Στα ξεκάρφωτα... Στα ανατολικά (και λιγάκι βορειοανατολικά και λιγάκι ορεινά) της Ιεράπετρας... Στο Ορνό (ή και χωρίον Ορεινό αμα γουστάρετε - στην καλοκαιρινή βραδιά, και κάτω από τα πλατάνια να ψήνουν σουβλάκια)... Στον Αφέντη Σταυρωμένο (ψυχή βαθειά, ρε)... με τον Γιάννη Αγγελάκα... Σιγά μην κλάψω... Σιγά μη φοβηθώ!
Κουκιά με αγκινάρες και μάραθο Υλικά: περίπου ένα κιλό κουκια, τέσσερεις με πέντε αγκινάρες (αν τις βρείτε ακριβές μειώστε στις δύο ή τρεις), δύο πατάτες (αν το θέλετε «πιο πλούσιο»), ένα ματσάκι μάραθο, μια κούπα χυμό ντομάτας, μια κουταλιά πελτέ («για να το πιάσει»), ένα φλιτζάνι λάδι, ένα κρεμμύδι και το σχετικό αλατοπίπερο. Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μάραθο για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κουκιά και τις πατάτες με λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου. Με την κουτάλα ανακατεύουμε τα υλικά. Έπειτα ρίχνουμε τις αγκινάρες, την ντομάτα, τον πελτέ, το αλατοπίπερο και προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό. Σταματάμε το ανακάτεμα και τα αφήνουμε να βράσουν, κουνόντας που και που την κατσαρόλα για να μη λιώσει το φαγητό... Συμβουλές: α) Όσο έχετε καθαρισμένες τις αγκινάρες έξω από την κατσαρόλα, βάλτε τις στο νερό (όπου έχετε ρίξει μια πρέζα αλεύρι και χυμό από μισό λεμόνι). Με αυτό τον τρόπο δεν θα μαυρίσουν. β) Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μάραθο με άνηθο...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή("Γιάννης" πίνει, "Γιάννης" κερνάει)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέφτομαι τι ζωογόνο αμπέλι
είναι αυτό στα αριστερά,
ή στα πιο αριστερά,
ή στα πιο ανένταχτα,
ή…, ή…, ή...
Λες "σιγά μην κλάψω"
κι έρχεσαι στα ίσια σου...
Λες "γεια σου ρε σύντροφε"
και συνέρχεσαι...
Φουκαράδες "Άλλοι"...
τι να φωνάξετε;
"Γεια σου λεβέντισσα Ντόρα"
ή "Γεια σου λεβέντη - αγωνιστή Σαμαρά"...
Άει σιχτίρ...