E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Παιχνίδια διαδοχής
στις μέρες της Νεο-Πασοκικής παρακμής

Η γελοιότητα ενός πολιτικού φορέα σε όλο της το μεγαλείο (πράγμα όχι ασυνήθιστο πια στο ΠΑΣΟΚ της παρακμής).
Το «καταστατικό» του ΠΑΣΟΚ απέκλεισε τον Παπουτσή από το να είναι αντίπαλος του Βενιζέλου στην διεκδίκηση της αρχηγίας.
Αποκλείστηκε επειδή δεν συγκέντρωσε – λέει –τον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων από τα μέλη του Εθνικού Συμβούλιου!!
Πέρα λοιπόν από την φτώχεια σε στελέχη που είναι ικανά για την αρχηγία (έτσι εκ πρώτης όψεως «φαίνεται»), στο νέο-ΠΑΣΟΚ εξοστράκισαν και το τελευταίο ίχνος δημοκρατίας από τον πολιτικό τους οργανισμό.
Γιατί ο Παπουτσής ήθελε, αλλά το καταστατικό απαγόρευε!
Εκ των υστέρων, πια, διαπιστώνει κανείς ότι η κομματική αριστοκρατία όχι μόνον μετάτρεψε το ιστορικό ΠΑΣΟΚ από πολιτικό φορέα σε περιηγητικό σωματείο, αλλά φρόντισε να κόψει και να ράψει το «καταστατικό» στα μέτρα της.
Θα παρατηρούσα στα όσα φαιδρά και ταυτόχρονά λυπηρά συνέβησαν το σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην διάρκεια της συνδιάσκεψης του νέο-ΠΑΣΟΚ, πως αν κανένας δεν ήθελε να αναμετρηθεί με τον «μνημονιακό» Βενιζέλο, θα έπρεπε να τον ανακαλύψουν!
Να ξεκαθαρίσω μάλιστα ότι καμία προσωπική συμπάθεια και καμία πολιτική συγγένεια δεν έχω με τον κ. Παπουτσή.
Ούτε θα μπορούσα να υποστηρίξω άνθρωπο που ως υπουργός έδωσε επανειλημμένα εντολές για να χτυπηθούν ειρηνικοί διαδηλωτές που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι κατα του Μνημόνιου.
Αλλά, αφού ο Παπουτσής ήθελε αλλά δεν του επιτράπηκε (παρόλο που διέθετε περίπου το 15% των μελών του Εθνικού Συμβούλιου), σκέφτομαι που κρύφτηκε η φιλόδοξη κυρία Διαμαντοπούλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης ή ο κ. Λοβέρδος;
Τους καλύπτει πλήρως η πολιτική πλατφόρμα του Βενιζέλου ή προτιμούν να μπουν στην σκιά και να μην χρεωθούν τα μελλούμενα;
Τελικά (σκέφτομαι) τα κατάφερε μια χαρά ο ΓΑΠ ως εντολοδόχος του περάσματος στην νέα εποχή του καπιταλισμού, όπου ο ρόλος του νέου πια ΠΑΣΟΚ θα εκτείνεται από το κέντρο μέχρι την «προοδευτική» και κοινωνικά ευαίσθητη light δεξιά.

4 σχόλια:

 1. Stis 18 sampotaroume anoixta tin farsokomodia pou stinoune oi ypourgovouleutades, ta kolaouza, ta lamogia kai oi neokopoi venizelikoi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. εμένα να μου επιτρέψετε να έχω διαφορετική άποψη. το πασοκ είναι κόμμα με τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτικές διεργασίες. Το "Ρεύμα Ανανέωσης" αποτελεί την καλύτερη απόδειξη. Συγκεκριμένα πράγματα σταθερά στο χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για τον 12:39. Εάν με το "σαμποτάρουμε" εννοείτε την αποχή από την κάλπη, καλώς κι απόλυτο δικαίωμα σας. Εάν υπαινίσεσθε ακτιβιστική αντίδραση, τύπου αντισυγκέντρωσης, θα ήθελα να πω ότι αυτό δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος της Αριστεράς.
  Το ΠΑΣΟΚ έχει εισέλθει οριστικά σε ένα δρόμο φθοράς, χωρίς επιστροφή. Αφήστε το να σβήσει ήσυχα και προπαντώς αφήστε αυτή την πρωτοβουλία στα μέλη και τους φίλους του, που δεκαετίες τώρα το στήριξαν. Έχουν την πολιτική σοφία και την αναγκαία βούληση να στείλουν ένα τόσο ηχηρό μήνυμα την Κυριακή, τέτοιο που καμία ηγεσία δεν θα μπορέσει να υπερβεί και να αγνοήσει. Όσο κι αν οι μηχανισμοί προσπαθήσουν να εμφανίσουν μια άλλη εικόνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλοι, το βασικό δεν είναι το ΠΑΣΟΚ τού 14,5%. Το θέμα είναι το πώς οι κομμουνιστές και η Αριστερά θα πάρουν +50 έδρες:
  Γράψαμε στο φύλλο Μαρτίου ότι αν κατέβουν μαζί στις εκλογές το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά, θα πάρουν μέχρι 45,5%, και ως πρώτο κόμμα θα πάρουν τις +50 έδρες που τους δίνει το εκλογικό σύστημα.
  Είχαμε ξεχάσει όμως, πως για τους συνασπισμούς κομμάτων δεν ισχύει αυτό. Μας το εντόπισε φίλος Αιγαλιώτης κομμουνιστής που μας έφερε και σχετικό δημοσίευμα τού Ριζοσπάστη.
  Το λύσαμε όμως!
  Αν δημιουργηθεί ένα καινούριο κόμμα, εδώ και τώρα, για εκλογικούς και μόνο λόγους, γι' αυτές και μόνο τις εκλογές, το οποίο θα έχει μέσα υποψήφιους τού ΚΚΕ, τού ΣΥΡΙΖΑ και όποιου άλλου αριστερού σχήματος θέλει, το σχήμα αυτό θα πάρει τις +50 έδρες και θα σαρώσει τις έδρες τής Βουλής και το αμερικανονατοϊκό κύκλωμα που κυβερνάει αυτή τη στιγμή.
  Προτείνουμε και ονόματα. Μπορεί να ονομαστεί 1) Λαϊκό Μέτωπο, 2) Ενωμένη Αριστερά, 3) Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά. Εμπρός αδέρφια, να πάθουν ταράκουλο τα καθάρματα. Ξεκινήστε τώρααααααα!
  Καφετζής Γιώργος-Εκδότης Εφημερίδας Αιγάλεω

  ΑπάντησηΔιαγραφή