E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Παρεξηγημένα λόγια

Και ενώ ο κόσμος που υποφέρει ξεχυνότανε στους δρόμους της Αθήνας για να διαδηλώσει την αντίθεση του στα αποκρουστικά μέτρα της κυβέρνησης, ο ΓΑΠ (που πάντα θέλει να πρωτοτυπεί) επισκέφθηκε την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

«Μην χαριστείτε σε κανέναν, αυτό είναι το αίσθημα δικαίου που ζητά ο πολίτης»


Με μια τέτοια προκλητική, όσο και βλακώδη δήλωση του πρωθυπουργεύοντος (που το αίσθημα δικαίου το βρίσκει μέσα από τις απολύσεις και το βαθύ λιάνισμα των μισθών και των συντάξεων), πως ήταν δυνατόν να μην σηματοδοτήσει την βία των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος.
Γιατί μπορεί να μίλησε προς τα στελέχη της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά όλη η αστυνομική ηγεσία ήταν εκεί, plus ο Παπουτσής.
Τους κουρεύω οικονομικά εγώ, τους πλακώνετε στο ξύλο και τα χημικά εσείς!

Αυτό καταλάβανε οι άνθρωποι, γιατί πρέπει να παρατηρήσουμε ότι μια γενικευμένη παρεξήγηση παρακολουθεί από κοντά τα λεγόμενα του Γιωργάκη (θυμηθείτε τα αμίμητα: Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα, θα κάνω την Ελλάδα μια Δανία του Νότου, λεφτά υπάρχουν, κλπ)


Στη σύναξη της ΓΑΔΑ είπε και άλλα προκλητικά, όσο και εξωπραγματικά πράγματα, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι η αποστροφή, πως με την παρουσία του στο αστυνομικό μέλαθρο ήθελε να τονίσει τα πρώτα βήματα επιτυχίας μιας συνολικής προσπάθειας και επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός, «βάζει πλάτη» και κάνει θυσίες, αλλά ζητά δικαιοσύνη.


Αν στην ΓΑΔΑ είχε προσκληθεί κάποιος εκπρόσωπος των απεργούντων και οδοιπορούντων στους δρόμους της Αθήνας, και του επέτρεπαν να μιλήσει, θα του έλεγε:
Καμία πλάτη δεν βάζουμε ρε!
Θέλουμε δικαιοσύνη, άλλα όχι την δική σου!
Κοίτα τον κόσμο που υποφέρει και διαδηλώνει, και που φασιστικά τον χτυπάς όπου βρεις.
Τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τα άλλα τερτίπια τα κάνετε παρά τη θέληση του ελληνικού λαού.

Τώρα αν σας ενημερώσω (σε περίπτωση που δεν διαβάσατε στις εφημερίδες τα σχετικά ρεπορτάζ) ότι ξεστόμισε επίσης ότι «ο πολίτης αισθάνεται ότι το κράτος είναι κοντά του» σίγουρα θα πέσουν χοντρά μπινελίκια…

2 σχόλια:

  1. Τον κοιτάζω στην φωτογραφία να προσέρχεται στη ΓΑΔΑ και το γελαστό του πρόσωπο με κάνει και ανατριχιάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "να βάλουμε τελικά τη χώρα μας, την οικονομία μας, σε μια βάση σωστή και να μην έχει ανασφάλεια ο Έλληνας πολίτης για το μέλλον του". Το είπε κι αυτό στους αστυνομικούς και αναρωτιέμαι αν ο ανθρωπος στέκει στα καλά του όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εδώ και καιρό νοιώθουν την ανασφάλεια της εφεδρείας και απόλυσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή