E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Ποιός λυντσάρει και ποιός ρίχνει χειροβομβίδες

Αδιάθετος ήμουν χθες. 
Ούτε που πλησίασα το laptop και τα όσα καλά και κακά ξεπηδάνε μέσα από αυτό. 

(......)

Με ξεκουνήσανε όμως και άρχισα να γράφω οι κερατάδες, με τις τηλεοπτικές τους αθλιότητες, καθώς τους κρυφοκοίταζα κάτω από τα ζεστά σκεπάσματα του κρεβατιού μου. 

Πρώτος και καλύτερος ο «αντικειμενικός» κύριος Ευαγγελάτος του ΣΚΑΪ, ο οποίος ανάμεσα σε 2-3 συναδελφικά του εξαπτέρυγα ωρυόταν για τα απαράδεκτα λόγια Παναγούλη που ακουστήκανε στην Βουλή. 

Ύβρις! 
Απρέπεια! 
Προτροπή σε κακουργηματικές πράξεις! 
Αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά!.. 

Άκου εκεί (ο ανάξιος αδελφός του ήρωα) να ξεστομίσει ότι οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του Μνημόνιου-3 και του Προϋπολογισμού να εύχονται να τους αναλάβει κάποιο ειδικό δικαστήριο κι όχι να έχουν την τύχη του αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη. 

Γύρισα στην Τρέμη και στην Χούκλη… 
Το ίδιο φεστιβάλ κι εκεί, κατά του Παναγούλη και φυσικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, που δεν τον παρέπεμψε σε πειθαρχική διαδικασία, κλπ, κλπ, λες και είχε πέσει γραμμή από κάποιο υπερκέντρο προπαγάνδας που τους επέβαλε να κάνουν την τρίχα τριχιά, να μετατρέψουν μια αστειότητα και φραστική υπερβολή σε κεντρικό θέμα ειδήσεων για όλη την Ελλάδα. 

Εξυπηρετικό τέχνασμα, όταν πρέπει να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου μακριά από τις δηλώσεις Σόϊμπλε, από την καθυστέρηση της δόσης, από το ψέμα Σαμαρά ότι τα αποθεματικά του κράτους φτάνουν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου (με το οποίο παραπλάνησε και εκβίασε την Κ.Ο της ΝΔ, και κυρίως να θάψουν την καταστροφική σημασία της ψήφου των «153ων»… 

Εμένα αλήθεια γιατί δεν με πείραξαν τα λόγια του Παναγούλη; 
Αυτά που άκομψα είπε, είναι ακριβώς όπως αισθάνεται η κοινωνία των ανέργων και αυτών που έχουν φτωχοποιηθεί. 
Είναι η κραυγή του πολύτεκνου άνεργου που προ καιρού άκουγα στο ραδιόφωνο που έλεγε κλαίγοντας ότι το μόνο που του μένει είναι να ζωστεί με δυναμίτες και να μπει στη Βουλή. 

«Εμάς δε μας τρομάζουν οι λέξεις αλλά αυτά που αποφασίζουν για μας», δήλωσε σήμερα το πρωί ο Βάϊος Γκανής, πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου βόρειας Φθιώτιδας. 

Τολμάνε εν ολίγοις οι απερίγραπτοι «πρετεντέρηδες» και «ευαγγελάτοι» και «πρωτοσάλτε», που το παίζουν παρουσιαστές, δημοσιογράφοι και διαμορφωτές γνώμης, να μας πουν δια των τακτικών και των τεχνασμάτων τους, ότι ο παιδισμός Παναγούλη είναι σοβαρότερος της κοινωνικής γενοκτονίας που επιτελέστηκε στις 7 Νοεμβρίου. 

Όμως μέσα από αυτό το τέχνασμα και από άλλα που θα ακολουθήσουν (όπως αυτό της καταβολής ή μη καταβολής της δόσης) η προσπάθεια κατατείνει στο να φιμωθεί η φωνή της αντιπολίτευσης, να περιοριστεί η δράση της και η επέκταση της επιρροής της. 

Ειδικά φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ που λυσσαλέα πολεμάνε. 
Τον θέλουν αμίλητο κι ακούνητο στρατιωτάκι. 

Να απολογείται για τον Παναγούλη (τον οποίο σήμερα ο Μαρκογιαννάκης έφτασε να αποκαλέσει Πάσσαρη με χειροβομβίδα) και ευγενικά να ψιθυρίζει ότι «αποδοκιμάσαμε και επιπλήξαμε τον βουλευτή μας», αντί να επιτεθεί σκληρά σε αυτούς που παραπλανούν την κοινή γνώμη, λέγοντας ότι την απειλή και την χειροβομβίδα την κρατάει η κυβέρνηση και το αφεντικό της, η Μέρκελ… 

Διόρθωση της τελευταίας στιγμής
Οι ντόπιοι και ξένοι νεοφιλελεύθεροι δεν κρατάνε πια χειροβομβίδα… 
Ήδη την πέταξαν στην ελληνική κοινωνία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου