E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ελευθεροσκοπευτών αδημονία



Χθες επισκέφθηκα το blog του exastal ("σεσημασμένου" δεξιού και νεοφιλελεύθερου). Συνηθίζω να πηγαίνω εκεί και να ανοίγω κόντρες με τον ίδιο και τους αναγνώστες του που επιπίπτουν κατά του ΠΑΣΟΚ με βαλκυριακό μένος…
Έμεινα κατάπληκτος όταν το μάτι μου έπεσε πάνω σε κείμενο που αναφέρετε στο θανατηφόρο δυστύχημα που συνέβη στο Στρατώνι της Χαλκιδικής (και το οποίο από κάπου «ξεσήκωσε», αλλά δεν αναφέρει την πηγή)… Διαβάζω:
“Ο Λοβέρδος, η Μπιρμπίλη και ιδίως ο λαλίστατος και «εργατοπροστάτης» Κουτρουμάνης, αντί να τρέξουν επιτόπου στο χώρο του συμβάντος, τουλάχιστον τώρα που είναι αρχή και επιδεικνύουν υποτίθεται μεγαλύτερη «επικοινωνιακή» ευαισθησία, …… «εξαφανίστηκαν» και έδωσαν εκ του ασφαλούς, εντολή να πραγματοποιηθεί «άμεσα» αυτοψία, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος”.

Κυριολεκτικά έμεινα κάγκελο, αλλά ακολούθησε ένα ακόμα χειρότερο συναίσθημα όταν αποτελείωσα το άρθρο: «Εντολή» και «διερεύνηση» το λέμε τώρα! Τίποτε άλλο! Τόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή στα μυαλά του "σοσιαλισμού"!

Παρόλο που δεν ήθελα να χάσω το χρόνο μου με τέτοιες βρωμιές που αγγίζουν τα όρια της ιδιωτίας, αποτόλμησα έναν σχολιασμό με τη μορφή μιας «παράλληλης» ιστοριούλας… Έγραψα, λοιπόν:
«Οδηγός που κινείτο με το αμάξι του στη λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα, έπεσε πάνω σε κολώνα φωτισμού της κεντρικής [διαχωριστικής] νησίδας και τραυματίστηκε στο πόδι. Κανένας εκ των αρμοδίων υπουργών της νέας κυβέρνησης δεν πήγε στο σημείο του ατυχήματος ή δεν έκανε τον κόπο να τον επισκεφθεί στο Γενικό Κρατικό όπου και νοσηλεύεται. Δηλαδή, άνθρακες το σύνθημα [του ΠΑΣΟΚ] "Πρώτα ο Πολίτης"!
Τόσο αξίζει ο άτυχος οδηγός κατά τα μυαλά του Σοσιαλισμού»
...

Για να τελειώσω με το διδακτικό και διαπιστωτικό μέρος της παρέμβασής μου:
“Φίλοι μου, όταν μια φοβερή τραγωδία, σαν και αυτή του Στρατωνίου, καταντάει μέρος της βλακώδους και φτηνιάρικης προσπάθειας εκμετάλλευσης για μικροκομματικούς λόγους, εγώ ή θα πρέπει να σιωπήσω ή θα χρειαστεί να το γυρίσω στην ιλαροτραγωδία... Επέλεξα τη δεύτερη περίπτωση και έγραψα την παραπάνω "ιστορία"μπας και κατά “συγκριτικό τρόπο” (sic) καταλάβετε το ολίσθημά σας… Αυτά!

Σήμερα σκέφτομαι ότι οι «άνθρωποι» είναι αμετανόητοι. Ενεργούν με φανατισμό σαν τους νεαρούς SS κατά τις τελευταίες ώρες της πτώσης (downfall) του Βερολίνου... Παρότι γνώριζαν ότι οι επικεφαλής αξιωματούχοι τους είχαν εγκαταλείψει (είτε ως νεκροί, είτε ως φυγάδες, είτε ως παραδοθέντες)εξακολουθούσαν να δρουν κατά των σοβιετικών. Σήμερα οι βαρόνοι της ΝΔ απουσιάζουν από την πολιτική ζωή και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επικράτηση στην κούρσα διαδοχής του αρχηγού. Οι φανατικοί ΟΝΝΕΔίτες, όμως, μη μπορώντας να αντιληφθούν το πολιτικό τοπίο (το εκλογικό αποτέλεσμα, τη θέληση του ελληνικού λαού, τα λάθη της διακυβέρνησης 2004-09, το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι παρά κυβέρνηση 7 ημερών, κλπ) εξακολουθούν τον αγώνα! Το κάνουν ως Ελεύθεροι Σκοπευτές... Όμως, αν θυμάμαι καλά, κανένας πόλεμος δεν κερδήθηκε έτσι! Αυτό κάποιος πρέπει να τους το πει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου