E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Τομές! αχ, άτιμες...


Καθώς ταξιδεύω με τον "ηλεκτρικό" προς την Ομόνοια ανοίγω ΤΑ ΝΕΑ (9/10/09) και πηγαίνω στη σελίδα Νο.3, όπου στο κεντρικό καθημερινό άρθρο (μονόστηλο Ριπές) διαβάζω:

"Στην υιοθέτηση του μοντέλου Γιώργου Παπανδρέου, με την εκλογή του αρχηγού του κόμματος από τη βάση και μάλιστα με διαδικασίες ανοικτές όχι μόνο στα μέλη αλλά και στους φίλους, οδηγούνται πια κορυφαία στελέχη στη Νέα Δημοκρατία".

Χαμογελάω και ίσα-ίσα που συγκρατώ με τα δόντια μου τον καγχασμό “ε, ρε πρόοδοι”! Θυμάμαι και θυμόσαστε βέβαια τις ειρωνείες του φραγκοδίφραγκου και τις γεμάτες απαξία κριτικές της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της... όταν ο ΓΑΠ εφάρμοζε την ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ...

Συνεχίζω να διαβάζω το κεντρικό άρθρο

"...Είναι ωστόσο φανερό πως μετά την ήττα και μετά τον αέρα ανανέωσης που έφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τίποτα δεν μπορεί να μείνει ίδιο στη Νέα Δημοκρατία".

Αυτο, πιά! Θες δε θες σε κάνει διαφορετικό μια διαφορά που πάει και κάθεται στο Μαύρο, 10,5% (διαφορά, που ειρήσθω εν παρόδω, δεν φαίνεται να καλοκαταλαβαίνουν μέχρις στιγμής οι νεοδημοκράτες, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει ο κ. Στέφανος Μάνος). Τα πράγματα δεν είναι τα ίδια γιατί ο σκύμνος που λοιδορούσαν εκτός της συντριπτικής ήττας στην οποία ανάγκασε τη ΝΔ, στέλνει σπίτι τους τον Καραμανλή, τον Σουφλιά και τον Αλογοσκούφη.

Βέβαια ο Καραμανλής μας λέει ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή, αλλά πως αυτό συμβιβάζεται με την αδιαφορία του στο ζήτημα της διαδοχής; Πως θέλει να είναι παρών πολιτικά και στην «πρώτη γραμμή» όταν στις 8 Νοεμβρίου «την κάνει αλα γαλλικά»; Τέλος πάντων ας αφήσω τον καημό και τη σκοτούρα σε αυτούς που καίγονται κι ας συνεχίσω την ανάγνωση του άρθρου…

«…Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας κακόγουστης φάρσας όπου όλοι όσοι κατά καιρούς- δικαίως ή αδίκως- βρέθηκαν μπλεγμένοι στα σκάνδαλα της πενταετίας αντιμετωπίζουν περίπου ως προσωπική τους δικαίωση το εκλογικό αποτέλεσμα».

(Ήδη ο Δούκας ξεκίνησε ως νέος Ντρέϋφους τον αγώνα αποκατάστασης του ονόματός του και την απόδοση των ευθυνών σε Καραμανλή και κύκλωμα Μαξίμου)

«Είναι προφανές ότι ο πειρασμός για τους υποψηφίους που αναζητούν υποστηρικτές θα είναι μεγάλος. Αν όμως η εκλογή του νέου αρχηγού εκληφθεί ως παλινόρθωση όσων έχουν απομακρυνθεί, τότε είναι βέβαιο ότι θα αποξενώσει ακόμα πιο πολύ τους ψηφοφόρους του κόμματος».

Καλά ποιος γράφει αυτό το άρθρο; Good Lord, που λένε! Αν είναι ο κ. Παντελής Καψής, άνθρωπος αρκούντως έξυπνος, πως μπορεί να εκπέμπει τέτοιες νουθεσίες προς την κυρία… Ντόρα, όντας πασίγνωστη η μεθοδολογία της «άγιας οικογένειας»;

Καθώς η ζέστη (παράδοξη για Οκτώβρη μήνα) με έχει νανουρίσει, κλείνω τα μάτια μου και αφήνω την κυρία που κάθεται δίπλα μου και κρυφοκοιτάζει να σας διαβάσει τον επίλογο του κεντρικού άρθρου που ξέχασα να σας πω ότι έχει/είχε τίτλο: Τομές!...

«Αντιθέτως τώρα είναι η στιγμή να προωθηθούν σε θέσεις ευθύνης καινούργια στελέχη απαλλαγμένα από τα βαρίδια του παρελθόντος και να επιχειρηθεί μια ριζική ανανέωση.
Ακόμα περισσότερο όμως είναι ανάγκη για τη Νέα Δημοκρατία να επανεξετάσει την πολιτική της ταυτότητα και να προβάλει ένα νέο πρόσωπο με προτάσεις που να συμβαδίζουν με τις ανάγκες του σήμερα.
Η Δεξιά των κουμπάρων και των ρουσφετιών για τα δικά μας παιδιά είχε εξαρχής ημερομηνία λήξης. Θα ήταν έγκλημα να επιχειρηθεί η νεκρανάστασή της».


(εδώ μισάνοιξα το δεξί μου μάτι…)

«Ενώ όμως αυτά είναι τα σημαντικά, δυστυχώς παρακολουθούμε μια εσωκομματική αναμέτρηση που αρχίζει και τελειώνει στα εσωκομματικά μαχαιρώματα και τα διαδικαστικά τερτίπια των υποψηφίων. Είναι κρίμα. Γιατί η ποιότητα της Δημοκρατίας συναρτάται και με την ποιότητα της αντιπολίτευσης»!

(Οι τροχοί στριγκλίζουν πάνω στις ράγες…
Σταματάμε…
Πιάσαμε Ομόνοια!
Γειά χαρά)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου