E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Αχ, Βούλα...

ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ"

Όχι ότι στερήσαμε από την χώρα το γκλάμουρ και την εθνική ανάταση από κάποιο μετάλλιο που θα κέρδιζε η Βούλα Παπαχρήστου… 
Όχι. 
Κατά πάσαν βεβαιότητα δεν θα κέρδιζε κάποια σημαντική διάκριση, αλλά εφόσον η κοπέλα είχε πιάσει το ολυμπιακό όριο εδικαιούτο να αγωνιστεί στο Λονδίνο. 
Άξιζε να προσπαθήσει να μπει στον τελικό του άλματος τριπλούν. 

Είπε ότι είπε (μια «κρυάδα» επί της ουσίας) και την τσακίσανε στο χιλιοστό του δευτερολέπτου, με πρώτη και καλύτερη την ΔΗΜΑΡ που μάλλον έχει καταλάβει λάθος τον ρόλο της και το μέγεθος των δυνατοτήτων της. 
Αυτά τα περί κουνουπιών του Νείλου και των εν Ελλάδι αφρικανών είναι ρατσιστικά δεσποινίς Παπαχρήστου και δεν συνάδουν με το αγνό πνεύμα των αγώνων. 
Περάστε απέξω, το λοιπόν.

Έτσι απλά!
Λες και κάποιοι άλλοι αθλητές, προπονητές ή συνοδοί της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής είναι αθώοι. 
Δεν είπαν ποτέ αναλόγου κρυάδας ανέκδοτα (περί μαύρων, περί βλάχων, κλπ) ή και για να το χοντρύνουμε κομμάτι δεν έχουν απόψεις που αγγίζουν τα όρια είτε των light, είτε και των ακραίων φυλετικών διακρίσεων και του χρυσαυγιτισμού. 
Ένα καλό τίναγμα της «κουβέρτας» χρειάζεται! 

Όμως δεν κατάλαβα… 
Που υποτίθεται ότι στέλνουμε τους αθλητές μας, και τους «άλλους» μας; – σε κανένα κατηχητικό ή σε κανένα forum αδελφοσύνη των λαών και κοινωνικής ισότητας;

Οι σημερινοί Ολυμπιακοί δεν είναι παρά ένα υποκριτικό πολυθέαμα όπου κυριαρχεί η μπίζνα, οι πολιτικές σκοπιμότητες και ο ρατσισμός. 
Και ρατσισμός όχι απαραίτητα παιγμένος στο ταμπλό: άσπρο – μαύρο, αλλά βασισμένος στην ανισότητα ανάμεσα στα συμμετέχοντα κράτη. 

Είσαι Έλληνας (ας πούμε); 
Για περάστε για ντόπινγκ κοντρόλ. 
Είσαι Αμερικάνος; 
Τότε είσαι πεντακάθαρος υπεραθλητής που ακόμη και 7 δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα ταχύτητας να φέρεις, θεωρείται ένα απολύτως φυσιολογικό ρεκόρ! 
Τι θαρρείτε, ότι στο Σύδνεϋ ο Κεντέρης νίκησε επειδή ήταν "φαρμακωμένος" και οι υπόλοιποι τρέφονταν με βιταμίνη C, από χυμούς πορτοκαλιών;

Μετά από όλα αυτά έχω ερωτήματα για τις έννοιες ρατσισμός και αντιρατσισμός στα πλαίσια των Ολυμπιακών αγώνων (αλλά και όχι μόνο). 
Πρέπει να το ψάξω το όλον ζήτημα...
Για ένα πράγμα όμως δεν έχω αμφιβολία: 
Ότι συμπεριφερόμενοι και πράττοντας έτσι, φαίνεται ότι την αξίζαμε την Πτώχευση...(παντοιοτρόπως)...1 σχόλιο: