E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

Νεοδημοκρατικό έλλειμμα


Είναι γνωστοί οι θλιβεροί πολιτικοί ακροβατισμοί της Νέας Δημοκρατίας (προεξάρχοντος του κ. Παπαθανασίου) στο να κάνει τη νύχτα μέρα στο ζήτημα του ελλείμματος. Όχι μόνο προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες, αλλά αντίθετα επιχειρεί να φορτώσει την ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ. Μέσα από πρωτοφανή επιχειρήματα, αποδίδουν "απλόχερα" στην κυβέρνηση Παπανδρέου ένα παγκόσμιο ρεκόρ: αυτό της αύξησης του ελλείμματος της χώρας κατά περίπου +6,5 μονάδες μέσα σε 15 ημέρες. Μεταξύ των τελευταίων και κυριότερων ισχυρισμών, είναι και αυτός της σκόπιμης δημιουργία "φούσκας", ώστε την επόμενη χρονιά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να επιδείξει εξασφαλισμένη μείωση του ελλείμματος κατα 2-4 μονάδες! Και όταν τα πράγματα στριμόχνονται κυρίως από την άρνηση των δημοσιογράφων να αποδεχθούν τέτοιο ισχυρισμό, μπαίνει σε εφαρμογή η κατηγορία συνενοχής, δηλαδή ότι η σημερινή κυβέρνηση γνώριζε το πρόβλημα, όπως το ήξερε και η κυβέρνηση Καραμανλή, και ο Διοικητής της ΤτΕ κ. Προβόπουλος. Όλα αυτά καταριπτονται μέσα από ένα άκρως τεκμηριωμένο σχόλιο ενός Ανώνυμου αρθρογράφου, που το βρήκα αναρτημένο στο blog του exastal και θεωρώ υποχρέωσή μου να σας το παρουσιάσω εδώ...

Τρίτη 29-9-2009:
Σε συνέντευξή του στο REUTERS,
ο – ακόμα – πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, τονίζει με έμφαση, πως «…αν όλα πάνε καλά, με την εφαρμογή των πολιτικών, που έχουμε ήδη κάνει, το έλλειμμα δεν θα ξεφύγει από το μέσο όρο της ευρωζώνης, που είναι γύρω στο 6%...».

Τετάρτη 30-9-2009:
Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος αποστέλλει στην Eurostat τα στοιχεία, τα οποία κάνουν λόγο για έλλειμμα 5% του ΑΕΠ, για το 2008, ενώ για φέτος, (2009), προβλέπουν ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί κοντά στην περιοχή του 6%.

Πέμπτη 1-10-2009 και
Παρασκευή 2-10-2009:
Τα στοιχεία συζητούνται στην άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) και της ΕΕ (Ecofin)στη Στοκχόλμη. Την Ελλάδα εκπροσώπησε, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Δημήτρης Τζαννίνης.

Πέμπτη 1-10-2009:
Το ΠΑΣΟΚ «…εκφράζει ανησυχία και αμφισβητεί τα δημοσιονομικά στοιχεία που παρουσιάζει η ΝΔ…». Τονίζει, πως αν εκλεγεί κυβέρνηση, θα περιμένει να του δώσει την πλήρη εικόνα για το τι πραγματικά ισχύει, η Τράπεζα της Ελλάδος. «…Δεν θα κάνουμε πάντως απογραφή, όπως η ΝΔ, εκθέτοντας την Ελλάδα στην Κομισιόν…», δηλώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Κυριακή 4-10-2009:
Ο ελληνικός λαός ψηφίζει στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης του τόπου.Τρίτη 6-10-2009:
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος μιλάει στη σύνοδο του ΔΝΤ στην Κωνσταντινούπολη και στο περιθώριο της συνόδου ερωτηθείς για το έλλειμμα υπογραμμίζει, ότι αυτό, κινείται σε επίπεδα άνω του 10% !Πέμπτη 8-10-2009:
Ο κ. Προβόπουλος επισκέπτεται τον πρωθυπουργό – πλέον – Γ. Παπανδρέου στο Μαξίμου και μετά τη συνάντηση δηλώνει : «…αισιοδοξώ πως το έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει το 10%...».Παρασκευή 9-10-2009:
Ο διοικητής της Τ.Ε. πάει στο υπουργείο των Οικονομικών και μετά τη συνάντησή του με το νέο υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει στις κάμερες πως περιμένει «…εκτίναξη του ταμειακού ελλείμματος στο 12% του ΑΕΠ, πιθανώς και περισσότερο, μέχρι το τέλος του χρόνου !...».

Δευτέρα 19-10-2009:
Με βάση την ενημέρωση και τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος – όπως είχε δεσμευτεί πριν τις εκλογές – ο υπουργός Οικονομικών πηγαίνει στο Λουξεμβούργο και ενημερώνει την Κομισιόν και το Eurogroup. Διαδραματίζονται τα γνωστά γεγονότα…

Τετάρτη 21-10-2009:
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, βγαίνει στην τηλεόραση και δηλώνει …εξοργισμένος : «…η κυβέρνηση αδιαφορεί για το έλλειμμα, το φουσκώνει για να πει ότι 'φταίει η ΝΔ' και του χρόνου να πει: 'κοίτα πως το έριξα'…».

Ο Ανώνυμος αρθρογράφος κλείνει το ντοκουμέντο του με τα εξής λόγια:

Το ΠΑΣΟΚ έφερε τον χρεοκοπημένο κυβερνητικό θίασο της νεοδημοκρατίας αντιμέτωπο με την πραγματικότητα του θλιβερού έργου του στην Οικονομία, η οποία πραγματικότητα δεν προσδιορίστηκε από τη νέα κυβέρνηση και τους ανθρώπους της, αλλά από την Τράπεζα Ελλάδος και τον διοικητή της, τον νεοδημοκράτη κ. Προβόπουλο.

Το ποιοι είναι οι πολιτικοί απατεώνες και ποιοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τους έλληνες πολίτες, ως χαχόλους, φαίνεται ξεκάθαρα!

Συγγραφέας: Ανώνυμος, 6:52 (24/10/09)
Πηγή: exastal.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου