E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Η φιλόμουση Κοινωνια του πεζοδρομίου


Τα νεύρα μου, ο άνθρωπος.
Πήξαμε από τον λαϊκισμό των τηλεοπτικών παραθυριών και των ταμπλόϊντς.
Τα έχεις - δεν τα έχεις με το μπουλούκι που αυτοαποκαλείται «ελληνική κυβέρνηση» ή συφιλιάζεσαι με όσα ακούς και βλέπεις, φτάνεις στο σημείο να ανακράξεις:
Αρκετά πια με τον αιρετικό λόγο του πεζοδρομίου…

Ρε μάγκες, ακόμα και ο πιο ακραίος αντιπασοκισμός πρέπει να έχει κάποιο μέτρο, γιατί θα καταντήσετε χειρότεροι από τον Κουϊκ, τον Τράγκα και τον Παπαγιάννη.

Κοντά σε αυτά, «τσουπ» σου βγαίνουν η δήθεν χαζοσυναισθηματική κόρη του μακαρίτη του Λοΐζου και κάποιος Ανδριόπουλος για να μας πούνε ότι δεν δίνουν πλέον το ιδεολογικοπολιτικό δικαίωμα στο ΠΑΣΟΚ, κλπ... να νταβαντουριάζεται με τους «ήλιους» και τους «μπαξέδες»…
Ε, και? ...
Σάμπως στο εξής επρόκειτο να «παίξει» τέτοια πράματα το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Π.?

(εδώ μέχρι ο Άκης την πήρε χαμπάρι την δουλειά)

Μ’ αυτά και μ’ αυτά τσιμπάνε και κάποιοι εξυπνάκηδες (από τους «αγανακτισμένους») κι αρχίζουν τις μαλακίες του τύπου: αφού οι ημεδαποί αφαιρούν τα παραδοσιακά μουσικά σήματα του ΠΑΣΟΚ, η Μέρκελ ας εκχωρήσει στον Γιώργο Π. το δικαίωμα να παίζει το Ντόϋτσλαντ ούμπερ άλες στις κομματικές του εκδηλώσεις…
Μαλακία ή πουστιά;
(έως ότου ξεκαθαριστεί το ερώτημα, ξεκαθαρίζω ότι από την πλευρά μου ότι το έθεσα πούστικά, δοθέντος ότι τα πνευματικά δικαιώματα του Deutschland über alles, έχουν ήδη αγοραστεί από άλλους).

(από το ΜοσχατουΠολις)

3 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχα!!!!Αν κάτι μου εχει απαγορευσει ρητώς και δια ροπάλου να λέω η κόρη μου ειναι το "μα δεν σου ειχα πει..." και ετσι δε θα το κάνω ουτε τωρα.

    Σας βάζει η κοινωνία στον τοιχο Στεφανε. Στις εποχές της εντονης ριζοσπαστικοποιησης, δεν εχει "ναι,μεν,αλλά...",εχει "ή". Ιστορία ξέρεις. Το να χτυπάς τη θάλασσα, το να την μαστιγώνεις,δεν λέω, κάνει καλό στα ...νευρα, όσο καλό κάνει και να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοιχο.

    Αλλά ...υπάρχει πάντα και η άλλη λυση. Ιστορικά αποτελεσματικότερη. Επιλεγεις στρατοπεδο και συμμαχείς. Ειναι άλλο πραγμα ο φίλος και άλλο πραγμα ο συμμαχος. Το "η" δεν ειναι στο μεσον που θα χρησιμοποιησεις. Το "ή" ειναι στο στοχο. Στο σκοπό. Τα μέσα ειναι πάντα παρα πολλά. Και κανένα μεσο δεν εξαγιασε ποτέ κανένα σκοπό.

    Αλλά και ποτέ καμία δικαιολογία- και ιδιατερα κομματικου "πατριωτισμού" δεν μπορεσε να συσκοτησει το με ποιους θα πας και ποιους θα αφησεις.

    Δεν ξέρω αν η σωτηρία της ψυχής ειναι μεγάλο πραγμα. Ξερω όμως ότι εχετε καθηκον να προστατεψετε την αξιοπρέπεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oute hlioys oyte mpaxedes syntrofe
    tha ta xepoylisete ola
    malon ayto tha fobhthike h mirsinh kai andrianopoylos sto eixa xanagrapsei mexri kai th mana sas mpotite na poylhsete.sa mhn poume tipota gia thn patrida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα γιατί σε παραξενεύει; Προκειται για το ίδιο κόμμα, την ίδια οικογένεια, που δεκαετίες τώρα οδηγεί την υποθήκευση της Ελλάδας. Τι Γιωργάκης, τι Αντρίκος, τι Γιώργος;


    το κακό είναι οτι ενας πράσινος ήλιος που δύει δεν φέρνει την άνοιξη και τους μπαξέδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή