E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Κουκίδες

Παλαιότερα, είχα γράψει σε ένα από τα σχόλια μου ότι για κάποιους η Ελλάδα δεν ήταν παρά μια μικρή κουκίδα πάνω στον χάρτη.

Ήθελε μάλιστα τύχη για να πέσει πάνω της ένα δάχτυλο που ταξίδευε ερευνητικά πάνω στον γεωφυσικό χάρτη του κόσμου.

Ήμασταν πάνω στην παγκόσμια σφαίρα ότι για τον Νεοϋορκέζο το χωριουδάκι Drummond, στην πολιτεία της Οκλαχόμα!

Χρησιμοποιώ αόριστο χρόνο, καθώς πλέον πάψαμε να είμαστε μια κουκιδούλα.

Τώρα πια είμαστε ένα ογκώδες σημάδι – σχεδόν εξάνθημα – του ασθενούντος χρηματοπιστωτικού συστήματος του καπιταλισμού.

Είμαστε μια τεράστια τρύπα και μια χέουσα πληγή που δημιούργησαν οι επιθέσεις των κερδοσκόπων.

Η Ελλάδα είναι πια γνωστή και ορατή στον κάθε Αμερικανοτσολιά, Γερμανόφιλο και Ελβετόψυχο…

Μας μάθανε από την σαρκαστική κριτική των Financial Times, την κακόβουλη αξιολόγηση της Fitch Ratings, τα αναλυτικά και καθημερινά ραπόρτα του BBC News και του CNN

Τελικά, στους υποκρινόμενους Γερμανούς και Αμερικανούς, που και καλά μου ανησυχούν για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και για την ελληνική κουκιδούλα που έγινε κουκίδα και κουκιδάρα, είναι ώρα να φωνάξουμε ένα «Φτάνει πια».
Όπως η Ελλάδα έγινε ορατή και γνωστή - τοις πάσι - για την κατάντια της, με ανάλογο τρόπο πρέπει να μεγεθυνθούν και οι κουκίδες αυτών που "κρύβονται" πίσω από λέξεις και όρους, όπως: Αγορές,
Heads Funds, Κερδοσκόποι, Τοκογλύφοι και δε συμμαζεύεται…
Όλοι αυτοί έχουν εθνικότητα, όνομα και διεύθυνση.

Αλλιώς να πάψουν να μας δουλεύουν Ομπάμα, Μέρκελ και Σαρκοζί!

Εκεί πρέπει να εστιάσει η Κοινωνία και η Ελληνική Αριστερά και όχι στην άνευ ουσίας επίθεση κατά του Παπανδρέου.

Το μήνυμα δηλαδή, πρέπει να είναι Υπέρ μιας κοινωνικότερης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κατά των δήθεν ανώνυμων κουκίδων του συστήματος.

Πρέπει το γρηγορότερο να μας αφήσουν ήσυχους, για να ξαναγυρίσουμε στην διακριτική κουκιδούλα μας πάνω στο χάρτη (που άλλωστε μας πηγαίνει και τόσο)...

7 σχόλια:

  1. καλημερα Στεφανε μου αρεσουν οι σκεψεις σου....φυσικα αναδημοσιευω!!!!καλες γιορτες να εχεις....Γιαννης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ OSTRIA
    Ευχαριστώ Νότιε άνεμε... Καλές γιορτές και υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στεφανε,όλα αυτά που λέγαμε εδώ και τόσους μήνες, για τον τόσο ύποπτο ρόλο της Κυβερνησης, τα επιβεβαιωσε ΚΑΙ η Commission,με την περιφημη ετυμηγορία της, ότι η Κυβερνηση Ππανδρέου ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ υπευθυνη που ανεβηκαν τα spreads, και δνε ειναι απλά υπέυθυνη μόνο για την Ελλαδα, ειναι υπευθυνη για ολοκληρη την Ευρωζώνη.

    Σου έχω πει και άλλη φορά, ότι σε ξεχωρίζω απο όλους όσους κινουνται στην κλιμακα απο την απολυτη ανοησία μέχρι το επαγγελματικό χειροκροτημα. Αλλά ...οι μάχες που επιχειρείς να δώσεις είναι πια μάχες οπισθοφυλακής. Ο Παπανδρέου και η Κυβερνηση του,είναι οι καθ'ύλην αρμοδιοι για ότι ζουμε σημερα, για ότι θα ζησουμε αυριο.

    Εχω πει πολλές φορές ότι δεν ξέρουμε ΑΚΟΜΑ την απαντηση στο ερωτημα, "τόσο ηλίθιος ή τόσο εφιάλτης;",αλλά ΟΛΟΙ ξέρουμε την απαντηση στην ερωτηση "πρέπει να φυγει;". Την απαντηση την ξέρεις ΚΑΙ εσύ. Περα απο τα επικοινωνιακά ...κλαματα, είναι πια προφανές ότι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός είναι η μόνη ιδεολογική πλατφορμα που μπορεί να υπηρετησει ο Παπανδρέου και η παρέα του.

    Αυτη είναι η αλήθεια που ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Στέφανε!
    Κατανοώ το σκεπτικό σου, θα συμφωνήσω με την Κατερίνα και νομίζω κι εσύ θα συμφωνήσεις.
    Πρώτα πριν από τα ονόματα των απανταχού τοκογλύφων και λοιπών αγορών, υπάρχουν τα ονόματα των ολίγων ελλήνων που πολλά χρόνια τώρα οικειοποιούνται χρήματα που έρχονταν από την ευρωπαϊκή ένωση, από δωρεές, χρήματα που υπήρχαν κάποτε στα ασφαλιστικά ταμεία, χρήματα που υπήρχαν κάποτε και δεν υπάρχουν πια.
    Αυτοί να λογοδοτήσουν και να επιστρέψουν ό,τι δεν τους ανήκει. Αλλά αντ'αυτού γίνεται μια ολόκληρη χώρα δακτυλοδεικτούμενη.

    Σαν το μικρό μυξιάρικο που αντί να σηκωθεί και να πει "εγώ το έκανα" την πληρώνει ολόκληρη η τάξη εξαιτίας του. Ο λαός ξέρει ποιοι είναι αυτοί οι μικροί μυξιάρηδες και τους δικάζει στο "λαϊκό δικαστήριο", στους δρόμους και όπου τους βρει, εξοργισμένος πλέον με την κοροϊδία που δεν ανέχεται άλλο. Αυτοί όμως οι άνθρωποι πρέπει να οδηγηθούν σε κανονικό δικαστήριο και να τιμωρηθούν -τελεία και παύλα.

    και ..χαρούμενα χριστούγεννα σου εύχομαι! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Κατερίνα
    Καταρχάς να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Είναι οπωσδήποτε κάτι, όταν και οι πολιτικοί σου αντίπαλοι σε ξεχωρίζουν από μια όχι και τόσο τιμητική κλίμακα. Το μόνο που πλέον προσδοκώ είναι η αξιολόγηση σου, να με οδηγήσει επιτέλους σε μια ανώτερη κατηγορία από αυτήν των χειροκροτητών και (πόσο μάλλον) των «απολύτως ανοήτων».
    Αλλά για να πάμε στην ουσία, που δεν είναι άλλη από τη συστηματική προσπάθεια που κάνεις και κάνετε να αποδώσετε την πλήρη ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Η χώρα είχε καταρρεύσει πολύ πριν ο Παπανδρέου κερδίσει τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Το αν στη συνέχεια καθυστέρησε η παρούσα κυβέρνηση να προβεί σε δανεισμό (που είναι και το μοναδικό σημείο κριτικής που θα μπορούσε να ισχύσει σε έναν καλόπιστο διάλογο ή διερεύνηση), είναι ζήτημα που ουδόλως θα διέσωζε τη χώρα από την πτώχευση. Όλα τα όργανα της Ε.Ε. καταδίκασαν με σαφήνεια ως υπεύθυνη την κυβέρνηση Καραμανλή, και όχι αυτήν του Παπανδρέου (δηλαδή θέλω να πω ότι «καταδίκη» από την Commission συμβαίνει να μην έχει πέσει στην αντίληψή μου).
    Τώρα όσον αφορά στις κορώνες που εκτοξεύεις – «ηλίθιος», «εφιάλτης», «πρέπει να φύγει» εμένα μου ακούγονται ως ιαχές φανατικών αντιπασόκων, πολύ της μοδός τελευταία, αλλά και σαν μέρος της γνωστής νεοελληνικής υποκρισίας και συναισθηματισμού, που δεν έχει καμία αντιστοίχηση με την πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας.
    Αλλά ας μην τσακωνόμαστε, κι ας μην «χωλιάζουμε» (όπως λένε και στη Νιό) τέτοιες μέρες.
    Δημοκρατία έχουμε και παλέψτε να τον ρίξετε τον Παπανδρέου!
    Στην πρώτη ευκαιρία να ψηφίσετε το κόμμα εκείνο που, είτε δια μιας θα γεμίσει τα Ταμεία (ήδη σας το υποσχέθηκε ο Αντωνάκης), είτε θα επιβάλει την λαοκρατία.
    Καλά Χριστούγεννα!

    ΥΓ
    Για τη γούνα του Παπανδρέου έχω ράμματα. Κάποια από αυτά θα τα δημοσιεύσω λίαν συντόμως. Κάποια άλλα αφορούν μόνον τους πασόκους και θα ακουστούν σε άλλες διαδικασίες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Μαριανα
    Γεια και σε σένα Μαριάνα. Χαίρομαι ιδιαίτερα για το σχόλιο σου, αν και μετριάζεται η ικανοποίηση μου από το γεγονός ότι συμφωνείς με την Κατερίνα!!!! (χε,χε,χε… αυτή καλέ είναι φανατική)…
    Συμφωνώ κατά 99% με όσα λες, παρατηρείς και ζητάς.
    Όσοι έκλεψαν πρέπει όχι μόνον να τιμωρηθούν δικαστικά, αλλά στη βάση της αστικής ευθύνης τους να επιστρέψουν (ή τους κατασχεθούν) όσα παράνομα αποκτήσανε.
    Όσοι, επίσης, ευθύνονται για το «Ελληνικό Κραχ» πρέπει να λογοδοτήσουν και δεν μπορεί να «βγαίνει» ο Λοβέρδος και να ζητάει να μην γίνει διερεύνηση σχετικά με τα Greek Statistics στο όνομα δήθεν της ενότητας και της συνεργασίας που απαιτούν οι περιστάσεις! Ο άφαντος και άφωνος παραθεριστής της Ραφήνας, αλλά και όλοι όσοι κυβέρνησαν την χώρα από το 1974, πρέπει να λογοδοτήσουν και όχι να γίνει συμβιβασμός. Η παρέμβαση Λοβέρδου μόνον ως διάσωση του Συστήματος μπορεί να λογιστεί και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δέσμευση «Όλα στο φως, κι ας ματώσουμε». Άλλωστε η μικροκομματική συμπεριφορά της ΝΔ δεν πρόκειται να αλλάξει. Αντίθετα θα ισχυροποιήσει την προσπάθεια της Δεξιάς, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ+ΣΥΡΙΖΑ, για συγκάλυψη των όσων συνέβησαν το 2004-2009.
    Διαφωνώ μόνον κατά 1%, σε ότι έχει σχέση με τα λαϊκά δικαστήρια του πεζοδρομίου. Έχουμε δημοκρατία και «δόξα τον γιαραμπή» δεν ζούμε σε μια μετα-κομμουνιστική Ρουμανία ώστε να εκτελούμε με συνοπτικές διαδικασίες κάποιους Τσαουσέσκου.
    Κλείνω λέγοντας (χωρίς να γελάω τεχνικά, τώρα) αυτό που έγραψες τόσο όμορφα: “Φτύνουν τα θρύψαλα της καρδιάς τους από το στόμα μέχρι να χαθούν πια όλα”…
    Αυτό με πονάει με όσους κραυγάζουν χωρίς λογική, με όσους σπρώχνουν τα πράγματα προς το ακόμη χειρότερο…

    ΥΓ
    Φχαριστήθηκα τις φωτογραφίες σου από Αμστερνταμ και Βερολίνο!
    Καλά Χριστούγεννα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οταν απεβίωσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός... (παρένθεση: ο οποίος παρεπιπτόντως ήταν το καλύτερο, απο λαϊκή άποψη, οικονομικό σύστημα που εφαρμόστηκε ποτέ στα πάνω απο 500000 χρόνια ύπαρξης του homo sapiens στη γη, - διπλή παρένθεση - αν δε με πιστεύετε πάρτε τα πόδια σας και πηγαίνετε ρωτήστε όλους τους ανατολικούς οικ. μετανάστες στην Αγ Κωνσταντίνου και αφήστε τις παπαρολογίες)οι κατα τόπους δυνάστες μας επινόησαν ένα σχέδιο επαναφοράς των προηγούμενων συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των υπηκόων τους( προ φόβου σοσιαλισμού, έστω υπαρκτού , έστω λειψού, έστω αφιλελεύθερου). Μέρος του σχεδίου αυτού είστε και σεις ! Εννοώ εσείς ως blog. Αν πράγματι έχετε φρέσκες ιδέες, πέρα απο τα κλασικά μικροσυμφέροντα, εγκαταλείψετε τις θέσεις σας. ΜΑΣ ΠΟΝΑΤΕ ! Είναι απίστευτο, τόσο έξυπνοι πολίτες να εγκλωβίζονται σε τόσο στείρες ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή