E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή στον Αλμούνια


Ανοιχτή Επιστολή προς τον Joaquin Almunia

Κοινοποίηση:
Γ.Α. Παπανδρέου, Πρωθυπουργό και Γ. Παπακωνσταντίνου Υπουργό Οικονομικών


Κύριε Επίτροπε για τα θέματα της Ευρωπαϊκής Οικονομίας και των Νομισματικών Υποθέσεων
(ελπίζω να σας προσφώνησα σωστά)
Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι τα οικονομικά της χώρας μου βρίσκονται σε χάλια κατάσταση. Δεν χρειάζεται να είμαι οικονομολόγος για να καταλάβω τον ελληνικό εκτροχιασμό, όπως και το γεγονός ότι έχουμε βρεθεί έξω από κάθε λογικό όριο έναντι του Προγράμματος Σταθερότητας κλπ, κλπ. Κατανοώ, στα πλαίσια των καθηκόντων σας, την ανάγκη να παρακολουθείτε κατά που πάνε τα πράγματα και να επεμβαίνετε όταν υπάρχει ανάγκη. Αποδέχομαι, επίσης, να τσαντίζεστε (λιγάκι ή και πολύ) από το δούλεμα που σας έκανε η Ελλάδα μέσα από τα μαγειρεμένα στατιστικά στοιχεία που σας σερβίριζε ή τις υποσχέσεις Παπαθανασίου (στις 18 Φεβρουαρίου 2009) για 3,7% έλλειμμα το 2009! Τώρα το μετράτε στα 12 με 13% και σας κάνει να νοιώθετε σαν υπερτασικός. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση κάντε ότι πρέπει, αλλά (έστω και όντας θυμωμένος) μη μιλάτε απρεπώς για τη χώρα μου και μην προσβάλετε τους εκπροσώπους της. Αυτά που είδαμε σε φωτογραφίες εφημερίδων και κυρίως στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ (public dressing-down), μας κάνουν κι εμάς να θυμώνουμε: μιλάω όπως θα αντιλαμβάνεστε για το ύφος των δηλώσεων σας, την υβριστική συμπεριφορά του κ. Juncker, κλπ)… Ο Ελληνικός λαός έχει υψηλά πολιτισμικά και ιστορικά standards και επίσης είναι πολύ περήφανος για να δεχτεί πλακίτσες και ανέκδοτα τύπου «Greek statistics», δημόσιες λοιδορίες και απρεπείς δηλώσεις του τύπου «The Game is over» ή να μας καλείτε σε δημόσια ρουφιανιά του τύπου «προσωποποιείστε αυτούς που φταίνε για την κατάρτιση του ελληνικού Προϋπολογισμού του 2009». Το ποιοί, για παράδειγμα, συντάξανε και ψηφίσανε τον οικονομικό προϋπολογισμό του έτους 2009, τους γνωρίζετε… Με αυτούς αντάλλάσσατε φιλοφρονήσεις στα διάφορα ευρωπαϊκά οικονομικά fora! Εμείς οι ταλαίπωροι, αλλά περήφανοι Έλληνες κάναμε αυτό που έπρεπε: τους καταψηφίσαμε εκλογικά και τους αφαιρέσαμε το δικαίωμα να εκπροσωπούν τη χώρα μας. Εμπιστευτήκαμε μια νέα κυβέρνηση, την οποία οφείλεται κι εσείς, όχι μόνο να εμπιστευτείτε, αλλά και να σεβαστείτε… Εκτός και με την υπερβολική πίεση έναντι της πατρίδας μου, έχετε άλλα πράγματα στο μυαλό σας... Στόχους πολιτικούς και όχι δημοσιοοικονομικούς…
Αλλά έπειδή κοινοποιώ αυτήν την Ανοιχτή Επιστολή και στον Έλληνα Πρωθυπουργό, και τον Υπουργό Οικονομικών, δεν θα χάσω την ευκαιρία να τους καλέσω να μη δεχτούν ξανά τέτοιες συμπεριφορές. Τέλος, αφού εντιμότατε κύριε Joaquin Almunia, Επίτροπε για την Ευρωπαϊκή Οικονομία, δεν αισθάνεστε υποχρεωμένος να σκύψετε πάνω στο ελληνικό πρόβλημα με «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», κατανόηση και φιλία, ώστε να διασωθεί ένας Εταίρος, τότε κάντε ότι προβλέπουν οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες… Απρέπειες, μόνον, δεν σηκώνουμε…

Με πάσα τιμή

Στέφανος

10 σχόλια:

  1. ειναι τρομερό να δεχεται το ΠΑΣΟΚ τα χαστουλια του Αλμουνια και οι ενοχοι να κρυβονται ή να το παιζουνε τιμητες... με συγκίνησε η επιστολη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΨΟΓΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
    ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ & ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας εκφράζεις όλους.Ναι και καλά.Και ναι...στείλτη και στον...Καραμανλή.Μην πώ πρώτα απ όλα σ αυτόν έπρεπε να...κοινοποιηθει-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αλμουνια δεν θα έπρεπε να μιλάει και για άλλους λόγους. Πρώτον στο θέμα της απογραφής το είχε κάνει τουμπεκί και έκανε τις πλάτες σε αυτό το άθλιο κόλπο της Νέας Δημοκρατίας. Θα μπορούσε τότε να παρέμβει (όπως και δικαίωσε αργότερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία τις κυβερνήσεις Σημίτη) και να γλυτώσει η Ελλάδα τον γενικότερο χλευασμό.

    Η απογραφή (που ισούται με προδοσία της χώρας) ήταν ένας από τους κυρίους λογούς που κατέστρεψε την οικονομία της χώρας. Με το καινούργιο σύστημα απογραφής η Ελλάδα δεν μπόρεσε να σταθεί ποτέ στα ποδιά της γιατί οδήγησε σε άλλα λογιστικά τεχνάσματα που μεγάλωσαν το χρέος και άλλα πολλά.

    Ακόμα, να πάει να κάνει κανένα φροντιστήριο στα Αγγλικά γιατί έτσι όπως τα μιλάει καλύτερα να τα έλεγε στα ισπανικά.

    Όσο για τον Τρισέ και άλλους στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα να μην μιλούν και πολύ γιατί δεν έχουν και δεν είναι άξιοι να κάνουν κανένα έλεγχο στην αγορά παραγώγων (OTC Derivatives e.g. CDS, CDO's etc) που οδήγησε στην μεγαλύτερη κρίση τα τελευταία 80 χρονιά. Πούνε οι νόμοι για έλεγχο των Hedge Funds και των άλλων κερδοσκοπικών κεφαλαίων? NADA που θα έλεγε και ο Αλμουνια! Προσπαθούν με παρωχημένες οικονομικές θεωρίες νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής άλλων εποχών να τα βάλουνε με την κρίση. Πολύ Καλός ο Keynes αλλά οι θεωρίες του δεν γράφτηκαν για να τα βγάλουν πέρα με το μεγαλύτερο και πιο σοφιστικέ καζίνο όλων των εποχών.

    Αν αυτοί νιώθουν οργή εμείς τι πρέπει να νιώσουμε? Όταν όχι μόνο ήταν ανάξιοι να προβλέψουν την κρίση που έρχονταν αλλά ακόμα είναι ανίκανοι να πάρουν νέα μέτρα για την επόμενη που με μαθηματική ακρίβεια έρχεται.

    Alessandro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι αυτοί οι υπάλληλοι υποτίθεται ότι λογοδοτούν στο Ευρωκοινοβούλιο - δεν υπάρχει κάποια σχετική επιτροπή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @φίλε Ανώνυμε 1:48, μου έδωσες την ιδέα να αποστείλω αυτήν την Ανοιχτή Επιστολή στους Ευρωβουλευτές μας, ώστε να πράξουν τα δέοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Kirki, που να τον βρώ πια τον πρώην πρωθυπουργό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ευχαριστώ Alessandro για το σχόλιο που πέρα από τα άλλα είναι και διαφωτιστικό ώς προς τα οικονομικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν είναι δύσκολο ρε συ.Στείλτο σ όλα τα σουβλατζίδικά της Ραφήνας να του την πάνε με το ντελίβερι του γύρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙ ΛΕΤΕ ΩΡΕ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ!!!!!!
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ!!!!!!!!!
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή