E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Τουρλού και τουρλουμπούκι

Μία ιστορία από τα παλιά που έχει ισχύ και σήμερα, στην εποχή της κοινωνικής και πολιτικής πενίας.
Μου ήρθε "φλάς" μετά από μια επίσκεψη στο blog "Μη Προνομιούχος", όπου ο αγαπητός συνάδελφος (sic) με χαρά και περηφάνια γράφει ότι "Η κάθοδο του Α. Μητρόπουλου στην Περιφέρεια Αττικής από τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ και με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί νέα δεδομένα"!..

Πολλά χρόνια πριν - λοιπόν - όταν μεσημεράκι γύριζα στο σπίτι πεινασμένος σα λύκος ρωτούσα: "Τι έχουμε σήμερα βρε μάνα"; Η δευτεριάτικη απάντηση (λέω δευτεριάτικη γιατί συνήθως τέτοια μέρα συνέβαινε το δυσάρεστο γεγονός) ήταν πάντα μελιστάλαχτη, αλλά σταθερά η ίδια: "Διάφορα αγόρι μου. Απ’ όλα έχουμε"
Ήξερα ότι αυτό σήμαινε τα περισσεύματα από το σαββατοκύριακο, ίσως - ίσως και από την Παρασκευή.

Μούγκριζα από μέσα μου ...
["πάλι τουρλού"]...
Τουρλού, έτσι το αποκαλούσε η μάνα μου το ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ...
Τα μαζώματα - δηλαδή - από μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κομμάτια κρέας, πατάτες... που είχαν απομείνει από τις προηγούμενες μέρες.
Τα έριχνε όλα "τουρλού" στην κατσαρόλα
και με κόκκινη σάλτσα πάλευε να τα ταιριάξει!

Κάπως έτσι αισθάνθηκα ("τουρλού" δηλαδή) για την είδηση ότι ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ από φωνασκούντες "αριστερούς" πασόκους - που είναι πιστοί στα νάματα της 3ης Σεπτέμβρη - θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα για τις Περιφερειακές εκλογές στην Αττική, έχοντας σαν επικεφαλής τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο!
Όχι βέβαια για να διοικήσουν σωστά την περιφέρεια Αττικής, αλλά για να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ και το ΔΝΤ.
Και από πολιτικό στόχο "τουρλού", λοιπόν...

Πάντως η μανούλα μου έφτιαχνε «τουρλού» από ανάγκη καλής οικονομικής διαχείρισης των οικογενειακών χρημάτων, αλλά έβαζε τέχνη και φαντασία για να παντρέψει τα ήδη μαγειρεμένα και να τα κάνει να φαντάζουν μαγειρεμένα για πρώτη φορά. Με λίγα λόγια πετύχαινε ένα δημιουργικό αποτέλεσμα.

Τώρα στην περίπτωση της υποψηφιότητας του κ. Μητρόπουλου, ας σκεφθούν κάποιοι τις πολιτικές ευθύνες τους, βάζοντας από τη μια τα βαρυσήμαντα που ξεφουρνίζουν κατά καιρούς ως ΣΥΡΙΖΑ ή ΣΥΝ, και το άτεχνο τουρλού που πάνε να ρίξουν στην κατσαρόλα… χωρίς αρχές, χωρίς ομοιογένεια, χωρίς αυτοδιοικητικούς στόχους, κλπ…
Ίσα – ίσα για μια εκλογική διάσωση, για ένα one night stand, και άντε μια τρικλοποδιά στον Αλαβάνο και τα γκρουπούσκουλα που σέρνει από πίσω του...

Αντε παιδια, καλό «τουρλού» να φάτε κι εσείς, με τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο, τον περιφερόμενο των πρωϊνάδικων και λιβανιστήρι (ή γλάστρα;) των κάθε είδους Αυτιάδων..........

Για το Σοσιαλισμό ρε γαμώτο!
Και για την Αττική...

9 σχόλια:

  1. Δυστυχως μαλλον δεν αληθεύει. Αν ομως είναι έτσι νοιώθω απόλυτα χαρούμενη. Όταν τον έβλεπα στα κανάλια του Αυτιά και του Παπαδάκη με κεινα τα ντελικάτα του, ενοιωθα τοσο αβολα που υποτιθεται οτι ηταν πασοκ και δηθεν στελεχος. Καποια θεσουλα δεν του δωσανε και δεν το αντεξε ο ανθρωπος...

    Τ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον σύντροφο που έγραψε τον 12\62 που βγήκε 3ος στο συνέδριο του 84 που τον διέγραψαν το86 με τα μέτρα Σημίτη τον άνθρωπο που έχει γράψει καμιά εικοσαριά βιβλία, τον άνθρωπο που είναι αυτοδημιούργητος που δεν έχει πάρει δραχμή από τον δημόσιο κορβανά , θα μπορούσα να γράφω μέχρι το πρωί γιατί είμαι πολύ παλιά καραβάνα, αλλά όπως έγραψα και στον άλλο στέφανο τον μυτιληναίο με τον οποίο για το πάρων θέμα συμφωνείτε απολυτός, από εντελώς διαφορετικές θέσεις, ο μεν για το Αλαβάνο ο δε για την κακομοίρα την μάνα του βλέπε ΓΑΠ. Ο Μητρόπουλος και το86 εναντιώθηκε με τον Αντρέα για τα μέτρα Σημίτη και τώρα με το μνημόνιο και ΔΝΤ. Η δική μου η μάνα έλεγε: την καρύδια που έχει καρύδια την πετροβολούν Δ. Κολλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ;-)
    Βρε Τ.Κ. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ποτέ δεν αισθάνθηκα τον κ. Μητρόπουλο ως σύντροφο (άντε το εξομολογήθηκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος 4-8-10-6:30μμ
    (Δ. Κόλλιας)
    Για την επιστημονική επάρκεια του κ. Μητρόπουλου δεν έχω να πω τίποτα.
    Πολλά έχω να πω για την πολιτική και κυρίως κομματική συμπεριφορά του (όχι πως ο άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει και μάλιστα τη στιγμή που επιλέγει).
    Τα πράγματα που δημόσια δεν λέγονται προφανώς θα τα αποφύγω...
    Λέω μόνον ότι:
    Ουδέποτε, εξ όσων κειμένων του διάβασα, διαπίστωσα εκείνην την τεκμηρίωση που να με πείθει ότι ο Παπανδρέου τηρεί μια συνειδητή πολιτική παρέκκλιση και ότι οδηγεί τα πράγματα στα δεξιά.
    Πουθενά δεν διάβασα τη γνώμη του για το πως έπρεπε να διαχειριστεί η κυβέρνηση την προ των πυλών Οικονομική Κρίση και επερχόμενη Πτώχευση (μόνον κριτική).
    Πουθενά δεν άκουσα τον κ. Μητρόπουλο να θέτει ζητήματα για τον 10μηνο κομματικό παροπλισμό της Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ (πράγμα που εμένα με απασχολεί).
    Ούτε βέβαια αντιλήφθηκα κάποια κίνηση από μέρους του ως Μέλους του Εθνικού Συμβουλίου να θέτει (μόνος ή μαζί με άλλους) καταστατικά ζητήματα ως θα όφειλε κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στο δικό του επίπεδο.
    Το ερώτημα προς τι αυτή η πρεμούρα;
    Τώρα όσο για τον συνονόματο Μυτιληναίο ησύχασα κάπως με την επισήμανση σου ότι "επιχειρούμε" από διαφορετικό μετερίζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γινόμαστε κουραστικοί και δυο. Δεν τον έχω τίποτα τον άνθρωπο ,μα όταν μου λες ότι δεν έχει θέσεις και δεν τις έχει καταθέσει είτε για το συνταξιοδοτικά, είτε για τα εργατικά, πόσο μάλλον για το πασοκ, τότε δεν μπορώ σου απαντήσω. Το μόνο που μπορώ να σε βοηθήσω για μια 40νταχρονη πορια είναι καταγεγραμμένα όλα ευτυχώς στο internet. Δ> ΚΟΛΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κλικ το βλέπω
    Το αριστερά δεν βλέπω!
    ----------
    μη σβήνεις Στέφανε τα σχόλια εφ όσον δεν είναι προσβλητικά
    Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος (Δ. Κόλλιας) 4-9-10-8:14μμ
    Τον "άνθρωπο" μάλλον τον έχεις κορώνα στο κεφάλι.
    Τώρα σχετικά με το internet θα έλεγα ότι καλό είναι και βοηθάει, αλλά πολύ καλύτερα του διαδικτύου, ο νους, τα μάτια και τα αυτιά...
    Αλλά ας μη το κουράζουμε...
    Τα πράγματα θα δείξουν... όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος 5-9-10-4:04πμ
    Αϋπνίες βλέπω...
    Και παράξενη συγκυρία, βλέπω επίσης…
    Τέλος πάντων, με ικανοποιεί που παρά την εχθρική σου διάθεση με κατατάσσεις μόνο ένα κλικ ...δεξιά (αυτό έγραψες, αν κατάλαβες καλά). Σκέψου να με χρέωνες 3-4 κλικ παραπέρα και να με έστελνες όχι απλά σε κάποιο διαμέρισμα της «πολυκατοικία», αλλά στο δώμα της!..
    Όσο για τα άλλο το προβοκατόρικο τι να σου πω;
    Απλά για να γελάσω με την τεκμηρίωση του ψέματός σου, περίγραψε μου – ως οφείλεις – τι ακριβώς σου διέγραψα και πότε... Θέλω να δω τη φαντασία σου και πίσω από τα γράμματα το κοκκίνισμα που εσύ είσαι ανίκανος να δεις και να νοιώσεις...
    (ε, ρε αυτάκια μου τι ακούτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μάνα σου δεν σου έμαθε να μην βάζεις ταμπέλες στους ανθρώπους;; Τι σόι αριστερή είναι!! Πάντως όταν φτιάξει μακαρόνια με κύμα φώναξε με, ευχάριστο.
    Δ. Κολλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή