E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Δεν υπάρχει Αντιγόνη για τον Μουαμάρ και τον πολιτισμό μας











We came. We saw. He died!
Έτσι κραύγασε η κυρία Χίλαρυ:  
Ήρθαμε, Είδαμε, Πέθανε!
(και άρχισε να κάνει χειρονομίες με τα χεράκια της που θα τις ζήλευε και ο χειρότερος χουλιγκάνος της Θύρας 13)

Μαζί της πανηγύρισαν πλείστοι όσοι: από την μαριονέττα τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ μέχρι και τους κάθε είδους δυτικούς ηγέτες και ηγετίσκους. 
(άραγε ο δικός μας τι δηλώσεις έκανε;)

Καμιά ενόχληση του πολιτισμένου κόσμου για τον τρόπο που εξοντώθηκε ο πρώην ιδιότυπος δικτάτορας. 
Η παραμικρή αποστροφή από το γεγονός της έκθεσης της σωρού του σε ένα ελεεινό δωμάτιο-ψυγείο χασάπικου, όπου παρελαύνουν οι θλιβεροί Λίβυοι για να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες!!! 

Στην Ευρώπη, φαίνεται ότι ο παραδοσιακός τύπος της αστικής δημοκρατίας και των κεκτημένων της (όπου ανάμεσα στα άλλα ξεχώριζε το δικαίωμα για μια δίκαιη δίκη ή για μια έντιμη ταφή, ακόμη και σε ειδεχθείς εγκληματίες), έδωσε θέση στην αποτρόπαια αμερικανική αντίληψη που έχτισαν οι Μπους, πατήρ και υιός! 

Ο Καντάφι δεν είχε δικαίωμα σε δίκαια δίκη και έπρεπε να εκτελεστεί. 
Μεταθανάτια πρέπει να διαπομπευθεί! 
Το δωμάτιο-ψυγείο του χασάπικου όπου κείται ο Μουαμάρ Καντάφι είναι πλούσιο σε σημειολογία για τους εχθρούς του αμερικάνικου συστήματος και σε μαντείες για το μέλλον των ανθρώπων που σήμερα πανηγυρίζουν την ανεξαρτησία τους. 
Τα ένστικτα του κτήνους πρέπει να κορεστούν πριν εξαφανίσουν στην έρημο (πιθανώς) το κομματιασμένο σώμα του τύραννου, που στην περίπτωση του την αρκετά όμοια με του άθαφτου Πολυνείκη, δεν υπάρχει κανενός είδους Αντιγόνη για να φωνάξει την άγραφη και ασάλευτη επιταγή των Θεών: «τἄγραπτα κἀσφαλῆ Θεῶν νόμιμα». 

Όπου όμως κι αν εξαφανίσουν τον Καντάφι, μαζί με το κατακρεουργημένο πτώμα του, θα παρασυρθούν στον χαμό και κάμποσα κουρέλια του πολιτισμού και της δημοκρατίας μας, ίσως σαν κάποιου είδους διακοσμητικά πλαστικά λουλούδια για να κοσμούν την επιτάφια ξεφτίλα μας...

2 σχόλια:

  1. «Ο Καντάφι ήταν ανεπίτρεπτο να σκοτωθεί».
    Αυτή τη δήλωση έκανε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε χθεσινή του συνέντευξη.
    «Το διεθνές δίκαιο λέει ότι στη διάρκεια ενόπλων διενέξεων (και ακριβώς ένοπλη διένεξη λάμβανε χώρα και συνεχίζεται στη Λιβύη) ισχύουν διεθνείς ανθρωπιστικοί κανονισμοί. Αυτοί οι κανονισμοί καθορίζονται στις Συμβάσεις της Γενεύης», – υπενθύμισε ο Λαβρόφ.
    Επίσης είπε ότι σ΄ αυτές τις συμβάσεις αναφέρεται σαφώς ότι μόλις κάποιος μετέχων σε ένοπλη διένεξη αιχμαλωτιστεί, γ΄ αυτόν πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής βοήθειας σ΄ αυτόν, αν είναι τραυματισμένος.
    «Είμαστε αναγκασμένοι να βασιζόμαστε στο διεθνές δίκαιο – άλλα κριτήρια στις διεθνείς υποθέσεις δεν υπάρχουν».
    Ο Λαβρόφ θεωρεί επίσης ότι η αεροπορία του ΝΑΤΟ, που έχει βομβαρδίσει την αυτοκινητιστική φάλαγγα του συνταγματάρχη, παραβίασε το ψήφισμα του ΟΗΕ. «
    Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν εντολή να διασφαλίσουν το καθεστώς της ζώνης χωρίς πτήσεις, δηλαδή να μην επιτραπεί στα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Λιβύης να σηκώνονται στον αέρα.
    Καμιά σχέση με τη ζώνη χωρίς πτήσεις δεν έχει η επίθεση σε επίγειους στόχους, συμπεριλαμβανομένης και της φάλαγγας του Καντάφι.
    Ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι, αρχίζοντας την επιχείρηση στη Λιβύη, το ΝΑΤΟ δήλωνε ότι ο στόχος του είναι η «προστασία του πληθυσμού και όχι η εξόντωση του Καντάφι.
    Σήμερα όμως οι ηγέτες των δυτικών χωρών πανηγυρίζουν και δηλώνουν ότι, επιτέλους ο στόχος επιτεύχθηκε, παρόλο που τέτοιο στόχο (εξόντωση του Καντάφι) το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν τους είχε θέσει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσα γίνονται στο πτώμα του δικτάτορα Καντάφι είναι απρέπειες χειρότερων επι της ουσίας τυρράνων και δικτατόρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή