E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ο Ανδρέας δίνει την απάντηση.

Κανένας στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι λιγότερο αριστερός, λιγότερο δημοκράτης, λιγότερο ευαίσθητος κοινωνικά και λιγότερο πατριώτης.
Κανένας δεν αναιρεί τίποτα από την ιστορία και κυρίως τις ρίζες του Κινήματος.

Τα πράγματα όμως εξελίσσονται και οργανωτικά, και πολιτικά και ιδεολογικά.
Αλλοίμονο αν σήμερα δεχόμαστε για παράδειγμα ότι ο κλασσικός Μαρξισμός από μόνος του μπορεί να δώσει απαντήσεις στα σύγχρονα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στην εποχή της προηγμένης τεχνολογίας και του διαδικτύου.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει πάρα πέρα, όχι αλλάζοντας την ψυχή του, αλλά ούτε και τους φιλολαϊκούς και πατριωτικούς στόχους του.
Όμως για να μην καταστεί απολίθωμα (βλέπε ΚΚΕ και ΣΥΝ) πρέπει να προωθήσει τις αξίες που πρεσβεύει με βάση την πραγματικότητα και όχι τις επιθυμίες και τις ονειρώξεις.

Για τούτο είναι αστεία η προσέγγιση ότι το κόμμα, ή οργάνωση, το κίνημα, μεταλλάσσεται με στροφή προς νεοφιλελεύθερη πολιτική, την οποία μάλιστα επέλεξε συνειδητά!

Αποστομωτική απάντηση τους δίνει ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον οποίον διαρκώς επικαλούνται και τον αντιπαραβάλουν σε κάθε στιγμή με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην προσπάθεια να τον μειώσουν παντοιοτρόπως.

Ιδού ένα αποδεικτικό στοιχείο:

Ανοικτή πολιτική εκδήλωση του «ρεύματος» της Κοινωνικής Αριστεράς στα πλαίσια του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
20/02/2008 - 18:30 έως 21:30 - Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ
Μεταξύ των βασικών ομιλητών οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης, Άκης Τσοχατζόπουλος.

..........

Ν. ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ (βρίσκεται στο βήμα): Ευχαριστώ. Θα επικαλεστώ πρώτη φορά μια συνομιλία που είχαμε με τον Ανδρέα Παπανδρέου το ΄85 όταν κερδίσαμε τις εκλογές και κάποιοι παλιοί σύντροφοι, ορισμένοι απ’ αυτούς μακαρίτες, όπως ο Φαίδων Μεταλληνός. Κάναμε μια κουβέντα μαζί του.
Τον ρώτησε ο Φαίδωνας: Πρόεδρε, η αλλαγή πάει σημειωτόν. Ήταν και ο Μάνος Καφετζόπουλος. Λέει [ο Ανδρέας]: ε, όχι και σημειωτόν, οπισθοχωρούμε κανονικά ………. Ρώτησαν τότε τι είναι όλο αυτό, δηλαδή τι ακριβώς; Κοιτάξτε, λέει [ο Ανδρέας], η μεσαία τάξη είπε στοπ ………. Υπάρχει όμως κάτι σοβαρότερο. Το ΄85 το είπε αυτό. Η Σοβιετική είναι προ της καταρρεύσεως. Την εποχή εκείνη οι άνθρωποι που ήταν γύρω από τον Συνασπισμό μιλούσαν για glasnost. Ήταν στα όρια της προφητείας. Του έκατσε, αλλά δεν κάθεται στον καθένα οποιαδήποτε πρόβλεψη.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Το θεωρητικό το έχει πει από το ΄79..........

..........


(πηγή: http://koinonikiaristera.gr/events/anoikti-politiki-ekdilosi-sto-plaisio-toy-synedrioy-toy-pasok)

Λοιπον, τι καθαρότερο θα περίμενε κανείς από την παραπάνω δημόσια μαρτυρία - με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου - για το πως επιλέγονται οι κάθε φορά τακτικές μέσα στο σύστημα!

Πότε όμως δεν άκουσα από οργανωμένο Μέλος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρια κατά του Ανδρέα για δεξιά στροφή.
Κανείς δεν έθεσε ζήτημα που πήγε και πως κατάληξε η Αλλαγή.
Για να μην επεκταθούμε πάρα πέρα στο "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" που αποτελούσε την επιτομή των όσων πρέσβευε η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, κλπ

Τότε γιατί κάποιοι βάλουν κατά του Γιώργου Παπανδρέου;
(Οι ευθύνες του σημερινού πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ είναι άλλες και θα τις αναφέρω παραμονές της 3ης Σεπτέμβρη)

Αν κάποιοι είναι ιδεολογικά μπερδεμένοι ας το ψάξουν λίγο καλύτερα...
Αν έχει να κάνει με τα σενάρια που μαγειρεύουν ντόπιοι και ξένοι παράγοντες για την πολυδιάσπαση του πολιτικού τοπίου με κόμματα περισσότερα των 8, τότε ας το ξαναψάξουν ακόμη περισσότερο...

_______________________________________________________

Τα παραπάνω γράφτηκαν αρχικά ως σχόλιο στο αρθράκι του blog Βαθύ Πράσινο, με τίτλο Σεβαστείτε έστω και τώρα την Ιστορία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!!.

17 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ (ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΠΙΑ) ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΨΙΛΟΚΑΒΑΛΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΑΥΡΟ. ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΩΣΤΕΝ-ΜΟΡΡΙΣ. ΜΙΑ ΤΟ ΕΠΙΑΝΕ, ΜΙΑ ΤΟ ΑΦΗΝΕ. ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΩΣΠΟΥ ΜΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΝΙΞΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΒΕΠΥ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΕΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΟΔΗΓΑΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΤΟ ΩΣΤΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε Στεφανε..καταρχην την κριτικη και μαλιστα αυστηρη κριτικη που κανουμε ολοι οι Συντροφοι που δεν συμφωνουμε με την πολιτικη του μνημονιου κανεις λαθος να την λαμβανεις σαν πολεμο στο προσωπο του Προεδρου!!!!για εμας που στηριξαμε μεσω των επιτροπων στηριξης αλλα και στο συνδικαλιστικο χωρο τις ελπιδες μας στο προσωπο του Παπανδρεου...ειναι δυο φορες απογοητευση απο την ακολουθουμενη πολιτικη του που ειναι εκτος των αξιων και αρχων του κινηματος!!!!ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ με καθε τροπο!!!!..Μενει να δουμε στο τελος ποιος θα δικαιωθει ...μακαρι για το Λαο μας και για το Κινημα να μην δικαιωθουμε εμεις....
    ..η αλλαζουμε η βουλιαζουμε τωρα πρεπει να το κανουμε πραγματι πραξη....τωρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό χειμώνα Στέφανε..νομίζεις οτι έχουμε οποιονδήποτε ενδοιασμό να αντιταχθούμε ακόμα και στον Α.Παπανδρέου...?Η πολιτική που ακολουθεί ο ΓΑΠ έχει σίγουρο αποτέλεσμα..οδηγεί στην χρεοκωπία απλά πρωτα προσπαθεί να δώσει ότι περισσότερο στους δανειστές μας..Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός της χρεοκωπίας..Επίσης θα θελα μια απάντηση για τον λόγο που αναπτύσσει τόσο καλές σχέσεις με το Ισραήλ..ο Αντρέας με Αραφάτ αφτός με τους δολοφόνους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμος 20-8-10-4:01
    Συγκινητική ιστορία και ασυνήθιστη ως παράδειγμα για το πως λειτουργούν οι "συνήθειες" και οι "ανάγκες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως σε έναν συναισθηματικό λαό,με ταπεραμέντο η συνήθεια είναι δεύτερη φύσι που λέει και ο σοφός λαός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Καπέλλας Δημήτρης
    Τελικά η ζωή και ειδικά στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να μοιάζει αρκούντως "πιραντελική"!
    Άλλοι σήμερα κατακρίνουν τον Παπανδρέου ενώ τον υποστήριξαν ένθερμα στην περίοδο διεκδίκησης της αρχηγίας.
    Άλλοι δεν τον ψήφισαν ως υποψήφιο πρόεδρο και τον υποστηρίζουν (κατά μια έννοια) σήμερα, στην επώδυνη πορεία του στην διακυβέρνηση της χώρας.
    Από τα όντως αρκετά σχόλια (και δηκτικά ορισμένες φορές) που έχω κάνει στο blog σου, αν έχεις συμπεράνει ότι αποκλειστικά υποστηρίζω τον Παπανδρέου, τότε άδικα που σχολίαζα!
    Ίσως να φταίω εγώ που δεν κατόρθωσα να κάνω κατανοητό ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένας οργανωμένος πολιτικός φορέας, με συγκεκριμένες διαδικασίες και συγκεκριμένα επίσης όργανα και ότι όσοι είναι ενταγμένοι σε αυτό οφείλουν να δρουν πολιτικά και μέσα στα όργανά του.
    Τακτικές σαν και αυτές της Πρωτοβουλίας, του Κοτζιά, του Τζουμάκα, του Βαθύ Πράσινο δεν δίνουν αποτέλεσμα για σύνθεση των απόψεων και των προβλημάτων.
    Περισσότερο λειτουργούν ως άκοντες βοηθοί πολιτικών κύκλων που επιζητούν τη δημιουργία ρήγματος στην παράταξη.
    Ποιοι είναι οι «κύκλοι» που τάχατες κόπτονται;
    Ας αφήσουμε τα κλασσικά ΜΜΕ και ας πάμε στην blogόσφαιρα με τους πρεσβευτές του πεμπτοφαλαγγίτικου είδους: τη Σίβυλλα και τον αυτόμολο (έδωσε ο θεός) Στέφανο Μητιληναίο.
    Δημόσια κριτική στο ΠΑΣΟΚ, επίκληση του Αντρέα ή της 3ης Σεπτέμβρη και ταυτόχρονα δημοσιεύουμε κείμενα και ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ, του Αλαβανικού Μετώπου, του ΚΚΕ, κλπ.
    Μέλη ή φίλοι του ΠΑΣΟΚ είναι προφανές ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν έτσι.
    Πρέπει να ακολουθηθούν οι καταστατικές και πολιτικές διαδικασίες, και με κάθε νηφαλιότητα σου λέω πως ΝΑΙ υπάρχουν σοβαροί λόγοι κριτικής.
    Μάλιστα αν θυμάσαι στο blog σου (το Βαθύ Πράσινο) είχα φτάσει και σε πρόταση που κατέληγε σε ακραία ενέργεια (που δεν θέλω να την επαναλάβω εδώ) πάντα όμως μέσα στο ΠΑΣΟΚ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ socialfighter
    Χαίρομαι που τα ξαναλέμε...
    Δεν θα διαφωνήσω ότι μπορείς να διαφωνείς και με τον Μάρξ ακόμα...
    Κανένα πρόβλημα!
    Τώρα για το χρέος και το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν είμαι οικονομολόγος...
    Απλά υποστηρίζω μια προσπάθεια ευθύνης από την αφωνία άλλων που αντι πρότασης απλώς γίνονται μάντεις κακών πραγμάτων.
    Όσο για την καραμέλα των διδύμων Ανδρέας + Αραφάτ και Γιώργος + Νετανιάχου, εδώ ούτε ιπποδρομιάκηδες δεν θα έπρεπε να τσιμπάνε.
    Διάβασε προσεκτικά (please) τα όσα γράφω στο "Ο Νετανιάχου ...ως πρόφαση!"...
    Χάρηκα fighter...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στέφανε θέλω να κάνω ενα σχόλιο,πάνω στην απαντηση σου στον Δημήτρη Καπέλλα..Υποστηρίζεις πως πρέπει να χρησιμοποιείς τα καταστατικά όργανα και να πολεμάς μόνο μέσα από το κόμμα..δεν νομίζεις οτι το Πασοκ είναι ένα τελείως ανελαστικό κόμμα?Όλοι έχουν τις γραμμές τους,ακόμα και σταυρωμένα ψηφοδέλτια,αυτό δεν χαλά την αισθητική σου?όταν υπάρχουν εργατοπατέρες,φοιτητοπατέρες π ου δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική αλλά έχουν τα κουκιά..και εσύ μπορεί να εκφράζεις θέσεις πολιτικές ,καινοτόμες και προς όφελος του συνόλου και να μην έχεις ανταπόκριση..?δεν σε προβληματιζει η όλη δομή του ΠΑΣΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέτεις ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που δεν αφορά μόνο τη λειτουργία και τη δομή του ΠΑΣΟΚ.
    Είναι ένα ευρύτερο ζήτημα Δημοκρατίας που διαχέεται σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους.
    Θα έλεγα ότι "ναι" με προβληματίζει, αλλά όχι τόσο ως αισθητικό φαινόμενο αλλά ως πολιτικό πρόβλημα.
    Η επί 10 μήνες κομματική ύφεση (για παράδειγμα), που στην ουσία σήμαινε τον παροπλισμό των κάθε είδους οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, στέρησε την έγκαιρη ενημέρωση και το διάλογο πάνω στα τεράστια οικονομικά και εργασιακά προβλήματα που απασχολούν τη χώρα.
    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μιλήσει η βάση.
    Το καταστατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να εκφραστούν όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ δεν λειτούργησε.
    Όμως το φοβικό (;) σύνδρομο της ηγεσίας, που εκτός των άλλων μπορεί να βασίστηκε στη σκέψη ότι οι ευρείες ζυμώσεις θα ήταν χρονοβόρες για την αντιμετώπιση ζητημάτων που έπρεπε να ληφθούν σε σύντομο χρόνο, οδήγησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην απώλεια της στήριξης των μέτρων που πήρε από την κοινωνική βάση της, που δεν είναι άλλη από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ.
    Διπλό λάθος δηλαδή!
    Ένα τεράστιο πολιτικό λάθος για το οποίο πρέπει να δοθούν απαντήσεις!
    Τώρα, ως προς τα άλλα που αναφέρεις, για μεν την περίπτωση των "εργατοπατέρων" και των "φοιτητοπατέρων", θα έλεγα ότι ήδη υπάρχει μια αναμέτρηση μαζί τους που θεωρώ ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση.
    Όλοι αυτοί (όπως π.χ. ο απειλών κ. Φωτόπουλος και ο ωρυόμενος κ. Παπασπύρος) δεν είναι άμοιροι των τεράστιων ελλειμμάτων σε οργανισμούς του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε νοσοκομεία, στην αυτοδιοίκηση και αλλού, αλλά και μιας απαράδεκτης εργασιακής νοοτροπίας.
    Για τα "σταυρωμένα" ψηφοδέλτια, μάλλον θα εννοείς τη μεθοδολογία των "τάσεων" σε εκλογές Εθνικού Συμβουλίου, Γραμματέα του κόμματος, κλπ.
    Αν υπονοείς αυτό, σίγουρα με χαλάει και ως αισθητική, γιατί οι ήδη διαμορφωμένες ομάδες βάζουν φερετζέ και περιφέρονται καμαρώνοντας…
    Θαρρώ ότι είναι μέρος της γενικότερης πενίας του πολιτικού πολιτισμού μας και όχι χειρότερο φαινόμενο από το σταύρωμα «γραμμής» του ΚΚΕ, για να μην πάμε παρακάτω…
    (Αυτά τα βιαστικά, μία ώρα πριν φύγω για διακοπές…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά τα είπες..το αμα κινείται ο πόλεμος με τους φοιτητοπατέρες σε σωστό δρόμο θα το δείξει ο χρόνος.Ένα είναι το ζητημα νομίζω το αλλησβερίσι μεταξύ συνδικάτου και κόμματος ,αυτός ειναι ο λόγος κατ εμέ που δεν δουλεύουν σωστά οι δημόσιοι οργανισμοί.Καλες διακοπές και καλή ξεκούραση Στέφανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας δημιουργήσουμε το Κίνημα των Πολιτών που είναι Ενάντια στα Μέτρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα δημοκρατικά μπλογκς πρέπει να στηρίξουν αυτό το σύνθημα.
    Τον κ Καμίνη στην Αθήνα προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή είναι κόλπο!
    Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μαύρο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η ΔΑ. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην ξεχνάτε!!! Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ
    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    Ήταν τότε – στις 27 Ιουνίου του 2010...
    Ήταν τότε που ο Κουβέλης έκανε την (μια ακόμα) γιαλατζή επανάστασή του....
    Ήταν τότε που εμείς γράφαμε: «Κανείς προφανώς δεν τους είπε (ή κανέναν δεν άκουγαν όταν τους φώναζε) πως το πρόβλημα αυτής της κοινωνίας, δεν είναι η ποσότητα των παραμάγαζων της «Αριστεράς», αλλά η ουσιαστική εναλλακτική πολιτική πρόταση ανατροπής και δράσης, που θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων, και τη ζωή μας συνολικότερα.»
    Και τότε κάποιοι έσπευσαν να μας κακίσουν…
    Έσπευσαν να μας χρεώσουν εμπάθεια απέναντι στο «συμπαθή» πολιτικό άνδρα, λες και είχαμε να μοιραστούμε μαζί του τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες θλιβερές επιλογές.
    Όμως… Πριν αλέκτωρ κακαρίσει – όχι τρις αλλά ούτε καν άπαξ – ο «συμπαθέστατος" ήρθε να μας δικαιώσει με τις πολιτικές του επιλογές.
    Τώρα ζητάει απομνημονιοποίηση των δημοτικών εκλογών.
    Δηλαδή προωθεί την αποενοχοποίηση της κυβέρνησης των Τσολάκογλου.
    Μέσα από την επιθυμία της προσωπικής του πολιτικής επιβίωσης, προωθεί «αριστερόστροφο» συγχωροχάρτι στην πολιτική του δοσιλογισμού.
    Ο θλιβερός επαναστάτης της γιαλατζή αριστεράς, αναζήτησε το πολιτικό αποκούμπι στους θιασώτες του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ… ΛΑΟΣ… και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) και επιχειρεί να τους απομνημονιοποιήσει.
    Γι αυτόν τον αριστερόστροφο αβανταδόρο του σοσιαλίζοντα φασισμού, ένα δεξιόστροφο φάσκελο θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή του.

    Δοξάστε τον ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διπλό φάσκελο αν έχεις την ευγενή καλοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Γιωργάκη Παπανδρέου διαπράττει ένα συνεχές έγκλημα για το οποίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα θα το καταγράψουν με μαύρα γράμματα. Η επίθεση κατά των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο και η έκτασή της και ποιότητά της φανερώνει το μίσος του Παπανδρέου για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, μίσος για κάθε τι Ελληνικό, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι βουλευτές της κυβέρνησης πειθήνια όργανα ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει ο αρχηγός, κάθε ακρότητα και κάθε διαστροφή, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν και σκεπτόμενοι μόνο την καρέκλα τους. Πρόκειται για κυβέρνηση διεστραμμένων που δεν επιδέχεται πολιτική κριτική, για ανάλγητους ανθρώπους που μόνο με ψυχοπαθολογικά κριτήρια μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι για διάφορους λόγους προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση και αυτό ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους εκτελεστές του. Όταν κάποια μέρα οι εργαζόμενοι ξυπνήσουν μέσα στην κόλαση, όταν το μέλλον των παιδιών τους θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά θα είναι πού αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταρχάς καλώς σας βρήκα!

    @ Ανώνυμος 25-8-10-7:52
    Δεν βαρέθηκες μωρέ Ανώνυμε φίλε μου κι άλλο ένα κίνημα;
    Ακούγεται σαν τις επιτροπές που στήνει η όποια Κυβέρνηση ή το κοινοβούλιο ή πάλι η Αριστερά (από αδυναμία)
    Κίνηση ποιών πολιτών; Αυτών που στο όνομα του μνημονίου θα καταψηφίζουν άτομα ικανά για δήμαρχους.
    Και μιας και ο λόγος για την «κακή» κυβέρνηση, πως σου φαίνεται η σταυροφορία (η εμπράγματη και όχι στα λόγια) που έχει εξαπολύσει κατά των φοροκλεπτών;
    Γι' αυτό κουβέντα;
    Καμία επιτροπή ή κίνημα πολιτών για να στηρίξει την προσπάθεια της;
    Κλείνω διακινδυνεύοντας μια …βεβαιότητα: ότι δηλαδή πριν όχι πολύ καιρό είχες τις καλύτερες των «εντυπώσεων» για τους συντρόφους Κουβέλη, Μαργαρίτη, κλπ…
    Η γνωστή ελληνική τακτική…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι φορολογούμενοι σε αυτήν την χώρα, που καλά κάνουν και φοροδιαφεύγουν, τουλάχιστον όσοι δεν έχουν υπερκέρδη όπως οι πολυεθνικές και οι τράπεζες που έχουν το νόμο με το μέρος τους και που η φορολογία τους ολο και ελαφρύνεται, έχουν βαρεθεί να πληρώνουν φόρους, και ξανά φόρους, για μηδενικό αντίκρυσμα.

    Φόροι άμεσοι, εμεσοι, διόδια, λογαριασμοί, τέλη κυκλοφορίας, έκτακτες εισφορές, φόρος αεροδρομίου, φόρος λιμανιού, φόρος ΕΡΤ, φόρος και της Παντελούς ο κώλος, και το μόνο που παίρνει πίσω είναι ακόμα περισσότερους φόρους.

    Όταν οι φόροι λοιπόν είναι άδικοι, και δεν επιστρέφουν στον πολίτη αλλά εξυπήρετούν την πλουτοκρατία, τότε καλά κάνουμε και φοροδιαφεύγουμε.

    Αποφασίστε όμως, ποιοί σας φταίνε, οι δημόσιοι υπάλληλοι, που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν αλλά κατά τη γνώμη σας δημιουργούν τις τρύπες στην οικονομία, ή οι μικρομεσαίοι επειχηρηματίες, που προσπαθώντας να αποκτήσουν μια τρίχα απο τα αρχίδια του καπιταλιστικού ονείρου, παλεύουν με το θεριό και χάνουν και κάνουν οτιδήποτε μπορούν για να κρατηθούν εν ζωή;

    Σας βαρεθήκαμε, σύντομα θα σας αλλάξουμε...ελπίζω για κάτι οριστικό, ριζικό και καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή