E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Μέσσι & τα λεφτά, είναι αλλού

Πάνω που πάλευα να επιλέξω το επόμενο χρονογράφημα για το 1klik-aristera, άφησα τις περιστάσεις να με οδηγήσουν μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης.
Για 45 λεπτά απόλαυσα την απόλυτη ποδοσφαιρική τέχνη και ομορφιά.

Παρά το γεγονός ότι η τέχνη είναι συνήθως μια μοναχική διαδικασία και δεν εκδηλώνεται σε συνθήκες real time ανταγωνισμού, στην περίπτωση του αγώνα που παρακολούθησα συνέβη το ποδόσφαιρο να αρθεί στα όρια της τελειότητας.
Αυτό το κατόρθωσαν οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελώνα, αντιμετωπίζοντας τον ημέτερο Παναθηναϊκό.
Έντεκα γκριζοπράσινες μουτζούρες τρέχανε να καταστρέψουνε το τέλειο που ζωγράφιζαν τα πόδια του Μέσσι πάνω στον χλοοτάπητα.

[τα υπόλοιπα προς τα κάτω και σε γκρί χρώμα γράφονται Παρεμπιπτόντως]...

Και παρατήρησα χωρίς ίχνος ρατσισμού ότι οι «ημέτεροι» ήταν αρκούντως μαύροι, ίσως για να είναι ασορτί με την μαύρη κοινωνική μας κατάσταση.
Και όπως γνωρίζω αρκούντως χρυσοπληρωμένοι, ίσως ως ανέκδοτο και λοιδωρία, απέναντι στην οικονομική μας δυσπραγία... ή ίσως για επιβεβαίωση της ρήσης "Λεφτά υπάρχουν"!
Όμως και το ποδοσφαιρο ως τέχνη,
αλλά και τα λεφτά...
ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ

(σε άλλες χώρες - υπεράκτιες - και σε άλλα συρτάρια)...

5 σχόλια:

  1. Καμία διαφωνία. Ειδικά για τη μαυρίλα και τα τόσα λεφτά που ξοδεύονται και κανείς δε μιλάει. Εκεί δεν υπάρχει ειδική φορολογία, ΣΔΟΕ και γενικά έλεγχος τι κάνουν οι μεγαλοκαρχαρίες ο MIG, ο Μαρινάκης, ο Τζιγκερ, και κάθε καρυδιάς καρύδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο γκολ μου άρεσε περισσότερο... το δεύτερο ή το πέμπτο; Δύσκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Ανώνυμος 15-9-10-7:48
    Λένε ότι έχουν έλλειψη προσωπικού στο ΣΔΟΕ και αφήνουν το προσωπικό που έφυγε από την Ολυμπιακή να αργομισθεί! Λένε ότι υπάρχει και οργανωτικό πρόβλημα στους εισπρακτικούς μηχανισμούς, αλλά αυτό φαίνεται ότι θα λυθεί με τον επόμενο ανασχηματισμό, όπου τότε ελπίζω να πάρει πόδι ο Γερουλάνος. Όσο για τους μεγιστάνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού πως να τους "ακουμπήσουν"; Εδώ δεν καλούνε στις Εξεταστικές τον Σημίτη και τον Καραμανλή και απαιτείς να κάνουν "ντου" στον Βαρδινογιάννη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Λουκρητία
    Εαν ο θαυμασμός σου για το δεύτερο και το πέμπτο γκόλ είναι αποτέλεσμα εικαστικών ευαισθησιών ή ποδοσφαιρικών γνώσεων, τότε έχει καλώς... Διαφορετικά θα είσαι και πολύ ...Λουκρητία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι λε μάνα μου... Οι αρσενικοί φίλοι μου είναι περήφανοι για μένα, αν αυτό σου λέει κάτι. Παρόλα αυτά είμαι Λουκρητία 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή