E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ο Νετανιάχου ...ως πρόφαση!

Πολύ ευαισθησία έχει πέσει στην καθ’ ημάς blogόσφαιρα…

Επισκέπτεσαι διάφορα blogs και πέφτεις μέσα σε ένα χαρτοπόλεμο από κομφετί με μπλε αστέρια του Δαβίδ που διαπλέκονται με αγκυλωτούς σταυρούς, από πρόσωπα πολιτικών του Ισραήλ που εναλλάσσονται με νεκρά παιδιά από την Παλαιστίνη.

Όλος αυτός ο χαμός δεν είναι παρά μια διαμαρτυρία για την επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα. Είναι η κατηγορηματική αντίθεση του ελληνικού λαού στα όσα απερίγραπτα επιτελεί το κράτος του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων.

Όλα αυτονόητα… μέχρις τη στιγμή που τα περιδινούμενα χαρτάκια του κομφετί πόλεμου αποκαλύπτουν κι άλλες πτυχές της υπόθεσης, κι άλλες «καταγγελίες» που δεν είναι τόσο αραβικές, που δεν είναι τόσο ισραηλινές.

Είναι νύξεις με ελληνική essence!

Είναι οι μορφές του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Γιάσερ Αραφάτ από τη μια, και του Γιώργου Παπανδρέου με τον Νετανιάχου από την άλλη.
Χωρίς περιστροφές αντιλαμβάνεσαι μια σύγκριση καταγγελτική, προφανώς για την αλλαγή της Ελληνικής πολιτικής απέναντι στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ζήτημα.
Μια αντιδιαστολή που εκθειάζει τον Ανδρέα και ρίχνει τον υιό Παπανδρέου στην πλευρά της αδικίας, του φασισμού και του εγκλήματος.
Τόσο απλά!

Θα μπορούσε κανείς να πει πάρα πολλά για αυτήν την......."σκληρή ευαισθησία" (!) των αυθόρμητων και δημοκρατικών blogs… αλλά όποιος επιχειρούσε κάτι τέτοιο δεν θα απέφευγε την γελοιότητα και την απλοϊκότητα απέναντι στα προφανή και τα αυτονόητα…
Κατά συνέπεια δεν θα αναλωθώ σε κουβέντες για διπλωματικές και διακρατικές σχέσεις, για ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, για ανθρωπιστικές παρεμβάσεις, κλπ.

Απλά σε αυτούς που προσποιούνται τους αφελείς και τους sentimental ακτιβιστές και αριστερούς, θα υπενθυμίσω μόνον αυτό: ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο Τελ-Αβίβ, την επόμενη μέρα (στις 21/7/10), επισκέφθηκε στην Ramallah της ελεύθερης Παλαιστίνης τους Salam Fayyad (Πρωθυπουργό) και Mahmoud Abbas (Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής) και κατάθεσε στεφάνι στον τάφο του αείμνηστου Yasser Arafat!

Αυτό γιατί το αποσιωπάνε οι χαροκόποι με τα κομφετί;
Τι πήγε να κάνει στην Παλαιστίνη ο ΓΑΠ; Τουρισμό ή να παίξει τάβλι με τον Abbas;
Και εφόσον o Παπανδρέου είναι όργανο του σιωνισμού, πως τον δέχθηκαν στην Παλαιστίνη;

Κύριοι και Κυρίες – Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
εσείς που οργίζεστε και υβρίζετε τον ΓΑΠ έχετε ΑΛΛΟ πρόβλημα μαζί του.
Είναι πρόβλημα εσωτερικής πολιτικής που ξεπηδάει από τα δικά σας ιδεολογικά αδιέξοδα, από την αδυναμία κατανόησης της κατάστασης στην πατρίδα μας και φυσικά την πλήρη αφωνία της Αριστεράς (το «α» με κεφαλαίο και καταλαβαίνετε γιατί)...

Οψόμεθα…

______________________________________________________

ΥΓ
Το παραπάνω κείμενο το έστειλα και στο καλό και κλασσικό στο είδος του blog της Σίβυλλα ως σχόλιο σε σχετικό δημοσίευμα της.
Έως τώρα δεν έχει αναρτηθεί (και ούτε πρόκειται, θαρρώ), ενώ κάποιο άλλο σχόλιο με θέρμη εκτέθηκε σε δημόσια θέα, ίσως για την πληρότητα του, ίσως πάλι για το ήθος του…
Ιδού!..
(Ο/Η Swell είπε... Realpolitik από έναν real malaka).
Χε, χε, χε…

16 σχόλια:

  1. Κατανοητή η προσπάθειά σου, Στέφανε, να παρουσιάσεις το μεν ΓΑΠ ως τον ηγέτη με τις έξυπνες κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα και όσους δεν συμφωνούμε με αυτόν, ως έχοντες ιδεολογικά αδιέξοδα. Είναι δύσκολο να παραδεχτεί κάποιος ότι έκανε μια λανθασμένη επιλογή. Θα σήμαινε ότι δεν μεταφέρει παιδικές προσλαμβάνουσες. Η "κατοχή" από την τρόικα προφανώς δεν σε ενοχλεί. Ισως πιστεύεις ότι δεν θα σε "αγγίξει." Το να αμφισβητείς το ήθος ενός ανθρώπου που δεν ξέρεις, το αφήνω να το σκεφθείς όταν ξεπεράσεις το άγχος σου ν' απολογείσαι και να υπερασπίζεσαι αυτόν που είπε ότι "προκειμένου να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχα, είμαι διατεθειμένος να δώσω κάποια κομμάτια της επικράτειας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. swell μπορεις να μου πεις σε παρακαλω, πως ακριβως φανταζεσαι οτι κοιματε ησυχος τα βραδυα ο ΓΑΠ? Όταν τον βρίζει η πλειοψηφια των Ελληνων, ή όταν τον φτύνουν? Εσυ αληθεια θα ήσουν διατεθημενος να παρεις σκληρες αποφάσεις και να κοπει ένα χέρι και 3 δάχτυλα από το πόδι, την ώρα που όλοι οι προηγουμενοι πολιτικοι αλλα και στο συνολο του ο έλληνικος λαός, είχαν φέρει το καραβι στην ξέρα? Θα ησουν διατεθημενος να φας το μισό φτυσιμο που τρώει ο ΓΑΠ? Ξέρεις καθόλου τι σημαινει αυτοκριτική, ή γουσταρεις και εσυ να εξασκείς το εθνικό σπόρ του "ξεφωνίζουμε τον άλλον".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Swell
    Θα αρχίσω με την παραδοχή ότι δεν σε γνωρίζω
    και άρα πρόθυμος να αποκαταστήσω έναν άσχημο χαρακτηρισμό...
    όμως τι εντύπωση μπορεί να σου δίνει κάποιος
    που αποκαλεί τον πρωθυπουργό της χώρας "μαλάκα";
    Καλή;
    Σχετικά με την τρόικα,
    δεν νομίζω ότι υπεύθυνος για τον ερχομό της είναι ο Παπανδρέου.
    Αυτός απλά υπόγραψε την συνθηκολόγηση,
    για μια ήττα που οφείλεται σε άλλον στρατηγό,
    τον οποίο ακόμα ψάχνουμε, υπό μίαν έννοια...
    Όσο για το αν ο ΓΑΠ είναι "μεγάλος" πολιτικός,
    η απάντηση είναι όχι.
    Έχει όμως ένα προτέρημα:
    αντιλήφθηκε ότι το υπάρχον μοντέλο του Κράτους δεν πάει άλλο.
    Διαθέτει πρότυπα και μια αντίληψη για τα πράγματα
    πολύ διαφορετική από τους παλαιού τύπου αρχηγούς και πρωθυπουργούς
    και σίγουρα από τους γνωστούς Μαυρογιαλούρους.
    Ακόμα κι αν όλα αυτά τα κάνει
    για να καταγραφεί ιστορικά ισάξιος ή γενικά άξιος των προγόνων του,
    θα έλεγα ότι είναι ένα καλό κίνητρο
    εφόσον προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ skatoarouri
    βρίσκω τα παραδείγματά σου ακραίως ρεαλιστικά...
    έτσι είναι, αγαπητέ μου, αλλά μην ελπίζεις ότι θα βρεις πολλές ευαίσθητες χορδές στην "ελλάς του 10"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Skatoarouri, όταν αναφέρεις τον ελληνικό λαό στο σύνολό του, φαντάζομαι ότι εννοείς αυτούς που ψηφίζουν τα 2 μεγάλα κόμματα. Μήπως θυμάσαι να μου πεις πότε και με ποιον πρωθυπουργό η λαμογιά, τα δανεικά κι η δηθενιά έγιναν επίσημη "ιδεολογία" της κυβέρνησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στέφανε, επαναλαμβάνω ότι το "malaka" ήταν ένα παιχνίδι με το real. Στη χώρα που όλοι αποκαλούν τους πολιτικούς κλέφτες.

    Αν όντως πιστεύεις ότι ο ΓΑΠ έχει επιβάλει ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης (διαφορετικό από τα προηγούμενα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) εξήγησέ μου, σε παρακαλώ, πώς αυτό συνάδει με την παρουσία του Σκανδαλίδη στο κόμμα και του Νικητιάδη στην κυβέρνηση; Η παρουσία πρώην συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, συνιστά διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης; Η εξαθλίωση των μικρών και των μεσαίων στρωμάτων, συνταγή του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, συνιστά διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης; Στέφανε, η κρίση αποτέλεσε ευκαιρία να βρει νέους οικονομικούς συμμάχους/χορηγούς η χώρα. Ο ΓΑΠ δεν την εκμεταλλεύτηκε. Επέλεξε λόγω των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει (γι' αυτό και τα βαρύγδουπα ψέμματα προεκλογικά) τη "λύση" του ΔΝΤ. Και υπόγραψε ένα μνημόνιο που δικαίως του πρόσθεσε το χαρακτηρισμό του ως Τσολάκογλου.

    ΥΓ. Συγχαρητήρια για την επιλογή σου να προτάξεις το τσιτάτο της ευφυούς Τσαούσας. Αυτής που έχει γράψει "στο μουνί μου το ΔΝΤ" και "αν τα πήραν οι Πασόκοι, καλά έκαναν γιατί τα πήραν και οι άλλοι." Αυτό είναι το ήθος που πέρασε στους Ελληνες ο πατέρας του ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Swell μην προσπαθείς, για τον φίλο μας ο Παπανδρέου, ο Γιωργάκης ντε, είναι σαν να εμφανίστηκε χτές στην πολιτική. Ξεχνά ότι διατέλεσε και υπουργός εξωτερικών, και υπουργός παιδείας, τότε δεν είχε κανένα πρόβλημα με το δρόμο που τράβαγε το κόμμα του, τότε ήταν της μόδας η ΟΝΕ τα χρηματιστήρια και τα λοιπά.

    Τώρα έρχεται λοιπόν, για κάποιο λόγο καθαγιασμένος απο το παρελθόν του και τη θητεία του στο ΠΑΣΟΚ(για να μην μιλήσω για τα προπατορικά αμαρτήματα γιατί μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι άλλο εγγονός, άλλο μπαμπάς και άλλο παππούς)να μας πει οτι μας βάζει σε άλλο δρόμο.

    Ε λοιπόν, όσο αυτός ο δρόμος στέλνει εμένα εσένα και τους λοιπούς βιοπαλαιστές στους 5 δρόμους, τότε εγω αυτόν τον δρόμο δεν επιθυμώ να τον ακολουθήσω.

    Γιατί είναι ο δρόμος του κεφαλαίου, της πράσινης ανάπτυξης και των αναθέσεων που θα γίνουν στο όνομα της, ο δρόμος της απελευθέρωσης της αγοράς, για να μπουκάρουν στο 100/100 στη χώρα οι πολυεθνικές να πάρουν ότι έχει μείνει όρθιο ή μισοόρθιο. Είναι ο δρόμος του χαρίσματος της δημόσιας περιουσίας, ο δρόμος των φοροαπαλαγών στις μεγάλες εταιρίες, ο δρόμος της παγκόσμιας διακυβέρνησης κλπ.

    Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΓΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ, ΟΧΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!!


    Και θες να σου πω και κάτι για το Ισραήλ και τις κοινές ασκήσεις στον εναέριο μας χώρο; Στην ουσία τους τον δίνουμε επειδή στα δικά τους περίχωρα δεν μπορούν να κάνουν ασκήσεις έχοντας τόσους εχθρούς γύρω γύρω, και χρησιμοποιούν το δικό μας για να εκπαιδεύονται και μετά να μακελεύουν τους Παλαιστίνιους.

    Τώρα το τι μου λέτε εσείς για το πως κοιμάται για για το αν τον φτύνουν, και λίγα του κάνουν, και πιστέψτε με, μια χαρά κοιμάται γιατί δεν έχει σταλιά μπέσα, αλλιώς δεν θα έπαιζε το ρόλο που παίζει σε τούτο το μεγάλο ξεπούλημα.


    Επίσης περιμένω απαντήσεις σε παλαιότερες τοποθετήσεις μου, λες οτι δεν έχεις χρόνο να μας απαντάς αλλά εγω σε βλέπω και άρθρα γράφεις μια χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΩΡΩ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΕΙΚΗ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσο για εκει ΣΤέφανε που διερωτάσαι αν φανεί άξιος των προγόνων του, με απασχόλησε και εμένα αυτό το θέμα και έκανα και ένα σκιτσάκι.

    δες το

    http://poexania.files.wordpress.com/2010/05/papandreoy2.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στεφανε, γράφεις τα παρακάτω:

    "Είναι πρόβλημα εσωτερικής πολιτικής που ξεπηδάει από τα δικά σας ιδεολογικά αδιέξοδα, από την αδυναμία κατανόησης της κατάστασης στην πατρίδα μας και φυσικά την πλήρη αφωνία της Αριστεράς (το «α» με κεφαλαίο και καταλαβαίνετε γιατί)..."

    Να σε πληροφορήσω επειδή ίσως να μην το ξέρεις ότι η Παπαρήγα τοποθετήθηκε επι του θέματος, δες και το σχετικό άρθρο στο in.gr

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231055537

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Poexania, ίσως ο Στέφανος δεν απαντά γιατί τον απασχολεί το τι θα πει εάν (διάβαζε όταν) το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν. Ή μπορεί να μην απαντά, γιατί αντιλήφθηκε το ρόλο που διαχρονικά παίζει η οικογένεια Παπανδρέου στην Ελλάδα, με τελευταίο κρούσμα τον υπερασπιστή του "ελληνικού εργαζόμενου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξέρω Swell, μου φαίνεται περίεργο πάντως κάποιος να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει, ειδικά τώρα που οι μάσκες εχουν πέσει σε όλους τους τομείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ poexania
    @ swell
    έχουμε και δουλίτσες, και οικογένεια και πολλά άλλα ρε παιδια...
    αλάτι όμως δεν πρόκειται να ρίξω...
    καθίστε και "συζητήστε" το...
    παρακολουθώ τι γραφεται αλλά δεν είμαι επαγγελματίας σαν κάποια blogs όνομα και μη χωριό για να είμαι 18-20 ώρες στο πόδι (αν και το σύγχρονο banking είναι 24 hours / day) ή σαν τη μακαρίτισσα (υποθέτω) την Θεία Κλάρα για να στέλνω απαντήσεις στον κάθε έναν και την κάθε μία που την ΑΠΑΙΤΕΙ εδώ και τώρα.
    σας διαβάζω και θα "χτυπήσω" όταν έχω χρόνο, που σημαίνει στον κατάλληλο χρόνο.
    Δύο μόνον ατάκες:
    ΣΤΟΝ SWELL - Είμαι πολύ σκατοκαρχαρίας για να μου λες ότι έπαιξες σαν διαφημιστής με τις λέξεις "real" και "μαλάκας".
    ΣΤΟΝ POEXANIA - Ε, να καταλαβαινομαστε: όταν μιλάω για αριστερά ασφαλώς δεν συμπεριλαμβάνω το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μας πεις τι εννοείς αριστερά, επίσης το άρθρο που σου έστειλα αναφέρει και τις θέσεις του συν.

    Τέλος., δεν υποχρεώνεσαι να απαντάς σε τίποτα με το ζόρι, ούτε εμείς ξημεροβραδυαζόμαστε στα blog, ούτε λεφτά παίρνω απο το ΚΚΕ βεβαίως. Το στηρίζω απο ιδεολογία και όχι για λόγους συμφέροντος, όχι όσο το συμφέρον το δικό μου εξασφαλίζεται ξέχωρα απο το συμφέρον των υπολοίπων.

    Οσο για το πόσες ώρες είμαστε στα blog, δεν είμαστε πολλές, απλά εγω ζητώ απαντήσεις, επειδή βλέπω ότι ενω κάνεις νεα άρθρα(που σημαίνει ότι βρίσκεις χρόνο), αφήνεις τα σχόλια μας ασχολίαστα.

    Αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εντωμεταξύ αυτό με το real και το μαλάκας δεν το έχω πιάσει γενικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όπως καταλαβαίνεις είμαι ο Poexania, κατα λάθος έκανα log in με τον google λογαριασμό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή