E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ψαλμοί τιμωρίας



Για Παράβαση Καθήκοντος κρίθηκε ένοχη η Μαρία Ψάλτη (Δικαστής) και ένοχοι για Ηθική Αυτουργία οι Εφραίμ και Αρσένιος (Μοναχοί)

Μπορεί η υπόθεση των ανταλλαγών των εκτάσεων της Μονής Βατοπεδίου να βρίσκεται σε εκκρεμότητα στο πολιτικό επίπεδο και να μην έχουν ολοκληρωθεί οι δικαστικές έρευνες που θα αποδίδουν ή μη ευθύνες, εντούτοις χθες, παίχτηκε η πρώτη «πράξη» του δράματος, με την καταδίκη, σε πρώτο βαθμό, της Δικαστού Μαρίας Ψάλτη για παράβαση καθήκοντος και των Μοναχών της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και Αρσένιου για ηθική αυτουργία.

Η ποινή αφορά την περίπτωση και μόνο της απόκρυψης και μη έκδοσης της Δικαστικής Αποφάσεως που δικαίωνε το Ελληνικό Δημόσιο στις διεκδικήσεις των επίμαχων εκτάσεων στη Λίμνη Βιστωνίδα.

Τόσο καθ’ έδρας όσο και στο περιθώριο των καταθέσεων από μάρτυρες έγινε σαφές ότι υπήρξε τελικώς δόλος στη μη έκδοση και δημοσίευση της απόφασης, γεγονός που είχε αφήσει το πεδίο δράσης ελεύθερο για όλους αυτούς που είχαν εμπλοκή στο συγκεκριμένο θέμα με τις ανταλλαγές και την ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο.

Από το blog του Γιώργου Κρόγια

3 σχόλια:

  1. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής περιόδου, κύριε εισαγγελέα, είναι το σκάνδαλο της Siemens.

    Σκάνδαλο με ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις και οι πρωταγωνιστές, που τα γνωρίζουν όλα, φυγαδεύτηκαν άρον - άρον(;) εις το εξωτερικό.

    Καλή η προσπάθεια για παραπλάνηση (για πολλοστή φορά) του λαού. Αλλά, το ερώτημα είναι ένα: Που είναι ο Χριστοφοράκος, οέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη βιάζεσαι αγαπητέ NewNeuromancer... Η υπόθεση Siemens έρχεται στη Βουλή, οσονούπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν βιάζομαι φίλε μου. Κανείς δεν βιάζεται σ’ αυτόν τον τόπο.

    Πιστεύεις πως οσονούπω, με την νέα κυβέρνηση θα δούμε:

    1.Χριστοφοράκο στην Ελλάδα
    2.Χριστοφοράκο στην φυλακή
    3.Καραβέλα στη φυλακή
    4.Πολιτικά πρόσωπα που χρηματίστηκαν (σε μετρητό ή είδος) στη φυλακή


    Ε, άντε να δούμε, θα το δούμε;

    Άποψή μας. Τίποτα δεν θα δούμε. Και τα γραφόμενα εδώ θα είναι για μας εκθέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή