E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Οι Γλίτσες














Δεν το κρύβω ότι είμαι fan του…
Μόλις πιάσω στα χέρια μου ΤΑ ΝΕΑ, πάω σφαίρα στην Στήλη Άλατος για να τον διαβάσω…
Στο σχόλιο της Τρίτης, 2/11/2010 καταπιάνεται με την είδηση ότι ο Προβόπουλος (διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος) σε έκθεση του συστήνει – ανάμεσα στα άλλα - να ανασταλούν δραστηριότητες των ΚΑΠΗ, όπως εκδρομές και δωρεάν διακοπές, για μια 5ετία.
Αυτονόητα ωρυόμενος και καυστικός ο Δανίκας.
Και τι δεν λέει!
Μέσα σε λίγες γραμμές τα χώνει σε κυβέρνηση, στα κόμματα, στο μνημόνιο, στον εαυτό του, στους άλλους…
Παρόλα αυτά, την τεχνοκρατική κυνικότητα του Προβόπουλου τη θεωρεί «οδοντογλυφίδες» μπροστά σε ανθρώπους χωρίς έλεος, σε μια κοινωνία χωρίς οίκτο και φιλανθρωπία....
Ανθρώπους, συντρόφους, αγωνιστές, κομμουνιστές, απολιτίκ, αναρχικούς και ποιος ξέρει τι άλλο, που κόπτονται για το δίκαιο, όταν το βαθύτερο σύνθημα τους είναι: «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»!
(Ίσως μάλιστα το σύνθημα του φιλοτομαρισμού και του συνθλιμμένου μικροαστισμού τους να το έχουν και σε κορνίζα... πάνω από το κρεβάτι τους, σαν τα παλιά κεντητά "Καλημέρα")
Μας αποκαλεί Αλοιφές.
Κατασκευάσματα ενός κόσμου, ενός συστήματος, που μας θεωρεί άχρηστους και κοτζάμ ζωντανά πράγματα, κάπου 1.80 επί κάπου 0.60, τα κάνει Αλοιφές, και που το «γουστάρουνε» κι από πάνω…
Η απόλυτη οδύνη, αν αναλογιστούμε ότι οργανικά και ανόργανα στοιχεία όταν συνθλιβούν παράγουν τουλάχιστον και Αλοιφές με ιδιότητες… ακόμη και θεραπευτικές!
Και τελειώνει ο Δανίκας με μια παραίνεση και μια προειδοποίηση προς την κάθε ανθρωποαλοιφή: «Όσο δεν αλλάζεις, η κόλαση σε περιμένει πριν καν βρεθείς στον προθάλαμο του ΚΑΠΗ»!
Μην ανησυχείς ρε για τα μέτρα που προτείνει ο τραπεζίτης!
Για τα χάλια σου να ανησυχείς!
Δηλαδή (γιατί δεν τα «πιάνεις» κιόλας) όταν η χώρα πεθαίνει κι εσύ κάθεσαι και τσακώνεσαι για μια «σούδα» στη Λευκίμμη (που-χου)… τι να δεις για τα πάρα περα
Τέλειωσες φίλε Δημήτρη Δανίκα, αλλά εγώ θα πάω λίγο πιο πέρα…
Δεν θα αμφισβητήσω ότι είμαστε Αλοιφές, όμως θα σου επισημάνω και τις Γλίτσες!
Η γλίτσα είναι η επι τα χείρω εξέλιξη της αλοιφής.
Είναι κι αυτή μαλακιά και κρεμώδης, όμως σε αντίθεση με τις Αλοιφές που είναι και δηλώνουν Αλοιφές, αυτή παριστάνει το Καλό, αλλά αν πατήσεις πάνω της θα γλιστρήσεις!
Για να το κάνω λιανά, Γλίτσες είναι αυτοί που πέρα από κάθε επαφή με την πραγματικότητα, εκμαυλίζουν την κοινή γνώμη και μιλάνε στα πλήθη για ανάγκη εξέγερσης, για ριζοσπαστικοποίηση, για αντιμνημόνιο, για την Αριστερά που πρέπει να ενωθεί και να μιλήσει, για την ανάγκη να φύγει ο νεοφιλελεύθερος σοσιαλιστής πρωθυπουργός, κλπ… χωρίς να έχουν ίχνος σχεδίου για την επόμενη ημέρα.
(Χώρια τα προσωπικά τους κουσούρια)
Σε μια χώρα υπό συνθήκες ειδικών αναγκών και ευρισκόμενη στην Εντατική Μονάδα, με ολοφάνερα τα συμπτώματα της κοινωνικά νέκρωσης και της οικονομική πτώχευσης, τι θεωρητικό ή πραγματικό οδόφραγμα μπορεί να στήσει ο μαχητής που είναι της πλάκας;
Αυτός που έχει περισσότερες αδυναμίες και από τις χειρότερες των «Αλοιφών»;
Ποιο Σύστημα και ποια Βουλή μπορούν να γκρεμιστούν ή να καούν από τύπους που στο σπίτι δέρνουν γυναίκα και παιδιά ή κλέβουν την εφορία;
Πως μπορεί να στοχεύεις σε ριζικότερες πολιτικές ανατροπές, όταν δεν στηρίζεις σωστά μέτρα που χτυπάνε τη φοροκλοπή, ενώ με σπουδή στήνεις κινήσεις και επιτροπές κατά των διοδίων;
(Μόνο και μόνο επειδή τα μέτρα είναι του γείτονα)

Αν οι Αλοιφές δεν νοιώσουν την ανάγκη για αλλαγή, είναι ένα ζήτημα.
Αν όμως οι Γλίτσες συνεχίσουν ανεμπόδιστες τη δουλειά τους, τότε ο γιαραμπής να βάλει το χέρι του!

-------------------------------------------

ΝΕΑ - Στήλη Άλατος
Δημήτρης Δανίκας : Αλοιφές

IT Slavery!
Διαβάστε μιά πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση περί γλίτσας

2 σχόλια:

  1. τσιμουδια οι αλοιφές, οι οπαδοί των γλίτσηδων και οι γλίτσες (αυτές δεν κάνουν την τιμή να διαλεχθούν με μπλογκερς, μόνο να λαοπλανεύουν)
    #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΗΝ "ΣΠΑΣΩ" ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΩ. ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΥΨΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΤΣΑΤΣΟΥ ΤΩΝ ΠΡΩΪΝΑΔΙΚΩΝ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Η ΧΩΡΑ ΜΠΗ ΣΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΚΑΙ ΦΑΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ. ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΑΣ ΕΠΕΦΤΕ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΝΔ. ΠΑΛΙΟΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ. ΕΓΩ ΠΟΝΑΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ. ΑΥΤΟ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΑΛΛΑ ΠΑΛΙΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΘΑ ΠΟΝΕΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΝΑΤΕ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΤΥΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ. ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΛΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΡΕ ΚΛΙΚ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΣΟΥ. ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή