Κουκιά με αγκινάρες και μάραθο Υλικά: περίπου ένα κιλό κουκια, τέσσερεις με πέντε αγκινάρες (αν τις βρείτε ακριβές μειώστε στις δύο ή τρεις), δύο πατάτες (αν το θέλετε «πιο πλούσιο»), ένα ματσάκι μάραθο, μια κούπα χυμό ντομάτας, μια κουταλιά πελτέ («για να το πιάσει»), ένα φλιτζάνι λάδι, ένα κρεμμύδι και το σχετικό αλατοπίπερο. Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μάραθο για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κουκιά και τις πατάτες με λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου. Με την κουτάλα ανακατεύουμε τα υλικά. Έπειτα ρίχνουμε τις αγκινάρες, την ντομάτα, τον πελτέ, το αλατοπίπερο και προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό. Σταματάμε το ανακάτεμα και τα αφήνουμε να βράσουν, κουνόντας που και που την κατσαρόλα για να μη λιώσει το φαγητό... Συμβουλές: α) Όσο έχετε καθαρισμένες τις αγκινάρες έξω από την κατσαρόλα, βάλτε τις στο νερό (όπου έχετε ρίξει μια πρέζα αλεύρι και χυμό από μισό λεμόνι). Με αυτό τον τρόπο δεν θα μαυρίσουν. β) Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μάραθο με άνηθο...
Βρε βρε καλωστον. Μας έλειψες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καιρό είχαμε να σε δούμε.Χαίρομαι που είσαι πάλι μαζί μας. Να είσαι πάντα καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλημέρα Στέφανε.....Μας έλειψες.
ΑπάντησηΔιαγραφή