E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ένα Σκουπιδαριό είμαστε!

Για ποιά δυνατότητα πολιτικής κάθαρσης, βελτίωσης των οικονομικών και αλλαγών στην κοινωνία και το κράτος μιλάμε, όταν από τις 7 το απόγευμα και μέχρι τις 2 τα ξημερώματα ένας αγώνας μπάσκετ μετατρέπεται σε πόλεμο και ένα ολάκερο στάδιο καταλαμβάνεται από τρομοκράτες και παρανοϊκούς χουλιγκάνους;



Στο κυριακάτικο κοινωνικό ρημάδι (με την κατάληψη και το βανδαλισμό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας) ήρθε και ταίριαξε "γάντι" το σημερινό πολιτικό ρημάδι (με τα πορίσματα συγκάλυψης και λήθης της ΝΔ και της "Αριστεράς", για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου).
Σε λίγο να είστε σίγουροι ότι θα προστεθεί και η αποτυχία των υπόλοιπων στόχων...



Είτε μας αρέσει είτε όχι δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από ένα σκουπιδαριό... σαν κι αυτό που άφησαν πίσω τους οι λεηλατούντες το ΣΕΦ φίλαθλοι...


⎝⏠⏝⏠⎠


-----------------------------------------
Διάβασε κι αυτό: Φτου σας ξεφτιλισμένοι (από την tsaousa)

14 σχόλια:

  1. Κάτι πρέπει να κάνουμε.
    Αντέξαμε, κατανοήσαμε, καιρός να δράσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν σου είπα..
    Το πρωί βάζω τη μάνα μου στο νοσοκομείο για μια μικροεπέμβαση. Ο καθηγητής ζήτησε μέσω τρίτου φακελάκι.
    Επικοινώνησα ήδη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και του την έχουμε στημένη του καθηγητή.
    Θα ανεβάσω ανάρτηση μόλις τελειώσουν όλα.

    Το γράφω εδώ για να μαθαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @...3:05
    ΠΩΣ? ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑ!

    @...3:17
    Ρε κούκλα μου δεν κάμπτονται με τίποτα!
    Το εύκολο κέρδος και το πλιάτσικο τους έχει μεταλλάξει...
    ΜΑΜΜΩΝΑΔΕΣ νέτοι - σκέτοι!
    Στην περίπτωσή σου η μοναδική διαφοροποίηση έχει να κάνει με τον τρόπο της "προσέγγισης" και της "συμφωνίας"...
    Αντί δηλαδή το φακελάκι να πάει straight (από τσέπη σε τσέπη), κάνει το εναλλακτικό δρομολόγιο μέσω ...Θηβών!.. γιατί ο φόβος φυλάει τα "έρημα" (που λέει και ο πτωχός λαός)

    ΥΓ: Καλή επιτυχία για τη μητέρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Στεφανε,

    Διαβαζοντας το ποστ σου χαμογελάω. Πικρά. Και όταν θυμάμαι και το προηγουμενο χαμογελάω ακόμα πικροτερα. Ακριβώς αυτό λεει ο Κατσαρός βρε Στεφανε. Δεν μιλάνε πια οι ποιητές, γιατί τα πληθη που αλαλαζουν στις κομματικές αρενες, δεν τους ακουνε πια. Ή μάλλον μιλούν μόνο σε όποιον τους ακουει ακόμα.

    Γιατί σε εντυπωσιάζαουν τα σπασμένα καθισματα όταν στα αθλητικά πραγματα κονταροχτυπιούνται οι τροφοδοτες και οι συναλλασόμενοι με τοςυ πολιτικους ταγους αυτής της χωρας. Οι Κοσκκωταδες, οι Βαρδινογιαννηδες, οι Βγενοπουλοι, ο ...Κοκαλης. Μουγκα στην στρουγκα για τον Κοκαλη. Μουγκα στην στρουγκα για την λεοντεια συμβαση που ΞΑΝΑΥΠΕΓΡΑΨΕ η ηγεσία του ΟΠΑΠ τον Γενάρη. Πέντε λέξεις,έτσι σκορπιες απο τα ΜΜΕ,ίσα για να εκβιάσουν και όταν ο εκβιασμός πιασει για μια ακόμα φορά τόπο,μετά μουγκα στην στρουγκα.

    Αλλά ακόμα χειροτερο. Πως αντεχετε να κατευθυνετε τον θυμό σας ...τόσο στοχευμένα; Σε όλη αυτήν την συγκαλυψη που ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς προσπαθούν να πεταξουν την σαβουρα τους προκειμένου να φυσηξει ουριος άνεμος για τα σαπιοκαραβα τους, που ανεστησαν τους νεκρους για να τους ...ξανασκοτωσουν μαθες, εσυ τι κάνεις; Βγαινεις μεν στα κεραμίδια αλλά για την ΝΔ.

    Στεφανε, την ώρα που στο ΣΔΟΕ, ο κ. Καπελερης δίνει εντολή στοςυ υπάλληλους του Κρατους του,να σβησουν τα ονοματα των μιζοεισπραξαντων, εσύ ακόμα αντεχεις να ...κατευθυνεις τον θυμό σου και να μιλάς ...για την ΝΔ και την «Αριστερά»; Ακόμα παλευεις να βγαλεις απο το κάδρο το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ; Ακόμα και ... «θυμωμένος»;

    Ε, ρε Στεφανε, τι περιμένεις να σου πει ο Κατσαρός; Όσο και να φωναζουν οι ποιητές, κάποιοι ναρκωμένοι απο τους Λωτους, θα παραμεινουν με βουλωμενα αυτιά, στοματα και γραφιδες, απασχολημένοι να ζητωκραυγαζουν στις κομματικες αρενες υπέρ των ...Ηγεμόνων.

    Ναι, σκουπιδαριό... Αλλά όχι όλοι. Μιας που κάποιοι ακόμα, θα ξεβολευονται, θα χανουνν μεροκαματα, θα χα΄νουν δουλειές, θα «χάνουν’ τον χρόνο τους, και θα συνεχισουν να βροντοφωνάζουν στους δρόμους, στις πλατειες, παντου, υπερ του αδυνατου. Θα έχουν ακόμα το κουραγιο να βλέπουν τα παιδικά ματια περηφανα και να έχουν απαντηση στο μελλοντικό ερωτημα του «και εσυ μαμα τι έκανες τότε;». Κάποιοι ακόμα ακουν τους ποιητές Στεφανε. Κι ειναι και το μόνο που τους ενδιαφερει. Να μπορουν να ακουν ακόμα τους ποιητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Κατερίνα
    Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά είμαι χοντρά κρυωμένος και προτίμησα το κρεβάτι μου από την οθόνη του υπολογιστή...
    Τώρα, στα όσα είχες την καλοσύνη να γράψεις με το γνωστό πάθος σου... θέλω να πω τα εξής...
    Καταρχάς είναι ηλίου φαεινότερο ότι "άλλο ΠΑΣΟΚ, άλλο ΝΔ".
    Ο ΓΑΠ μίλησε για εξεταστικές και διαλεύκανση των σκανδάλων και το πράττει (έστω και μέσα σε μια ευρεία οικονομική κρίση που δε βοηθάει και μάλιστα προκαλεί κοινωνικές αναταραχές).
    Ο Σαμαράς κάνει τα αντίθετα από τα όσα περί κάθαρσης "εντός της Νέας Δημοκρατίας" δήλωσε και υποσχέθηκε... φτάνοντας μάλιστα στη γελοιότητα να κατηγορεί τον Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου!
    (χώρια τις πλεκτάνες και τις λασπολογίες στις περιπτώσεις Γκερέκου, Τσάγκρη, Ξυνίδη, κλπ)
    Βέβαια η μικροκομματική κουτοπονηριά του Σαμαρά να βάλει τον ΓΑΠ στον ίδιο παρανομαστή, παρόλο που είναι ολοφάνερη, σπρώχνει δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ σε αναδίπλωση, με συνέπεια να μην τολμάει να ζητήσει την προσέλευση Σημίτη στην Εξεταστική ή να αποδίδει μόνον πολιτικές ευθύνες στους Δρυ και Φωτιάδη...
    Τώρα μια ερώτηση: πως λες ότι ο Καπελέρης του ΣΔΟΕ έσβησε με blanco τα ονόματα από τις αμαρτωλές λίστες της Siemens; Προσωπικά πουθενά δεν διάβασα κάτι τέτοιο έστω και σαν υπαινιγμό.
    Επειδή είμαι κουρασμένος δεν θα γράψω πιο πολλά εκτός από μια γενική διαπίστωση (την οποία έχω ξαναγράψει) και που αφορά τα "πράγματα", αλλά και τις δικές μας προσωπικές περιπτώσεις.
    Εσύ βάζεις το ζήτημα με ένα βίαιο όσο και ιδεαλιστικό ρομαντισμό. Είναι μια δύναμη και μια ενέργεια που την σπαταλάς τζάμπα, καθώς επιχειρείς «από τα έξω». Αρέσει και σε μένα, αλλά δεν μπορώ να παλέψω μόνον με ποίηση και ιδεολογικές ατάκες…
    Για μένα η προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί «από τα μέσα» και με τρόπο διαλεκτικό ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη. Η λύση δεν μπορεί να έρθει το επόμενο δευτερόλεπτο. Πρέπει να γίνει με όραμα και πραγματικούς στόχους, και θα απαιτηθεί χρόνος. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το ΠΑΣΟΚ (όσο αλαζονικό κι αν ακούγεται) γιατί αποτελεί το μοναδικό πολιτικό φορέα που έχει τη δύναμη να υλοποιήσει σε επίπεδο διακυβέρνησης τις κοινωνικές προσδοκίες για μια πραγματική και σύγχρονη Αλλαγή.
    Η μετα-Μεταπολιτευτική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και άρα δεν τίθεται θέμα ούτε κάποιας ουτοπικής καθαρότητας, ούτε και παρθενογένεσης. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί κανείς να προσβλέπει σε κάποιο είδος λαϊκής επανάστασης καθώς δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες… και φυσικά δεν πρέπει να την συγχέουμε με μορφές οχλοκρατικών εξεγέρσεων και βιαιοτήτων, όπου μπροστά από τα μανιασμένα πλήθη θα μπορούσαμε να δούμε να τρέχει μια σύγχρονη Τερουάν ντε Μερικούρ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Παραχαράκτες της ιστορίας, υποτιμούν απίστευτα τη νοημοσύνη μας»

    "Τις τελευταίες δύο μέρες, κατάπληκτοι παρακολουθούμε μια πρωτοφανή απόπειρα της Ν.Δ. - με τη σύμπραξη και μέρους των Μ.Μ.Ε. - να πείσει τους Έλληνες ότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ξεκίνησε από το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτή Ξάνθης, Σωκράτη Ξυνίδη. Χθες, μετά την ανακοίνωση του μέλους της Εξεταστικής κ. Δένδια, είχαμε και βαρύγδουπες δηλώσεις του εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Παναγιωτόπουλου, τύπου "οι κατήγοροι θα αποδειχθούν κατηγορούμενοι".

    Το χειρότερο όμως είναι ότι με αίτηση στις 7/6/2010 της νεοεκλεγείσας προέδρου της Τοπικής Ξάνθης της Ν.Δ. κας Γκιρτζίκη, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Αντιδήμαρχος της κας Τσακίρη του υπόλογου για το "Βατοπέδι" Δήμου Αβδήρων κος Χατζόπουλος, έδωσε βεβαίωση που αναφερόταν στη γνωστή συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής Λάγος, το οποίο εστάλη στα μέλη της Εξεταστικής της Ν.Δ.

    Το έγγραφο αυτό, την ώρα που ο Σωκράτης Ξυνίδης κατέθετε στην Εξεταστική, διοχετεύθηκε στο blog "fimotro" ως "αποκλειστικό" και με προβοκατόρικα σχόλια όπως "τελειώνει ο Ξυνίδης", "τον έδωσε ο Βενιζέλος" κλπ με διπλή στόχευση: α) Να συκοφαντηθεί ο Σωκράτης και β) να δημιουργηθούν εντυπώσεις για δήθεν "εσωκομματικό πόλεμο" στο ΠΑΣΟΚ. Και σήμερα, αυτό το έγγραφο χρησιμοποιήθηκε σε πρωτοσέλιδους και βαρύγδουπους τίτλους Πανελλήνιων Εφημερίδων προσκείμενων στη Ν.Δ..

    Η περιβόητη πράξη της Λιμενικής Επιτροπής Λάγος, πασίγνωστη στους Ξανθιώτες, αφορά αποχαρακτηρισμό της χρήσης της νησίδας "Άντα Μπουρού" και αποτέλεσε για τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ το έναυσμα για να ασχοληθεί σε βάθος με την υπόθεση και να οδηγηθεί στην αποκάλυψη των επιδιώξεων σε βάρος της περιοχής των "Βατοπεδινών". Η ίδια αυτή πράξη έφτασε να αποτελεί μέγα επιχείρημα για τη Ν.Δ. στην προσπάθειά της να καθυστερήσει τις εργασίες της Εξεταστικής, να κουκουλώσει για άλλη μια φορά τις τρομακτικές ευθύνες της για το σκάνδαλο του 1 δισ. ευρώ, να θολώσει τα νερά και να ποδηγετήσει την κοινή γνώμη.

    Στην Ξάνθη όμως επαγρυπνούμε. Έχουμε και μνήμη και κρίση και απόλυτη γνώση της ιστορίας, της αλήθειας και των εξελίξεων. Οι πρωταγωνιστές του αγώνα για την αποκάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου, αυτοί που απέτρεψαν τα αχόρταγα σχέδια των Μοναχών αρχικά για την περιοχή μας, μετέπειτα για την πιο σκανδαλώδη επιχείρηση "real estate" με την άμεση σύμπραξη της μισής κυβέρνησης της Ν.Δ. και την υψηλή καθοδήγηση του Μαξίμου, δεν γίνεται να σπιλωθούν, γιατί απλούστατα είναι καθαρή σαν το κρύσταλλο!

    Όμως, είναι κατάντια για την Ν.Δ. τοπικά και κεντρικά, αφού για μια ακόμη φορά το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήταν η αρχή του τέλους για την πιο φαύλη διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία χρόνια και η αποκάλυψη ξεκίνησε απ' την Ξάνθη.

    Δυστυχώς για αυτούς, από μια μεθοδευμένη - ανήθικη προσπάθεια σπίλωσης ενός νέου πολιτικού από ένα σάπιο κατεστημένο, μια προσπάθεια στα όρια της πολιτικής αλητείας, θα έρθει το τέλος για την υποτιθέμενη "αρχή" της "Νέας Νέας Δημοκρατίας" του κ. Σαμαρά και πάλι από την Ξάνθη.

    Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμος-10-6-10-2:47
    Η δεξιά υπήρξε πάντοτε πρωταθλήτρια σε τέτοιες βρωμιές... απλά σήμερα δεν είναι στις μεγάλες μέρες της παντοκρατορίας της (του '50 και του '60) και έτσι την παίρνουμε χαμπάρι στο πι-και-φι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμένα τα εισαγωγικά στην "αριστερά" με σόκαραν. Είπα...Για δες ποιος μιλάει. Χιχιχιχιχι !
    Εδώ που τα λέμε αριστερά δεν υπάρχει. Η έκπληξη θα έρθει απο 'κει που δεν το περιμένετε/αμε/ες/α.
    Α ρε Ελλαδίτσα έφερες το πάνω κάτω. Ονειρεμένος τόπος φτιαγμένος για τα Μεγάλα και τα Νεα.
    Υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ανώνυμος 11-6-10-2:00
    Αυτό κάνουμε/-νετε/-νεις/-νω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μερικές φορές, με εκπλήσσει ο ρομαντισμός σας!Δε διαφωνώ με την ύπαρξή του, ιδιαίτερα αφού εκτιμώ ότι πρέπει να έχετε περίπου τα μισά μου χρόνια! Άρα διαθέτετε το τεκμήριο της αγνότητας, της αθωότητας, του ρομαντισμού και της θέλησης να αλλάξετε τον κόσμο και μάλιστα αυτόν τον κόσμο που σας παραδίδει η αποτυχημένη γεννιά μου!
    Δυστυχώς ή ευτυχώς, τα πράγματα δεν είναι άσπρο - μαύρο!Και σε ότι αφορά στην πολιτική, δεν είναι καν ροζ, θα ήταν μια όμορφη εξέλιξη, αν ήταν ροζ! Πολλά πράγματα από αυτά που μαθαίνουμε ακούγοντας ή διαβάζοντας τις ειδήσεις, δεν είναι όπως μας τα πλασάρουν! Τα περισσότερα, έχουν "ουρά" που πολλές φορές υποκρύπτει πολύ πιο σοβαρά θέματα από αυτά που "εμφανίζονται" στην "είδηση"!Το "Βατοπέδι", για παράδειγμα, απέχει πολύ απο του να είναι μια απλή υπόθεση στην οποία να ενέχεται το ένα κόμμα και τα άλλα να είναι "αθώα" του αίματος! Οι παπάδες τις δουλειές τους τις κάνουν με ΟΛΟΥΣ! Μην προτρέχετε και μη θεοποιείτε, στην Ελλάδα τουλάχιστον, τις "εξεταστικές"!Το σκεπτικό της νομικής δομής τους, είναι να μη βγάζουν συμπεράσματα! Είναι αυτό που είπε ένας σύμβουλος σε κάποιο Λουδοβίκο: 'Μεγαλειότατε, πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές, για να μείνουν τα πράγματα ως έχουν"!Απαισιόδοξος; Μπορεί, άλλωστε μετά απο 35 χρόνια αποτυχίας του "Συστήματος των Πολιτικών" το...δικαιούμαι!
    @ tsaousa:
    Περαστικά στη μάνα σου! Τα πέρασα πριν τρία χρόνια!Ο αναισθησιολόγος δε ξεκόλαγε από το δωμάτιο! Μου ευχήθηκε εφτά φορές περαστικά! Φυσικά τον ευχαρίστησα ισάριθμες φορές!Μετά, έβαλε "κάποιον" να μου πει ότι "...μη νομίζεις ψίχουλα παίρνουν οι φουκαράδες"! Και όταν του είπα, "τότε να παραιτηθεί και να πάει σε ιδιωτική κλινική", δε με ξαναενόχλησαν! Πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις, φταίμε εμείς οι ίδιοι!Είμαστε λίγο μαλακοπίτουρες ως λαός, αρωστημένα "πονεσιάρηδες",τρώμε εύκολα τρίπλα, γενικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ Σαλωνίτη!
    Θα αναρτήσω το θέμα για να δεις τις εξελίξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρόλο τον πυρετό που με βασανίζει θα επιχειρήσω να γράψω 2-3 λέξεις...
    Δεν διαφωνώ καθόλου με τα όσα γράφει ο @ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ...
    Ο τρόπος διατύπωσης στα περί "βατοπεδίου", εξεταστικών επιτροπών, κλπ, αφορά αποκλειστικά την Κατερίνα και τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά απέναντι σε όχι μονοσήμαντα πολιτικά γεγονότα.
    Σίγουρα, επίσης, το πρόβλημα δεν είναι "πράσινο" ή "μπλε", "δεξιότερο / μονεταριστικό" ή "αριστερότερο / τριτο-σεπτεμβρικό" ΠΑΣΟΚ, κλπ...
    Όμως, όπως και να έχει ο Παπανδρέου θέτει το ζήτημα της αναψηλάφισης των παραγραμμένων σκανδάλων ή εξεταστικών για άλλες υποθέσεις...
    Έστω και σαν ευκαιρίες είναι καλοδεχούμενες και αποκαλυπτικές στο πως αντιδρούν τα κόμματα και μάλιστα σε ένα περιβάλλον γενικευμένης κρίσης και αμφισβήτησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στέφανε περαστικά κατ αρχήν!
    Τόσο στην αρρώστια που σε βασανίζει όσο και σε αυτά που γράφεις.

    Είναι αποκαλυπτικές οι επιτροπές στο πως θα ρίξουν 2-3 πρόσωπα στον "τάκο" έτσι ώστε να εκτονωθεί το διογκούμενο αίσθημα αηδίας που επιτέλους άρχισε να γίνεται αισθητό μετά από 190 χρόνια.
    Όποιος έχει την αυταπάτη ότι σ' αυτό συνετέλεσε η παρούσα κυβέρνηση είναι βαθιά νυχτωμένος. Πολλές φορές επιχειρήθηκε "κάθαρση" στη νεότερη ελληνική ιστορία. Παλαιότερα θυσίαζαν και παρθένες για "κάθαρση" !
    Οι παρθένες θυσιάζονταν κατά παράδοση σε πολλούς πολιτισμούς.
    Εδώ θυσιάζονται οι πουτάνες για να επιβιώσουν οι προαγωγοί.
    Ωραίος πολιτισμός!
    Οι παρθένες θυσιάζονται σήμερα κάθε μέρα στον τόπο μας σε μεγάλους αριθμούς. Χωρίς σχόλια, χωρίς δημοσιότητα, χωρίς φανφάρες. Απλά θυσιάζονται σιωπηλά.

    Μη μου λέτε λοιπόν για κάθαρση, γιατί πέρα απ τα όποια συναισθήματα υπάρχουν και επιχειρήματα.
    - Ο επιθυμών την "κάθαρση" δεν περιμένει τα φίμωτρα και τα blogs για να καθαρίσει. Ο Akis δεν θα εμφανιζόταν με μπαταρισμένο το αριστερό μάγουλο αν τα blogs δεν τον κάρφωναν. Και φυσικά, δεν ήταν η πρώτη φορά που τον κάρφωσαν, απλά τώρα λειτούργησαν τα αντανακλαστικά. Τώρα που είναι αργά. Θα καθαρισθεί ο Akis ? Αμφίβολο. Εχει κλείσει τα στεγανά του και μάλλον εμπίπτει στην κατηγορία των θυμάτων της "ανθρωποφαγίας", αν με εννοείτε.
    - Οι Τσουκάτοι ωρύονταν για τα εισερχόμενα στα πράσινα ταμεία. Μόκο. Διπλά βιβλία ? Διπλά βιβλία ψάξτε στους γιατρούς , όχι σε μας.
    Ωραία κάθαρση. Ο βρομιάρης καθαρίζει.
    - Ο Mandelis ήταν συνήθης ύποπτος χρόνια τώρα

    http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=2706&reftab=218&t=%CE%9F-%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AF%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82

    Α ρε Θεοδωράκη , επιλεκτική μνήμη , τώρα τα θυμήθηκες!

    - και τόσοι άλλοι που δεν γνωρίζουμε εμείς, ο απλός κόσμος.

    Θα μου πείτε "περσινά ξινά σταφύλια". Τώρα είναι "όλα στο φως".
    Θα σας πω ...
    Πολλοί συμπολίτες μας θα πεθάνουν φέτος, από έλλειψη φαρμάκων και υλικών, στα νοσοκομεία της ρεμούλας. Άλλοι προσέρχονται στα ψυχιατρεία σωρηδόν. Άλλοι χάνουν τα σπίτια τους. Δεν λαϊκίζω, είναι καθημερινή πραγματικότητα . Σεβαστείτε τους , προσέχετε τι γράφετε, δεν παίζουν με αυτά.

    Θα μου πείτε..
    "εμείς αγωνιζόμαστε μέσα απο το σύστημα , για την καθαρότητα και την καλή λειτουργία του συστήματος. Είμαστε η "βάση", το μπάσο (όπως λέμε στη μουσική) και στηρίζουμε εν γνώση μας τα στραβά προσβλέποντας στην βελτίωση του".
    Θα σας πω ..
    Τα ίδια λέγατε πριν κάμποσα χρόνια και είδατε που καταντήσαμε.
    Σήμερα σας βλέπω να μεροληπτήτε αγρίως στις κρίσεις σας ( βλέπε παρόν άρθρο για εξεταστικές)
    Αν είστε δημόσιοι υπάλληλοι όπως εγώ , θα βλέπατε ότι γίνεται της πτ..νας απο πάρε δώσε ημετέρων , γιατί δε μιλάτε ?
    Οταν το μπάσο είναι φάλτσο, χεσ' την ορχήστρα.

    Ποτέ δεν κατακτήθηκε οτιδήποτε χωρίς εξέγερση. Μακάρι να μην είναι βίαιη.
    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Σταύρο ευχαριστώ για τις ευχές σου ως προς την αρρώστια μου. Για τα γραφόμενα μου στο 1klik-aristera, είναι αποκλειστικά προσωπικές θέσεις τις οποίες αφήνω ανοιχτές σε σχολιασμό και διάλογο. Όπως βλέπεις η φόρμα υποβολής σχολίων είναι διάπλατα ανοιχτή και χωρίς ίχνος προελέγχου. Μεγαλωμένος μέσα σε δημοκρατικό περιβάλλον και δραστηριοποιημένος μέσα σε ένα πραγματικά δημοκρατικό αριστερό χώρο, απέκτησα το "χούϊ" της κριτικής και αυτοκριτικής στάσης. Σε αυτόν τον πολιτικό χώρο μάθαμε να μην κωλώνουμε μπροστά στις ασχήμιες των ημετέρων, σε αντίθεση με άλλους που θεοποίησαν και εξακολουθούν να ανέχονται την αυθεντία και την αλήθεια του Κόμματος (κι ας είναι γκρίζα)! Εμείς βγάζουμε στη σέντρα αυτούς που αναφέρεις πιο πάνω, αλλά και θα βγάλουμε όποιον άλλο χρειαστεί και πρέπει. Αντίθετα, παρατηρώ ότι άλλοι (αυτοπροσδιοριζόμενοι μάλιστα ως αριστεροί) έχουν καρφωμένα τα μάτια τους μόνο προς την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ (λες και έχουν πάθει κάποια μορφή πάρεσης ή σκλήρυνσης του οπτικού νεύρου), που στο κάτω - κάτω είναι το κόμμα που προχωράει και υλοποιεί το κοινωνικό αίτημα για κάθαρση. Θέλετε δεν θέλετε ο Παπανδρέου έθεσε το θέμα της Κάθαρσης όντας στην αντιπολίτευση και είναι αυτός που στέλνει τα πάντα στις Εξεταστικές, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και οι οποίες "χτίστηκαν" μεθοδικά από τη Νεοδημοκρατική διακυβέρνηση 2004-09. Παρατηρούν, λοιπόν οι αριστεροί, και σχολιάζουν και κριτικάρουν το ΠΑΣΟΚ και ούτε κουβέντα για τη Δεξιά. Καμιά μνήμη για την 6ετία Καραμανλή. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, αλλά θα αρκεσθώ μόνο σε ότι αφορά τον τομέα της Υγείας. Φίλε Σταύρο, το να μιλάς για την πραγματικά άσχημη κατάσταση στα Νοσοκομεία και να την αποδίδεις σε ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, πιστεύω ότι δεν αντέχει σε διάλογο. Δηλαδή στα λαμόγια-γιατρούς, στους μεσάζοντες και τις κερδοσκοπικές φαρμακευτικές εταιρείες να πει τι ο ΓΑΠ; Συνεχίστε το γλέντι σας και την καταλήστευση των δημόσιων οικονομικών της χώρας;
    Για το τι συμβαίνει στην Υγεία θα δημοσιεύσω μέσα στη μέρα και «κατ' αποκλειστικότητα» ένα πραγματικό γεγονός για το τι συμβαίνει στα δημόσια Νοσοκομεία, μήπως και σε βοηθήσω περισσότερο από τα όσα γράφουν οι εφημερίδες και παρουσιάζουν τα τηλεοπτικά κανάλια.
    Κλείνω λιγάκι προκλητικά, αλλά χρειάζεται μετά από όλα όσα έγραψες: Ο πόνος είναι γνωστός! Βαστάει χρόνια αυτή η κολόνια με το ΠΑΣΟΚ! Αλλά φίλοι μου, είτε ανήκετε στην αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που βολοδέρνεται ανάμεσα στον παλαιοκομμουνισμό και στον αριστερισμό, είτε ανήκετε στο «τιμημένο» ΚΚΕ, κανείς δεν σας έκλεψε ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε ιδεολογία, ούτε συνθήματα, ούτε οπαδούς-στρατιωτάκια. Απλά ο Αντρέας έδωσε ένα Όραμα στον πολύπαθο ελληνικό λαό και η μεγάλη δημοκρατική και αριστερή μάζα πήρε το δρόμο της Αλλαγής θέτοντας τέρμα στην μονοκρατορία της Δεξιάς και στα κομματικά δεσμά του παραδοσιακού αριστερού μαζοχισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή