Καλοκαιρινά μπλουζ που με καίνε... Χαμηλόφωνα αλλά όχι γλυκανάλατα... Μπλουζ που δεν είναι λυπητερά... Με σιγοψήνουνε καθώς πίνω το πράσινο τσάι μου για να δροσιστώ από τον καύσωνα και να προστατευτώ από όσα βλέπω και ακούω στην TV (μια κυβέρνηση να της πιάνει τον κώλο ο χουντικός αρχιφορτηγατζής και η Αλέκα να μισοκρατάει το φανάρι)
Κουκιά με αγκινάρες και μάραθο Υλικά: περίπου ένα κιλό κουκια, τέσσερεις με πέντε αγκινάρες (αν τις βρείτε ακριβές μειώστε στις δύο ή τρεις), δύο πατάτες (αν το θέλετε «πιο πλούσιο»), ένα ματσάκι μάραθο, μια κούπα χυμό ντομάτας, μια κουταλιά πελτέ («για να το πιάσει»), ένα φλιτζάνι λάδι, ένα κρεμμύδι και το σχετικό αλατοπίπερο. Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μάραθο για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κουκιά και τις πατάτες με λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου. Με την κουτάλα ανακατεύουμε τα υλικά. Έπειτα ρίχνουμε τις αγκινάρες, την ντομάτα, τον πελτέ, το αλατοπίπερο και προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό. Σταματάμε το ανακάτεμα και τα αφήνουμε να βράσουν, κουνόντας που και που την κατσαρόλα για να μη λιώσει το φαγητό... Συμβουλές: α) Όσο έχετε καθαρισμένες τις αγκινάρες έξω από την κατσαρόλα, βάλτε τις στο νερό (όπου έχετε ρίξει μια πρέζα αλεύρι και χυμό από μισό λεμόνι). Με αυτό τον τρόπο δεν θα μαυρίσουν. β) Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μάραθο με άνηθο...
Φυσικά μισοκρατάει η Αλέκα το φανάρι. Νομίζεις ότι είναι άξια να το καλοκρατάει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤου τον ακούμπησε πάντως λιγάκι η κυβέρνηση του Φορτηγατζή.
Γύρνα γιατί βαρέθηκα να βαράω Γερμανικό συνέχεια.
Και φέρε και τον Hendrix μόνιμα να μουρμουράει μαζί μας.
Welcome back bro!
Αμα έρθω να σε συμπαρασταθώ στo "γερμανικό" σου, καλύτερα να φυλάει το στρατόπεδο Τούρκος...
ΑπάντησηΔιαγραφήNize to see you again sis!