E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Οδός Ευριπίδου: SOS

Αυτό που διαβάζετε είναι μια συνοπτική ιστορία (μαρτυρία, θα έλεγα καλύτερα) για το μεγάλωμα της ξενοφοβίας και του ελληνικού νεοφασισμού, από τη μια, και την "ανεπάρκεια" της αστυνομίας και της πολιτικής της "προστασίας του πολίτη" από την άλλη. Προέκυψε σήμερα το πρωί καθώς με φίλο έκανα ένα σύντομο περίπατο στο Νέο Φάληρο, έχοντας μεταξύ μας και την απαραίτητη κουβεντούλα "επί παντός επιστητού".

Μου είπε λοιπόν ότι πριν λίγες μέρες πήγε σε μαγαζί της οδού Ευριπίδου όπου συνηθίζει να αγοράζει τα ...όσπρια του!!! Πιάνοντας τη συζήτηση με τον μαγαζάτορα, τον ρώτησε πως πάνε οι δουλειές και η απάντηση - όπως πολύ φυσικά φανταστήκατε -, ήταν: "χάλια". Πέρα όμως από τις λογικές εξηγήσεις "του χάλια" (οικονομική κρίση της χώρας, μείωση της αγοραστικής δύναμης των πελατών, κλπ), προστέθηκε και κυρίως τονίστηκε η κατάσταση της οδού Ευριπίδου, ενός κεντρικού δρόμου που αποτελεί μέρος του αφρικανικού και κινέζικου γκέτο της Αθήνας. Παραοικονομία, πορνεία, ναρκωτικά, βία, εγκληματικότητα!



Στα θλιβερά ήρθε να προστεθεί το πλέον ανησυχητικό: Ο εν λόγω καταστηματάρχης, μαζί με άλλους έμπορους, ιδιοκτήτες καταστημάτων της οδού Ευριπίδου και περίοικους ήρθαν σε επαφή με μέλη της «Χρυσής Αυγής» ζητώντας επί της ουσίας προστασία. Η παρουσία λοιπόν των νεοφασιστών στην Ευρυπίδου, στη Σωκράτους, στη Σοφοκλέους, κλπ, με τη δημιουργία παραρτήματος των «χρυσαυγητών» και τον ξυλοδαρμό των ξένων, αποτελεί τη σανίδα σωτηρίας του εμποράκου με τα φασόλια και τα άλλα όσπρια! Και μετά την ικανοποίηση που θα προέλθει από την "πρακτική βοήθεια" των ομάδων κρούσης των εθνικοφρόνων νεοφασιστών, φαντάζει σίγουρο πως θα ακολουθήσει το χειροκρότημα που ακούστηκε στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στον Άγιο Παντελεήμονα ή οι επιδοκιμασίες στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, για τα ρατσιστικά συνθήματα των ΟΥΚάδων. Και μετά η ψήφος στη «Χρυσή Αυγή», κλπ, κλπ.
(Με αυτήν τη λογική σειρά, περίπου, γεννήθηκε και ο ναζισμός στη Γερμανία του ‘30... Θυμάστε;)

Κι αναρωτιέται κανείς, μετά από αυτά, που διάολο είναι η οργανωμένη πολιτεία; Που είναι τα όργανα Προστασίας του Πολίτη; Κύριε Χρυσοχοΐδη, καταλαβαίνω τους φόβους σας για το που κάθε φορά βρίσκονται τα σωστά όρια ανάμεσα στη νόμιμη αστυνομική δράση και την κατάχρηση εξουσίας. Όπως και τις πιέσεις που δέχεστε από τους γνωστούς κάπηλους του αντιρατσιστικού κινήματος…
Πρέπει όμως να κάνετε κάτι, επιτέλους, ώστε ποτέ να μη χρειαστεί, αφορίζοντας τα γεγονότα, να πούμε όπως ο Metternich: Χειρότερο του εγκλήματος, είναι το Λάθος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου