E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Πόρρω των αισθημάτων μας ο Πόρος



Η επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα ήταν κάτι το αναπόφευκτο ως πολιτικό γεγονός.
Όπως ήδη έχω γράψει δεν μπορούσαμε να εξακολουθήσομε να θεωρούμε το κράτος του Ισραήλ ως κάτι το ανύπαρκτο, ούτε και να συνεχίσουμε την πολιτική της περιόδου 1980-90, που όχι μόνον δεν προσέφερε οφέλη στη χώρα μας (δυστυχώς αυτό προκύπτει εκ του αποτελέσματος), αλλά είναι πια μια θέση αναντίστοιχη με τα γεωπολιτικά της περιοχής, τούτη τη στιγμή.
Άλλα και για πραγματικούς λόγους, οι επιθυμίες για σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως για μια ρεαλιστική και δίκαιη λύση του παλαιστινιακού δεν μπορεί να προωθηθούν με απομονωμένο το Ισραήλ.
Όσο ήταν και θα είναι έτσι, δε θα εισπράττουμε παρά την εικόνα και το δάγκωμα ενός άγριου θηρίου.
Θα μπορούσαν να ειπωθούν κι αλλά, όμως σημασία έχει και μια άλλη πτυχή της επίσκεψης την οποία κατατάσσω στα αρνητικά για τον πρωθυπουργό!
Μπορεί και πρέπει να γίνει κατανοητή η επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα, όμως δεν μπορούν να παρακάμπτονται τα όρια που θέτουν από μόνα τους, τόσο "το πρόσφατο" και "το σύντομο" της αλλαγής στις σχέσεις Αθήνας - Τελ Αβίβ, όσο και τα αισθήματα του ελληνικού λαού.
Δεν μπορεί ο αρραβώνας της μίας ώρας (που ως γνωστόν έχει δοκιμαστική μορφή στις ανθρώπινες σχέσεις) να γίνεται στο "καπάκι" γάμος, με ταξίδι του μέλιτος στον Πόρο.
Ο Παυσανίας στα Αττικά του, μας λέει ότι "νῆσοι δὲ Ἀθηναίοις οὐ πόρρω τῆς χώρας εἰσίν".
Όντως ο Πόρος δεν απέχει μακριά από την Αθήνα.
Σαράντα (40) μίλια όλα κι όλα!
(έτσι δεν είναι βρε αμαρτωλή Λουκρητία;)
Ένα αυθημερόν ταξιδάκι αναψυχής είναι, που γίνεται μάλιστα μια αστεία υπόθεση όταν ταξιδέψεις με πολεμική πυραυλάκατο.
Απέχει όμως τόσο πολύ από την καρδιά μας
κύριε Πρωθυπουργέ
............

11 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ. ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ Ή ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι μας πληγώσαν τα αισθήματα τα 2 φαλακρά καθήκια, προδώσαν τα αισθήματα μας...

    Ποτάμια το αίμα στέφανε, θάλασσες το αίμα, απο δω μέχρι τον Πόρο, θα έπρεπε να ντρέπεσαι που του χαιδεύεις τα πεταχτά του αυτιά...

    Αλλά όταν θα δείς το ρολο της Ελλάδας στην σφαγή να δούμε τι θα πείς... αν και εσύ είμαι σίγουρος ότι θα τα ρίξεις στις "κακές παρέες"!

    Μπράβο, και εις ανώτερα, σου εύχομαι μια μέρα να είσαι και εσύ στην φωτογραφία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Ανώνυμος 19-8-10-10:06πμ
    Θα συμφωνήσω μαζί σου στο menu...
    Ως προς το "μπράβο" δεν θεωρώ ότι χρειάστηκα δα και κανένα ιδιαίτερο θάρρος.
    Στον πολιτικό και ιδεολογικό χώρο που ανήκω, η κριτική και η αυτοκριτική είναι κατακτημένα πράγματα μέχρις σημείου σιχασιάς και υπερβολής.
    Το "μπράβο" σου θα είχε αξία σε οπαδούς σοβιετικού και ολοκληρωτικού τύπου κομμάτων, όπου το μόνο που ισχύει είναι η "αλήθεια" της ηγεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙα ποιον ισχύχει η αλήθεια της ηγεσίας αφήνω να το κρίνουν αυτοί που σε διαβάζουν. Που δικαιολογείς την συμμαχία μας με τους Ισραηλινούς και τα αντιλαικά, τα φασιστικά και αντιλαικά μέτρα που έχει επιβάλει η ΤΡΟΙΚΑ με δούρειο ίππο το ΠΑΣΟΚ...

    Τα "ολοκληρωτικού τύπου κόμματα" που υποστηρίζω, τα υποστηρίζω με στοιχεία και με λογικά επιχειρήματα...

    εσυ αντίθετα, στις περιπτώσεις που κάνεις τον κόπο να μας απαντήσεις, απαντάς με τον ίδιο τρόπο που απαντάει ενας οπαδός του ολυμπιακού σε εναν οπαδό του παναθηναικού, φανατισμένα και α-νόητα.

    Οσο για την κριτική σας, όταν και καλά γίνεται, είναι του θεαθήναι, θα πείτε κανένα, "έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας", ή "θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας", όμως οι ευθύνες που τελικά αναλαμβάνετε είναι υπέρ του κεφαλαίου και κατά του ελληνικού λαού.

    Και για πιο ολοκληρωμένη τοποθέτηση μου επι του θέματος Νετανιάχου:

    http://poexania.wordpress.com/2010/08/18/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ poe (edgar alan)
    Δεν θα επιχειρήσω να σε ψέξω ή να σε φέρω στην τάξη για τη λέξη "καθίκια".
    Αν και πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός σου που ειρήσθω εν παρόδω εκλέχθηκε δημοκρατικά.
    Τώρα στα αλλά φαίνεται ότι η αλήθεια σου έχει κοντά ποδάρια.
    Τα καθίκια του Ισραήλ – λοιπόν – σηκώσανε το νέο Τείχος του Αίσχους για να αποστειρώσουνε τη φοβισμένη ζωή τους, μαντρώνοντας αθώες ψυχές και ένα λαό με δικαιώματα. Πρόβατα στο μαντρί (και χειρότερα)…
    Φωνάζεις γι’ αυτό.
    Όμως ξεχνάς είτε ιστορικά, είτε πραγματικά (εάν πρόλαβες το Τείχος του Βερολίνου) και κάποια άλλα καθίκια που μαντρώσανε ελεύθερους πολίτες για το καλό τους…ώσπου δεν άντεξε μια μέρα το μυαλό τους και το γκρεμίσανε το ριμάδι…
    Για εκείνο το τείχος έχεις γνώμη;
    Γιατί αν δεν έχεις ή περιμένεις να δεις ποια είναι η «γραμμή», τότε όχι μόνο δεν δικαιούσαι για να μιλάς και να ασκείς κριτική, αλλά πρέπει δίπλα στο όνομα του Νετανιάχου να βάλεις αυτό της αρχικαπετάνισσας Αλέκας.
    Ελπίζω να συνεννοηθήκαμε επιτελους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω πόσα ναυτικά μίλια είναι ακριβώς, αλλά αυτό που μπορώ να σου πω σίγουρα είναι ότι ήταν που ήταν σκατόνησο, μ' αυτό τώρα παραέγινε.
    Δεν το χωράει ο διεστραμμένος μου νους όμως... Από κάποιον τα παίρνει ο ΓΑΠ εκεί πέρα και μου το διαφημίζει κάθε τρεις και λίγο σαν να είναι μασαζοκορσές του telemarketing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως είσαι λίγο εκτός θέματος; Αν είναι να μιλήσουμε και για την Κουμμούνα του Παρισιού ή για την Οκτωβριανή επανάσταση για τον Βελουχιώτη, τον Λαμπράκη, για τους δεινόσαυρους ή την εποχή των παγετώνων, οτηδήποτε προκειμένου να ξεφύγεις της επι της ουσίας κουβέντας,δηλαδή την σχέση Ελλάδας-Ησραήλ που πρωωθεί το φιλαράκι σου, ο εκκλεγμένος ντε, προθυπουργός της Ελλάδας.

    Μπορείς επίσης να με επιπήξεις για τα ορθογραφικά μου λάθη ή τις ατέλειες στον τρόπο γραψίματος, μιας και για τα όποια σου λεω δεν έχεις κάτι να πείς.

    Ακόμα βέβαια και ως παραλληλησμός, το τείχος του Βερολίνου με το παλαιστινιακό, δεν έχει καμία σχέση, μεταξύ ανατολικής και δυτικής Γερμανίας ούτε γενοκτονίες γίνοντας, ούτε βομβαρδισμοί, έτσι για την ιστορία...

    Τώρα να κάτσω σε ενα θέμα που μιλάει για τις διακοπούλες Νετανιάχου-Παπανδρέου(του εκκλεγμένου πάντα) να σου παραθέσω την άποψη μου για το θέμα της ανατολικής και της δυτικής Γερμανίας καταλαβαίνεις ότι είναι κάπως παράδοξο.

    Εσυ βέβαια μπορείς να συνεχίσεις να συζητάς για οτιδήποτε, σε ελεύθερη χώρα ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ poexania
    Καταρχάς, αν έχεις αντιληφθεί κάνω κριτική στον Παπανδρέου, για να μην τρελαθούμε και εντελώς.
    Αυτό βέβαια δεν το επισημαίνω ζητώντας δάφνες, έτσι;)
    Αν και πολλές φορές το παρελθόν μαρκάρει το μέλλον (δες π.χ. πως ο Καταλληλότερος κληροδότησε τη συμφορά στον ΓΑΠ), ίσως και να μην ανέτρεχα στα περί σοβιετίας...
    Όμως η ελληνική κομμουνιστική εκδοχή του Περισσού είναι εκ των ελάχιστων διεθνώς fans της πρακτικής εφαρμογής του Λενινισμού στη Ρωσία και αλλού.
    Το ΚΚΕ πιστεύει στην ίδια πολιτική και οικονομική διαχείριση των πραγμάτων.
    Ολοκληρωτικά και φοβικά, με γνώμονα την διατήρηση της εξουσίας.
    Ο θαυμασμός και η υποστήριξη προς το Τείχος του Αίσχους μαρτυράει όχι προστασία του παρελθόντος και του πρότερου έντιμου βίου του κόμματος, αλλά και τις προθέσεις για το μέλλον.
    Λυπηρή συζήτηση και αναμόχλευση...
    (υποθέτω και για τους δύο μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρώτον, η κριτική που κάνεις είναι όπως σου είπα χάιδεμα αυτιών, στα επι μέρους και όχι στα επι της ουσίας. ΣΤα επι της ουσίας συμφωνείς με την "Αρτέμης Μάτσας" τύπου προσέγγιση του πρωθυπουργού στον Νετανιάχου. Γιατί ναι, για την λύση του μεσανατολικού χρειάζεται όντως η συμμετοχή τους Ησραήλ, για να λογοδοτήσει όμως, όχι για να κατευθύνει τα πράγματα εκεί που το συμφέρει.

    Πάμε τώρα και για τα της Σ.Ε, θα τοποθετηθώ επι του θέματος μια φορά μόνο, δεν πρόκειται να το συνεχίσω γιατί όπως καταλαβαίνεις εχω βαρεθεί να λεω τα ιδια και τα ίδια σε άτομα που όταν δεν έχουν τι να πουν στελνουν την κουβέντα στη Σ.Ε.

    Καταρχήν να σου θυμήσω ότι με τη επανάσταση ο Λένιν στην Ρωσία έδιωξαν τον Τσάρο και την φεουδαρχία που παραδοσιακά κρατούσε εκατοντάδες χρόνια συντηρώντας τη χώρα σε ενα μακρύ μεσαίωνα. Να σου θυμήσω ότι την εποχή του κράχ το 29 η Σ.Ε ήταν η μόνη χώρα που αντί να έχει ανεργία, ανύπαρκτες κρατικές υποδομές, μηδενικές κρατικές παροχές, είχε θετικό δείκτη ανάπτυξης, υγεία, παιδεία, ασφάλεια.

    Όταν έσυραν την Σ.Ε στον πόλεμο, η χώρα αυτή, με θυσίες και αίμα κατάφερε να πατήσει κάτω την Ναζιστική πολεμική μηχανή και να σταματήσει τον πόλεμο σε ολόκληρη την Ευρώπη, όχι ότι δεν βοήθησαν και άλλες χώρες(ακόμα και η Ελλάδα), όμως το φίδι απο την τρύπα το έβγαλε η Σ.Ε και με ποταμούς αίματος.

    Όταν τελείωσε ο πόλεμος, και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης το σχέδιο μάρσαλ υπονόμευε το μέλλον της γηραιάς ηπείρου, στην Σ.Ε αρνήθηκαν οποιαδήποτε βοήθεια προκειμένου να μην παραχωρήσουν την ανεξαρτησία τους.

    Πάλι μεταπολεμικά, όταν η μετανάστευση σε χώρες της ευρώπης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, έδινε και έπαιρνε, προς Αμέρικα και δυτική Γερμανία κλπ(να δουλεύοθν υπο άθλιες συνθήκες σε ορυχεία και εργοστάσια), στη Σ.Ε είχαν πάλι τις κοινωνικές παροχές πρίν του Κραχ.Επίσης είχαν δουλειά και ανάπτυξη παρόλο που κάθε άλλο παρά ιδανική εφαρμογή έκαναν του Σοσιαλισμού(για ολα αυτά εχω και αριθμητικά στοιχεία και μάλιστα όχι απο φιλοκομμουνιστικά βιβλία αλλά απο βιβλία της σχολής μου).

    Παράλληλα, το σύστημα αυτό πρόννοιας που εφαρμοζόταν στην Σ.Ε, όπως ήταν φυσικό δημιούργησε θετικές εντυπώσεις στους ταλαιπωρημένους απο το Κράχ, την μετανάστευησ και τον πόλεμο ευρωπαίους, κάτι που έιχε σαν αποτέλεσμα να τους κάνει να λοξοκοιτάζουν προς τα Αριστερά. Για να αποφευχθεί η επανάσταση και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης μετά τον πόλεμο(μιας και δεν ήθελαν δεύτερο πόλεμο), αναγκάστηκαν να δώσουν παροχές στο λαό(Κενσυανό μοντέλο, κράτος πρόννοιας), τις οποίες στις μέρες μας ελλείψη Σ.Ε και αντίπαλου δεους τις αποσύρουν τάχιστα(βλέπε ΤΡΟΙΚΑ).

    Αυτά εν ολοίγης,

    τώρα για τον "καταλληλότερο" θα σου πω ενα πράγμα,
    Ο Καραμανλής συνέχισε το έργο του Σημήτη, του Μητσοτάκη, του Παπανδρέου, του Θείου του, Του Παππού Παπανδρέου και των υπόλοιπων κρίκων της αλλυσίδας των εθνοπροδοτών. Το Γιωργάκι, σε πολλές απο τις προηγούμενες πασοκικές κυβερνήσεις ήταν υπουργός, όπότε δεν είναι ούτε κατά διάνοια άμοιρος ευθυνών , τώρα που ανέλαβε ως "καταλληλότερος" και ο ιδιος τα σκήπτρα της εξουσίας, έχει βάλει τα γυαλιά στην προδοσία ακόμα και στον πατέρα του, ακόμα και στον παππού του που έμπασε τους Άγγλους και τους Αμερικάνους στην χώρα παραδίδοντας μας αμαχητή στην ΤΡΟΙΚΑΝΑ και σε όσους εκπρωσωπεί.

    σε ενα πράγμα πάντως έχεις δίκιο, ότι η συζήτηση είναι λυπηρή, λυπάμαι να διαπιστώνω ότι υπάρχουν άτομα που επικροτούν την Κατοχή της χωρας μας, την προδοσία και την παράδοση. Που επικροτούν το μακέλεμα της εργατικής τάξης και την υποχώρηση των δομών, της ηθικής, των συνθηκών ζωής πρός τις συνθήκες εκείνες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα ακυρώνωντας όποιους αγώνες(όπως αυτούς των εργατών του Σικάγο) και το αίμα που χύθηκε κατά περιόδους στην Ελλάδα και στην ευρώπη για να μπορέσει ο κόσμος να αποτινάξει τα αφεντικά του.

    Πολύ λυπάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ;-) poexania
    έλα, για να χαλαρώσουμε λιγάκι θα σου κάνω μια ερώτηση αστεία: αυτή η αλυσίδα των εθνοπροδοτών - που την πας και με παρατεταμένη όπισθεν, πράγμα παράνομο σύμφωνα με τον ΚΟΚ - που τελειώνει; Να ξέρουμε και που θα φτύνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν εχω απάντηση σε αυτήν την ερώτηση για να σου πω την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή