E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Τέλος στη γαλάζια «Αγρογή»


Εντυπωσιάστηκα ο άσχετος ο Αθηναίος. Ακόμη και στα σκάνδαλα νόμιζα ότι την αποκλειστικότητα την είχε η Αθήνα! Περιπλανόμενος στη blogοεπικράτεια ανακαλύπτω άλλα πράγματα. Ταυτόχρονα αναθεωρώ και ένα μέρος των ενστάσεων για την ταχύτητα εφαρμοσμένης διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ. Αναλωνόμαστε σε μουρμούρες για καθυστερήσεις (όχι ότι δεν υπάρχουν) την ώρα που η χώρα έχει μεταβληθεί σε κόπρο του Αυγεία. Αλλά ας διαβάσουμε αυτολεξή τα όσα καταγγέλει το ωραίο blog του Βασίλη Ραούλη για να αντιληφθούμε την έκταση του κομματισμού στις αγροτικές περιοχές της Θεσσαλιας, κλπ...

Τη ληξιαρχική πράξη θανάτου των παράνομων και ρουσφετολογικών προεκλογικών προσλήψεων ανακοίνωσε σήμερα η Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.
Η κ. Μπατζελή ανέφερε ότι οι 270 προεκλογικές προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ είναι ανύπαρκτες. Δεν υπάρχει προκήρυξη, δεν υπάρχει απόφαση, δεν ακολουθήθηκε καμιά διαδικασία"
Επανεξετάζονται επίσης οι προσλήψεις (987) στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Πανικός και ανησυχία κυρίως επικρατεί στα παιδιά του Χατζηγάκη….
Αλλά και στους γαλάζιους αγροτοσυνδικαλιστές που διόρισαν εκεί γυναίκες, ξαδέλφια, φίλους και γνωστούς!
Όλοι αυτοί δηλαδή που βρεθήκαν να διορίζονται λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στην εταιρεία που όλως τυχαίως στην εταιρεία που συστήθηκε από τον Χατζηγάκη και έχει έδρα στα Τρίκαλα και στεγάζεται στο κτήριο Πελέκη επί της 25ης Μαρτίου;
Το θέμα που έχει προκύψει, είναι ότι ναι μεν υπεγράφησαν αυτές οι συμβάσεις, ωστόσο οι πληροφορίες της ΠΑΣΕΓΕΣ, θέλουν τις συμβάσεις αυτές να κρίνονται άκυρες!
Μια θεσούλα… για λίγες μέρες;
Έτσι ακριβώς . Και όπως λένε στα Τρίκαλα: «Λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές, είδαμε το κτίριο να ανακατασκευάζεται σε χρόνο ρεκόρ, αυτοκίνητα να πηγαινοέρχονται, ακούσαμε για συμβάσεις εργασίες που υπογράφηκαν εν μια νυκτί, όπως παράλληλα ακούσαμε για συμβάσεις που προωθήθηκαν από το πολιτικό γραφείο του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη σε μια προσπάθεια να “εξοφληθούν προεκλογικά γραμμάτια”, όπως καταγγέλθηκε πολλάκις από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Οι διορισμοί που ακούστηκαν, ξεσήκωσαν αρκετούς Τρικαλινούς, ιδιαίτερα μετά τη διαπίστωση ότι ξαφνικά διορίστηκαν στην “Αγρογή”, μέλη επιφανών οικογενειών της πόλης, χωρίς οικονομικά προβλήματα. Οι “κακές γλώσσες” της πόλης δε, θέλουν τις τελευταίες μέρες να μιλούν για διορισμούς, που κόστισαν πολλές ψήφους στον κ. Χατζηγάκη, γιατί ναι μεν διορίστηκαν άνθρωποι που βοήθησαν τον πρώην υπουργό, όμως δυσαρέστησαν πολύ περισσότερους Τρικαλινούς. Δεν είναι δε λίγοι εκείνοι που άφησαν υπονοούμενα κατά του κ. Χατζηγάκη, λέγοντας πως η ήττα της Ν.Δ. στα Τρίκαλα, με τη διαφορά των 7 μονάδων, οφείλεται ως ένα μεγάλο βαθμό στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εν λόγω διορισμοί στην “Αγρογή” και όχι μόνο.»
Στη δε Λάρισα βούηξε ο τόπος για τους διορισμούς συγγενών γνωστών αγροτοσυνδικαλιστών, που φαίνεται ότι αμείφθηκαν για το ξεπούλημα του αγώνα των αγροτών και το σπάσιμο των μπλόκων με αυτόν τον τρόπο!
Άξιος ο μισθός τους αλλά τώρα;
Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ είχαν γίνει μ’ έναν μυστηριώδη διαγωνισμό-εξπρές εντός του Αυγούστου, διαγωνισμός τον οποίο είχε καταγγείλει εντός κι εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα κανένας δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των «προσληφθέντων». Αν και αρχικά γινόταν λόγος για 180-200 προσλήψεις, κυκλοφορεί έντονα ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος”.


Πηγές: Ραούλης Βασίλης και Τσουκνίδα

2 σχόλια:

  1. Από τις 7-9-2009 οι Γεωπόνοι φώναζαν για όσα απαράδεκτα γίνονταν στην ΑΓΡΟΓΗ. Διαβάστε!

    «Να σταματήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την απαράδεκτη προκήρυξη στην ΑΓΡΟΓΗ ζητάει η Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων. Δυστυχώς όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που παρουσιάζει το Agroschannel η πάγια τακτική της εκμετάλλευσης της ανάγκης για εργασία των νέων επιστημόνων συνεχίζεται χωρίς ντροπή από την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Παρ’ όλες τις ενστάσεις και τις αιτήσεις νομικής ακύρωσης για τις απαράδεκτες συμβάσεις έργου των Συνδικαλιστικών φορέων των Γεωπόνων το ΥΠΑΑΤ συνεχίζει την τακτική των παρανομιών και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο με την περιβόητη προκήρυξη και μάλιστα με συμβάσεις Αορίστου χρόνου που αφορά την ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.

    Μέχρι στιγμής η πλειονότητα των προσλαμβανομένων κατάγεται σύμφωνα με πληροφορίες από τους Νομούς Τρικάλων και Λάρισας και είναι προφανές ότι εκτός από το γεγονός ότι γίνονται χωρίς κανένα κριτήριο αξιολόγησης και αξιοκρατίας εξυπηρετούν την προεκλογική εκστρατεία του Κου ΥΠΑΑΤ.

    Αυτά προφανώς ευαγγελίζεται η δέσμευση της Πολιτικής Ηγεσίας για αξιοκρατία, διαφάνεια και ισοπολιτεία.

    Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του ΥΠΑΑΤ και την μεθόδευση ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων μέσω της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., εταιρείας που δημιουργήθηκε και εποπτεύεται από το ΥΠΑΑΤ και που η χρησιμότητα της είναι προφανής μόνο στο επίπεδο τήρησης των υπεσχημένων.

    Είναι δηλωτικό των προθέσεων της Πολιτικής ηγεσίας το γεγονός ότι εκχωρήθηκε με διαδικασίες εξπρές η δημιουργία Αγροτικού Κτηματολογίου σε ένα φορέα που ούτε την υποδομή, ούτε την εμπειρία έχει για την ανάληψη τόσο μεγάλου έργου και που το αποτέλεσμα της εργασίας του συνδέεται ευθέως με την λήψη των ενισχύσεων της Ε. Ένωσης από τους παραγωγούς.

    Επιτέλους ας δείξουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα σε σχέση με τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Ε.Ε. μήπως καταφέρουμε τελικά να αποφύγουμε τους καταλογισμούς και τα πρόστιμα.

    Είναι δε δηλωτικό της απαράδεκτης μεθόδευσης το γεγονός ότι έχει ήδη ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των αγροτοσυνδικαλιστών του κάμπου της Θεσσαλίας έπειτα από την πρόσληψη των συζύγων γνωστών αγροτοσυνδικαλιστών με αδιαφανείς διαδικασίες.

    Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να σταματήσει την απαράδεκτη αυτή προκήρυξη να ανακαλέσει τις υφιστάμενες ήδη προσλήψεις και να προχωρήσεις με διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ σε νέα προκήρυξη που θα διασφαλίζει την ακεραιότητα των προσλήψεων, θα σέβεται το περί δικαίου αίσθημα που τόσο έχει κακοποιηθεί και θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των αγροτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό θα ήταν να ενημερωθούν κάποιοι για το τι σημαίνει Αγροτικό Κτηματολόγιο και για το αν η Αγρογή έχει τη δυνατότητα να το φέρει σε πέρας. Οι προσλήψεις δεν αφορούσε μόνο γεωπόνους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή