E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Σικέ παιχνίδια

ΟΥΤΕ ΟΙ ΗΠΑ, OYTE ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ (ΚΑΤ' ΑΝΑΛΟΓΙΑ) ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΝΤ, ΓΙΑΤΙ;

Καμιά φορά σταματάω να τσαντίζομαι ή να σιχτιρίζω και κυριολεκτικά σαστίζω με τα όσα διαβάζω στις εφημερίδες. Σαστίζω από την απύθμενη σκοπιμότητά τους. Εννοώ τους προβοκατόρικους τίτλους που χρησιμοποιούν για να κουμαντάρουν τα πλήθη και τις αναλύσεις των κυρίων άρθρων που βρίθουν μεν συνθηματολογίας αλλά στερούνται κάθε λογικής, ρεαλισμού και κυρίως ηθικής.

Το παιχνίδι είναι σικέ και δεν τους νοιάζει η Πατρίδα. Χεστήκανε για το καφενείο «Η Ωραία Ελλάς»! Αυτοί έχουν τους σκοπούς τους, που ξεκινάνε από τον εγωιστικό ψώνιο του κάθε εκδότη – ιδιοκτήτη ότι έχει κάθε φορά το αλάθητο και το δίκιο για τα μακροπολιτικά ζητήματα της χώρας έως ποιόν πολιτικό ή ποιό κόμμα υποστηρίζει κάθε φορά (και φυσικά με το αζημίωτο).

Θυμηθείτε: πρώτον, πριν ξεκινήσει η περιπέτεια της λήψης των «μέτρων» και δεύτερον, πριν διαμορφωθεί ο «μηχανισμός στήριξης», οι Έλληνες με συντριπτικά ποσοστά που άγγιζαν το 75-80% δέχονταν την ανάγκη λήψης μέτρων για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και στήριζαν προσωπικά τον Πρωθυπουργό παρά τις τρικλοποδιές δήθεν δημοκρατικών και προοδευτικών εφημερίδων, όπως η Ελευθεροτυπία και παρά τους ελεεινούς τίτλους των δεξιών και ακροδεξιών φυλλάδων. Με το λέγε – λέγε και κυρίως με την εξεύρεση του οικονομικού μπαμπούλα του ΔΝΤ (κάτι αντίστοιχο, ας πούμε, με τον πολιτικό και εθνικό κίνδυνο που λέγεται Τουρκία) ροκανίζουν τα θεμέλια της κυβέρνησης και της λαϊκής αποδοχής στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου.

Πάρτε για παράδειγμα τι γράφει και πως καμαρώνει ο Μάκης Κούρης με το «Παρόν» του σήμερα 25/4/10. Στον τίτλο με κατακόκκινα πηχυαία γράμματα γράφει: Γκάλοπ κόλαφος για την κυβέρνηση – 80,3% πιστεύει ότι πάμε σε κοινωνική έκρηξη, 66,7% λέει ότι δεν αντέχει νέες θυσίες, και το 62,9% θεωρεί ότι το ΔΝΤ μας φέρνει ακραία λιτότητα και ανεργία. Ολοκληρώνει ο «καλός» δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της εν λόγω εφημερίδας με το προσωπικό του σχόλιο, το οποίο τιτλοφορείται τοιουτοτρόπως…: “Κινδυνεύετε να γίνεται νεκροθάφτης της χώρας, κύριε Παπανδρέου».

Πιο καλή δουλειά Μάκη μου δε γίνεται. Κριτική, επηρεασμός, κλπ. Όλα τα είχε το κυριακάτικο φύλλο σου. Ξέχασε όμως ο κ. Μάκης μας, να αναφέρει μια σειρά από γεγονότα και δεδομένα που δεν συμφέρει να τα μνημονεύουμε και να τα προσμετράμε, όπως: την προχθεσινή αποκάλυψη για την περαιτέρω αύξηση του ελλείμματος που παρέδωσε ο καταλληλότερος, την συνεχή δολιοφθορά της Μέρκελ και των άλλων γερμανών προυχόντων ώστε παρά τις αποφάσεις των οργάνων της Ε.Ε. να δημιουργούνται συνθήκες ανοίγματος των spreads, κλπ, κλπ.

Αυτά μας φέρανε εδώ κ. Μάκη και λοιποί όμοιοι με τον κ. Μάκη. Έναν καλό λόγο ρε κερατάδες δεν έχετε, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ και σας θεωρώ εν δυνάμει υπονομευτές και κροκόδειλους που χύνουν δηλητηριώδη δάκρυα.

Μα τελικά γιατί να σαστίζω πλέον με όλα αυτά τα καμώματα σας και τα κατά συνθήκη ψεύδη σας, όταν κατά διαβολική τύχη υπήρξα πριν 2-3 ημέρες αυτόπτης μάρτυρας για το πώς φτιάχνετε τις ειδήσεις! Όταν δηλαδή στις 21/4/10 η "Απογευματινή" με ψευδές δημοσίευμα παρουσίαζε ένα ΠΑΣΟΚ που δέρνεται μεταξύ του, έναν πρωθυπουργό που κλαίει πρό των μεγάλων προβλημάτων της χώρας αντί να δείξει πυγμή, έναν γραμματέα του κόμματος να προαναγγέλλει 380.000 απολύσεις! Δηλαδή ένα βοηθητικό κερασάκι στην τούρτα που βάζουμε τους Πασόκους και γενικότερα τους Έλληνες πολίτες να το «φάνε».

Καταλάβατε τι τρέχει; Είναι ώρα να νοιώθουμε σαστισμένοι και αιφνιδιασμένοι ή έφτασε η στιγμή να αντεπιτεθεί η κοινωνία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου