φοροι μου, οι εισφορές μου, πληρωναν σε ανυπαρκτα έργα και σε 200 φορές υπερτιμολογημένα.

    Προφανώς πριν απο την οικονομική πτωχευση, το συστημα αποφάσισε να κάνει και μια ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ πολιτική πτωχευση, μπας και πετώντας κάτι λίγο απο τη σαβούρα, κατορθώσει να επιζησει κανείς τους. Τοπροσπαθησε και ο Καραμανλής με τον Παυλίδη. Ματαιος κόπος!!!

    Ας μην ελπιζει κανείς ότι η Βασω Παπανδρέου όταν κάνει επερωτηση στην Βουλή για το Τ+10 της Τραπεζας της Ελλαδας, το σκάνδαλο των σκανδάλων, δεν ειναι μία ...προειδοποιητική βολή.
    Εμεις πάλι δεν χρειαζεται να κάνουμε τίποτα. Θα απολαυσουμε το θέαμα.
    Όπως ακριβώς συμβαινει στις ...ταινίες, αυτοι θα αλληλοσκοτωθούν προσπαθώντας να καλυψει ο καθένας τα νωτα του, να εκβιάσουν και να καλυψουν τα δικά τους...δειχνοντας με το δαχτυλο τον...άλλον. Πάντα έτσι τελειωνουν τα έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στέφανε, κακώς που βγαίνουν όλα αυτά στα φως.
    Πρέπει όλα να παραμείνουν στο σκοτάδι, όλα, όλα.
    Δεν αξίζει ο παπάρας ο Έλληνας διαφάνεια.

    Γιατί είναι τόσο παπάρας που θέλει να χτυπιέται ότι τον έκλεψαν και οι κλέφτες προστατεύονται από κάποιους που επίσης κλέβουν.
    Αν του φανερώσεις τον κλέφτη, από τη μαλακία που τον δέρνει το μόνο που μπορεί να σκεφτεί και να πει είναι: Ναι, αλλά οι άλλοι κλέφτες πού είναι; Καμί άλλη επεξεργασία στο φτωχό μυαλό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ stefanos:
    Γράφεις: "...οι διαδικασίες που έθεσε το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ ως προσωπικό όραμα..."!
    Διάβασε γιατί αυτό δεν πείθει, εδώ:http://antiparatheseis1.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περαστικά σας Κατερίνα
    (χαχαχα… η χαιρετιστήριος προσφώνηση μου θύμισε το savoir vivre στο υπό Λέοντος Τολστόι δίτομον αριστούργημα «Πόλεμος και Ειρήνη»)
    Χαίρομαι που χαίρεσαι για τα λεφτά και ελπίζω κατά τη διάρκεια της «πασοκικής περιόδου» σου να μην έβαλε το χέρι σου σταυρό» (+) σε κανένα από τα αδέλφια του Ρόκου… Τώρα στα άλλα τα ελαφρώς ασύντακτα, τα καχύποπτα και τα ολίγον ευφάνταστα τι να απαντήσω; Μαζί σου με ένα Υπέρ «επί της αρχής» και πολλά Κατά στα επιμέρους «άρθρα» σου…
    Τέλος, γράφεις ότι «Εμείς πάλι δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Θα απολαύσουμε το θέαμα».
    Ποιοι εμείς; Ποιό θέαμα;
    Δυστυχώς για σένα δεν είσαι σε θέση να παρακολουθήσεις κανένα θέαμα ή φίλμ, επειδή πολύ απλά είσαι μέρος του cast…που παίρνει μέρος στο τελικό πιστολίδι!
    Και ένα τελευταίο… Τέτοιο φινάλε που περιγράφεις μόνον σε προχωρημένα από καλλιτεχνική άποψη καουμπόικα θα μπορούσε να συμβεί, και τέτοια δεν έχουν υπάρξει αν θυμάμαι καλά. Το western μήνυμα είναι πιο απλοϊκό… Στο τέλος, όταν πέφτουν τα «γράμματα», συνήθως το παλικαράκι σφίγγει το μπράτσο της καλής του… Κοιτάνε φευγαλέα τα πεσμένα ψάθα κορμιά των κακών… και στρέφουν το βλέμμα τους προς τον λαμπρό ορίζοντα… Εκείνος της ψιθυρίζει ότι ο εφιάλτης τέλειωσε….
    Πάρε τώρα το THE END σου, και πρόσεχε στις ημέρες της ανάρρωσης……….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. " η νύκτωρ ληφθείσα Καραμανλική παραγραφή...."
    Αρχίσαμε ήδη να ξεχνάμε επιλεκτικά! (?)
    Για την αποκατάσταση, το σχετικό άρθρο 86 για την παραγραφή ψηφίστηκε στην αναθεωρητική με νονούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ενσωματώθηκε στο Σύνταγμα έτσι ώστε να δημιουργήσει τους νέους Νονούς !

    Σύνταγμα, άρθρο 86
    http://el.wikisource.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82#.CE.86.CF.81.CE.B8.CF.81.CE.BF_86

    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Που χάθηκες βρε Τσαουσόπουλο;
    Συμφωνούμε...
    Δυστυχώς η "επεξεργασία" φτάνει το πολύ μέχρι Λαζόπουλο!..
    Όπως απάντησα παραπάνω στον "27-5-2010-5:22" δεν μας παίρνει για μαζική εκτέλεση 10 εκατ. ελλήνων και φυσικά ούτε για μαζική παρθενογένεση...
    Μαζί τα κάναμε τα σκατά,
    μαζί τα φάγαμε
    και μαζί τώρα θα τα μαζέψουμε...
    (Αρχή Της Συλλογικής Ευθύνης)

    ΥΓ Έχω κατά νου ένα project. Άμα έχεις mood και "καιρό" το συζητάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ανώνυμος 28-5-2010-12:12
    Δηλαδή αν πάνω στο τραπέζι σου βάλω ένα περίστροφο, εσύ θα πυροβολήσεις τον πατέρα σου που κάθεται απέναντι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οχι stefanos
    Αλλά αν είμουν Μαντέλης ή Μαντελοειδής, τότε ναι θα το έκανα.
    Δηλαδή, ο χρήστης του νόμου φταίει και όχι ο νόμος ?
    Ξεφύγαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (επανάληψη διορθωμένη)
    @Ανώνυμος 28-5-2010-12:33
    Ο Νόμος δεν παρακινεί ΠΟΤΕ...
    είτε πρόκειται περιγραφικό νόμο (descriptive law),
    είτε για επιτακτικό (prescriptive law)...
    Είναι εκ των απλουστέρων αποδοχών των Πολιτικών Επιστημών και ιδιαίτερα της Νομικής Επιστήμης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ
    Καλό άρθρο και πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση.
    Σε άλλα συμφωνώ σε άλλα όχι.
    Θα προσπαθήσω να σχολιάσω απευθείας εκεί.
    Μόνο μια σύντομη παρατήρηση:
    Γιατί συγχέεις το Κόμμα με το "Σύστημα των Πολιτικών"
    (που κατ' εσέ αυτό είναι το πρόβλημα)
    και στη συνέχεια το Κόμμα με το Πολιτικό Σύστημα
    ως μέρους αυτού;
    Εάν είναι αυτή η λογική σειρά και αλληλεξάρτηση
    τότε εδώ έχουμε μια σαθρή υποστηρικτική γραμμή
    για την επιχειρηματολογία σου.
    Κατά τα άλλα δε βλέπω τι σχέση έχει
    με αυτό που εγώ ονόμασα «όραμα Παπανδρέου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για στείλε μήνυμα για το project. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Stefanos:
    Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω επιγραμματικά, γιατί...βιάζομαι!Φεύγω για Πόρο τριήμερο να φάω μερικά από αυτά που πήραμε όλοι μας μαζί με τους "μαντέληδες"!
    Όταν γράφω "Σύστημα Πολιτικών", εννοώ τους πολιτικούς και όχι τις πολιτικές! Το διευκρινίζω μήπως και δεν ήμουν σαφής στο κείμενο.
    Η σειρά είναι :Πολιτικό προσωπικό(επιλογή,αξιολόγηση), Κόμμα (ιδεολογικός προσανατολισμός, θέση στην κοινωνία), Πολιτικό Σύστημα! Εκτίμησή μου είναι(το έχω ζήσει από μέσα)ότι ο τρόπος επιλογής του πολιτικού προσωπικού, η προσέγγιση του υποψήφιου, γίνεται με λάθος τρόπο και "ύποπτα" κριτήρια!Αυτό έχει ως συνεπεια το Κόμμα να έχει τον πρασανατολισμό που του δίνουν "άλλα" κέντρα! Αυτό με τη σειρά του διαβρώνει το Πολιτικό Σύστημα!Άρα, με διορθωτική - ποιοτική παρέμβαση στα πρώτο και δεύτερο (αυστηρή επιλογή, συνέδρια θέσεων και αρχών) βελτιώνουμε το Πολιτικό σύστημα!
    Τα λέμε ...από Δευτέρα!Καλό τριήμερο!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ομολογώ ότι με εντυπωσιασε ο Τολστοι. Νομιζω ότι ειστε έτοιμοι και για τον Ντοστογιεφσκυ.
    Κατι σε ποιηση δεν τολμώ να προτεινω, ο Αλεξανδρινός ...βρυκολακιασε στα χερια των επικοινωνιολογων*.

    Εγώ ειμαι μέρος του cast; Μας μπερδευετε κ. Πρεσβη τους. Εμεις στην υπερπαραγωγή σας δεν συμμετεχουμε. Εμεις ταπεινό ακροατηριο. Παλαμάκια δεν έχουμε μαθει να βαράμε. Κλακαδοροι δυσκολευομαστε να γινουμε.

    Και επειδή φαινεται ότι δεν βλέπεις παρα μόνο αισθηματικές ταινίες, και επειδή μπορεί να πεσει στην παρέα και λίγο βαρύς ο Visconti, και ο δικός του ...Ρόκο, συνιστώ να αρχισετε την κινηματογραφική σας παιδεία με το Godfather. Λίγο πιο βαρυς και αυτός απο την τσόντα της Τζουλιας, αλλά ...πολύ πιο επιμορφωτικός.

    *Και μόνο αυτό,θα μπορουσε να ειναι εγκλημα καθοσιοσεως. Προσωπικά αυτό με σόκαρε περισσότερο από όσο σοκαριστηκαν οι μωρές παρθένες με τις μιζες Μαντελη. Ευαισθησίες θα μου πεις; Ευτυχώς αυτός ο ...υπάρχων σοσιαλισμός τις σκοτωνει σε κάποιους καλυτερα και απο DDT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχχχ... τώρα σε αναγνωρίζω...
    έρχεσαι στα κιλά σου βρε Κατερίνα...

    Ντοστογιέφσκι; ΧεΧεΧε... ποιός αντέχει ρε τη φλυαρία του Μαρμελάντοφ;

    Για τα άλλα τι να πούμε;
    Ρε δεν μας χωρίζουν και πολλά
    (όταν μάλιστα αγαπάς τον Καρρά)...
    Απλά εγώ κοιτάω από τα μέσα να αλλάξω τα πράγματα, ενώ εσύ πετροβολάς απ'έξω...

    Να καεί, να καεί
    το μπουρδέλο η Βουλή...

    Διακόπτω τώρα!
    (που έλεγε και ο Μισέλ Κ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή